Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. november 9., péntek

Egyedüllét vagy magány: egy férfi önvallomása

Dr. Csernus tanácsait túlélve, egy önbizalommal teljes férfi vallomását lehet meghallgatni az alábbi videóban:




"A valódi önbizalmat mindig csak olyan dologgal lehet elérni, amitől fél valaki. Mert az ilyen megmérettetéseknél (...) ott van a félelem is, hogy sikerül-e. De ha ezt valaki megteszi, akkor a félelmeit is legyőzi. A félelmeket legyőzni: ennél nagyobb megmérettetést én nem ismerek."

"Racionális szempontból a pasik a felsővezetők, aztán szépen hazamennek papucsállatkának."

"Tudod, az életben nem csak szép dolgok vannak, látod, a csapat sem mindig nyer, hanem előfordul, hogy néha kikap. Tehát az öröm és a fájdalom sokszor együtt jár, és mindkettővel tudni kell jól bánni."

"Összességében, mi, pasik sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint a nők. Úgy látom, hogy mivel egyszerűbb "állatok" vagyunk, egyszerűbb vezérelni minket előre és hátra, jobbra és balra, tehát egyszerűbb minket manipulálni. Jobban ki vagyunk szolgáltatva az érzelmi konfliktusok hiányos kezelése folytán jelentkező feszültségeknek, mivel ezt a részünket nem akarjuk fejleszteni."

"A büszkeséget rendszeresen összekeverik a nagyképűséggel. (...) A büszkeség az én szememben egy olyan tulajdonság, amit valaki akkor tud elérni, ha szívvel-lélekkel megéli az életét, mind racionális, mind érzelmi szempontból. A büszkeség a gerinc tudata."

"Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent."

"A felelősség... Ebben a világunkban a felelősség nem vállalása olyannyira hozzákapcsolódott a szabadság érzetéhez, hogy az emberek elfelejtik, hogy ez nem a szabadságot jelenti, hanem a szabadosságot. Olyanokra jellemző ez, akik egy kis időt sem mernek egyedül eltölteni önmagukkal."

"Az élet csataterei nem ugyanolyanok. Ha az egyik csatatéren elbukom, ha az első ütés után megfekszem, nem baj, mert közben tudom, hogy a másikon meg nyerek. Vannak kudarcaim és szomorúságaim is. Olyanok is, amilyeneket már soha az életben nem fogok tudni helyrehozni. De vannak örömeim is. A kettő mérlegelése dönti el mindig az aktuális hangulatot és közérzetet."

"A gátlástalanság, úgy gondolom, személyiségfüggő. Vannak, akik soha nem tesznek ilyet, és vannak, akik rendszeresen. Ez valószínűleg a szocializáció során alakul ki."

Idézetek Csernus Imre: A Férfi c. könyvéből

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megosztottad, számomra hasznos volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Én is csak 'véletlenül' kezdtem belehallgatni. Láttam, több fejezet is fenn van a youtube-on, lehet, hogy az egész könyv...

      Törlés
  2. Ez komoly. Szerintem jó volna ha ilyen szinten szembe tudna
    nézni sajátmagával.

    VálaszTörlés
  3. Mármint az ember (ez lemaradt) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szembetud. Na erre jó az a bibliaismeret amit JT-knél szereztünk meg, mert az olyan erőt ad, ami ezt lehetővé teszi. Persze, ha megpróbáljuk nem beletuszkolni valamilyen másfajta ideológiarendszerbe....

      Törlés