Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. november 23., péntek

Álomnapló

"Késobb álmaimban olyan személyekkel egyutt prédikáltam, akik nemcsak az ortorony szervezetbol,de más bálványszervezetekbol szakadtak ki. Tobbszor volt álmom, hogy az Úr elkuld a jehova tanúi kongresszusaira, miután erot ad nekem és ott egy nagy fényáradatban lebegve a pódium felett hirdetem majd a jelenlévoknek az igazságot és az Ortorony szervezet tévtanítóit elmarasztaló ítéletet."
(egy volt JT személyes megélése a saját szavaival kifejezve)

A magam részéről nem szoktam kétségbevonni senki tapasztalatait, ha ezt álmodta, hát ezt álmodta. Mindenki álmodik ugyanis, csak nem mindig emlékszünk rá. Igazából az jó, ha emlékszünk az álmainkra és még értelmezni is tudjuk, hiszen a Biblia szerint Isten a múltban sokszor közvetítette üzeneteit álmokon keresztül.
Ott van pl bibliai József, aki komoly gondba keveredett amiatt, mert elmondta testvéreinek az álmát (ami később valóra vált), de Jézus születése körül is rendesen jöttek az utasítások álmok formájában, először Józsefnek, Mária férjének, jelent meg egy angyal, majd az asztrológus bölcseknek, hogy ne térjenek vissza Heródeshez. Na meg számtalan más esetekben is. Másrészről azonban óva int az álomlátók és egyéb vajákos tudományok gyakorlóitól. Akkor most hogyis van ez?

Gyökössy Endre az "Isten elfelejtett nyelve, az álom" című könyvéhez írodott ajánló így fogalmazza ezt a dilemmát meg:

"Mert mit is csináljon a hívő ember az álmaival? Egyfelől olvassuk a Szentírásban, hogy Isten milyen sokszor szólt a régiekhez álmokon keresztül. Jó nekik… Másfelől elárasztanak minket rosszabbnál rosszabb álomfejtő ponyvákkal, jósnők és más kuruzslók tippelnek jövőt éjjeli történeteinkből. Ebből viszont nem kérünk! Marad hát a strucc-stratégia, miközben érezzük, hogy több van itt elrejtve. Arról nem is beszélve, hogy a lélektan már régóta kutatja, mennyi mindent adhat egy helyesen értett álom."

Álmunkban a tudatalatti (jungi) árnyékszemélyiség szól hozzánk, osztja meg velünk félelmeit, titkait, élményeit, a múltunk darabkáit. Teszi mindezt a legősibb nyelven, a szimbólumok nyelvén, amit a mai embernek már nagyon nehéz megfejteni, mert messzire került a természetes állapottól. A Bibliából is az derül ki, hogy Isten bizonyos helyzetekben olyan információkat közölt álomban, ami megmentette emberek életét. Ezek a személyek, akik kapták ezeket az álmokat, soha nem mások elleni támadásra vagy gyilkos szellem kinyilvánítására, hanem az életük megmentésére használták fel ezeket az instrukciókat. Az álomfejtés, tehát az egyén SAJÁT dolga volt, vagyis nem kellett senkihez sem elmennie megkérdeznie, hogy ez és ez mit is jelent. Ha már ezt kellett tennie, akkor az már spiritizmusnak számított, és az is aki ilyet magára vállalt.

Másszóval: ma is vannak álombeli üzenetek, csak mi nem értjük őket, mert nem vagyunk azon az értelmezési szinten vagy szellemi állapotban, ami lehetővé tenné számunkra, hogy felfogjuk a saját álmainkat. Ezért aztán könnyen eleshetünk ettől az információforrástól. De lehet ezen javítani, hiszen ma már vannak olyan kiadványok a mélylélektannal és szimbolikával kapcsolatban, melyekből sok mindent újra meg lehet tanulni, ha valaki akarja. Különösen zavaró vagy bizarr álmok esetében pedig avatott szakember segítségét kérhetjük.

Egyik ilyen útmutató lehet pl Gyökössy könyve is, aki maga is a legnagyobb álomszakértő C G Jung tanítványa volt. Álmaink jobb megértése hozzásegíthet ahhoz, hogy jobban meg tudjuk érteni saját magunkat, életünk irányát és ezen keresztül embertársainkat is. A tudatalatti üzeneteire hallgatva gyógyíthatjuk magunkat és kapcsolatainkat, sőt a megértés által közelebb kerülhetünk Krisztushoz is.

Van egy másik hasznos dolog is, amit megtehetünk. Ha álmodunk valamit, akkor írjuk le röviden, majd az alábbi szempontok alapján elemezzük ki. Nem számít, ha badarságnak tűnik. Az álmok ugyanis felfűzödhetnek egy történetre, melyet később visszaolvasva hasznosíthatunk.
Szempontok:

1. Melyek az álom főbb mozzanatai?

2. Mely részletek tűnnek fontosnak? Miért?

3. Milyen egymondatos címet adnál ennek az álomnak?

4. Milyen egyszavas címet adnál ennek az álomnak?

5. Mi történik az elején?

6. Milyen események játszódnak le?

7. Kik az álom szereplői?

8. Ha az álombeli alakok önmagad részei volnának, mit mondanának neked?

9. Milyen az álom általános hangulata?

10. Hogyan viszonyul az álom az életed jelenlegi szakaszához?

11. Mi olyat mondhat ez az álom, mai egyébként elkerülné a figyelmedet?

12. Mi az álom végkifejlete?

13. Ha újra kellene élned az álmot a valóságban, mit tennél másként?

Az íly módon feldolgozott és tudatosított álmok segítségével csökkenthetjük a "sötét felebarát" hatalmát az életünkben.


Forrás:
http://www.parokia.hu/kozosseg/cikk/497/

1 megjegyzés:

  1. Találtam egy jó idézetet, ami ide való:
    "Tanuljunk álmodni (...), s akkor talán megtaláljuk az igazságot - de őrizkedjünk attól, hogy álmainkat nyilvánosan közzétegyük, mielőtt éber eszünkkel meg nem vizsgáltuk őket!"

    Friedrich August Kekulé von Stradonitz

    VálaszTörlés