Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. november 19., hétfő

Betekintés egy bírói meghallgatás jegyzőkönyvébe

Ez egy meglehetősen rendhagyó bírói, mivel nekem nem volt bíróim soha JT-i között. De ami késik az nem múlik, mert tegnap részem volt egy online bíróiban, így átélhettem azt, amiről csak másoktól hallottam. Az történt ugyanis, hogy két önjelölt próféta, akik úgy gondolták, hogy tisztán tartják az egyik blog légkörét az én befolyásomtól, elkezdtek elszámoltatni a hitemmel kapcsolatosan.
Ennek a beszélgetésnek a részleteit idézem ide. Azonkívül, hogy egy kissé összetömörítettem és kijavítottam néhány gépelési hibát, nem változtattam rajta.
Ami mégis új lehet, hogy hozzáfűzöm a beszélgetés közben keletkezett gondolataimat és a véleményemet. Mivel életem eddigi zaklatásait úgy tudtam megoldani, hogy egy nagy adag humort adtam hozzá, most sem tettem másként ezzel az esettel sem, ami ugyan egyáltalán nem csökkenti az eset komolyságát, legfeljebb csak más megvilágításba teszi.
A két virtuális vént most Asáf-nak és 07-nek fogom nevezni. Egyikük csak szimplán tudatlan, a másik is az, bár egy adag rosszindulatot is felfedezni véltem, meglátásom szerint. Bármelyik helyzet is álljon elő, az eredmény ugyanaz, tehát azok a vének, akik még 'praktizálnak' JT-i között, vagy akik már nem, de ki vannak akadva a társulat velük kapcsolatos eljárásmódján, hasznos információkat szűrhetnek le azzal kapcsolatban, hogy mi folyik a birói bizottság által vallatott személyek gondolataiban.

Az ügy azzal kezdődött, hogy 07-es megüzente nekem, hogy jobban kéne érdeklődnöm a Szentírás iránt, amit én persze személyes határaim megsértésének vettem és visszaírtam neki, hogy hagyjon engem békén, majd én tudom, hogy mi iránt érdeklődök és mi iránt nem. Érdekes módon, ezt az esetet valamilyen furcsa logikával 07-es nem úgy értekelte ki amaga számára, hogy ő bele próbált szólni az életembe, hanem, úgy, hogy én mennyire önfejű és makacs vagyok és elutasítom (az ő közvetítésében) Isten Igéjét.

A párbeszéd Sefa blogján a Kint vagy bent címú cikkben található és akörül forgott, hogy vajon mi lenne a jobb, ha kijönnének a testvérek a gyülekezetből, vagy ha bennmaradnának:


Asáf
@karalabe4: az hogy mi isten akarata személyre lebontva azt nincs jogom megmondani senkinek, és nincs is szándékomban. Viszont vannak olyan alapelvek amelyeket nem lehet áthágni. A legfontosabb ilyen alapelv, a képmutatás utálata. Meggyőződésem, hogy nem mindenki képes önálló gondolkodásra, és vezetésre van szüksége. Az ilyen őszinte ember legyen jehova tanúja, mertmegkapja azt amit az egyénisége igényel. Az isten majd a maga idejében segit neki, ha akar. Ez nem az én dolgom. Viszont több százan vannak olyan blogolvasók, vének, kisegitőszolgák, sőt még feljebb is, akik már tudatosan teszik amit tesznek. Látják aproblémákat, de gyáván, hallgatólagosan támogatják a rendszert, és nem merik felvállalni a véleményüket. Ez a post nekik szól. Ugyanis kárt okoznak az amharetseknek. Azoknak, akik rájuk tekintenek példaként, és érzelmileg kihasználják őket. Kapcsolataimnak köszönhetően az oroszlányi, móri vének négyszemközti beszélgetéseiről is kapok infókat. Tudom, hogy olvassák a blogomat, és megbeszélik egymás között. A múltkor találkoztam az egyikkel, és nem mert a szemembe nézni. Kerülte a szemkontaktust, ahogy csak birta. Tudja hogy egy képmutató hazug embernek tartom, aki csak kárt okoz a nyáj minden tagjának. Az ilyen emberek ellen szól ez a blog, akik hatalmaskodnak a nyájon, akik megalázzák a gyengébbet.

Asáf
@karalabe4: most elkapott egy kicsit az indulat. Undorodom azoktól akik hatalmaskodásukkal tönkreteszik emberek életét, munkáját. A gyülekezetembőlegyre fájdalmasabb hangok jutnak el hozzám. Megalázzák, kihasználják azokat akiket szerettem. Az testvérek egyre csalódottabbak. Főleg a kicsik. Az idősek, és az elesettek. Szegények nem merik megfogalmazni maguknak, hogy a baj gyökere az a néhány gőgös ember, aki azt hiszi magáróo, hogy ő az ura a nyájnak. Csak annyit mondanak hogy régebben minden jobb volt. Ezeken az embereken nem lehet segiteni a fűben lapulva, és gyáván
, önmagunknak is hazudva, elbújva. Ezeken az embereken a bátor kiállással, és szemfelnyitással lehet segiteni


karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.13. 09:09:21
@asáf:
"Meggyőződésem, hogy nem mindenki képes önálló gondolkodásra, és vezetésre van szüksége. "

Helyesbítenék:
Meggyőződésem, hogy mindenki képes önálló gondolkodásra alapvetően, de a szervezet sokakat elkényeztetett, kiszolgáltatottá tett (amihez ők maguk is hozzájárultak különböző mértékben). A helyzet hasonló egy kedvenc háziállathoz, melyet a meleg szobához szoktatnak.
Pedig a természet gondoskodna téli bundáról számára (kivéve talán a nagyon mesterségesen kitenyésztett fajtákat), da benti környezetben az nem fejlődik ki. A Társulat "problémakezelési módja" pedig az, hogy kitenni az ilyen "kis állatot" a minusz 20 fokba a legnagyobb hidegbe a tél közepén "büntetésből".

Isten mindannyiunknak megadta a belső vezetést és az erőt, mivel így születtünk. Csak kiverték belőlünk: a szüleink, az iskola, a gyülekezet....kinek mi, ill. ki.

Az ilyen embereknek újra meg kell tanulniuk az egész életet. Ugyan hova kerülnek a "szemfelnyitogatásokkal'.

A bátorságnak helye van és megértem a felháborodásodat, de a módszereiddel nem értek egyet, mert jelenleg nincs meg az infrastruktúra ahhoz, hogy megfelelő lelkisegélyt kapjanak a gyülekezetben csalódott, ugyanakkor mindent mástól váró emberek. Ez nagyobb katasztrófa lenne, mint az, amit az ŐT csinál.


Miután láttam, hogy Asáf igen neki van keseredve a dolognak, ezért ezt találtam neki mondani egy idő után:

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.13. 21:50:23
@asáf:
"De nem látom, hogy merre kéne tovább menni. És azt hiszem más se."

Lehet, hogy jegelned kéne ezt a vallásos témát egy időre, mert ez így csak a zűrzavart növeli benned.


asáf ·
@karalabe4: nem feltétlenül ez a megoldás. én kisgyerek korom óta hiszek Istenben. Nem látok más megoldást. és azt is tudom, hogy a közösség áldásos az ember számára. Szóval nem az a megoldás, hogy jegelem, hanem az, hogy tanulok

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.13. 22:07:00
ok, tedd azt

Ez idáig még egészen tűrhető volt  a dolog, nem hiszem, hogy bárki bármi rosszat mondott volna, ekkor megjelent 07-es:

07-es 2012.11.16. 09:43:17
@karalabe4: Már hogyne lenne meg az Infrastruktúra azok számára akik megundorodnak az Ortorony bálványszervezetbern a hamis tanításoktól, és az igazságot kereso tanukkal szembeni bánásmód miatt.
Ott van a Szentírásban:

2. Kor. 6:13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Nem valami ezoteriás leki segédletre van szukséguk, hanem a lekeik Orizojére a Megváltó Istenre, és a Szent Szellemre az Urra, akit Megváltó Istenuk Pártfogójukként rendelt melléjuk.

Persze, ha valaki a Megváltó Istent Krisztust, csak egy korábban már létezo szellemi lénynek nevezi, nehezen jut el a Lekek Pásztorához.


07 olyan szavakat adott a számba, amiket én nem mondtam, hiszen ilyen kijelentést soha nem tettem, hogy "ezoteriás lelki segédletre" van szükség, Jézus és a szent szellem irányítása helyett. Mint ahogy olyat sem állítottam, hogy Jézus csak egy korábban létezett szellemi lény lenne. Tehát itt 007 (bocsánat, 07, egy kerék hiányzik) elkezdett vádaskodni.
De nézzük miért is hagyta ő ott a "szentek gyülekezetét"?

07-es 2012.11.16. 10:03:18
@Virago_1000: Nekem néha megfordult már a fejemben, hogy elmegyek a nyilvános osszejovetelre, és megpróbálok kpcsolatot létesíteni némelyekkel,akik szóba állnak velem.

Igen ám ,csak van egy kis probléma.

Annak idején ,amikor nyilvánosan megróttam az egyik vént a gyulekezet elott,miután nem volt hajlandó rendezni a dolgokat a Máté 18: 15-17 ben feljegyzett módon, azt nyilatkoztam, hogy akkor jovok ismét kozzétek, ha megtisztultok.

Ha tehát most belépnék a királyságterembe, akkor ezt a gyulekezet
a megtisztulásuk elismerésének értelmezné az én oldalamról.

Ezzel pedig becsapnám oket.

Hisz ma már én is tudom, hogy az Ortorony szervezeten belul, ahol a Szent Szellemet nem ismerik el valós személynek nincs megtisztulásra való lehetoség.

Csak egy lehetoség van:

2. Kor. 6:13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Ki kell terhát várni, hogy a Szent Szellem, miután alkalmasnak lát rá, olyan személyek kozosségével ajándékozzon meg, amelyhez már olyan tagok tartoznak,akiket megtanított, megigazított és megszentelt.

Ezt nevezik a szentek gyulekezetének.

Addig pedig nincs más lehetoség,mint tanulni, tanulni az Urtól és a Szent Szellem Istentol.


Vagyis nem alkalmazták a Máté 18:15-17-et egy nézeteltérés során. Amitől ő úgy gondolta, hogy a többiek nem elég tiszták az ő személyéhez képest. Ezt meg is jegyzi: "Ha tehát most belépnék a királyságterembe, akkor ezt a gyulekezet a megtisztulásuk elismerésének értelmezné az én oldalamról." 

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 11:12:41
@07-es:

Ebből a hozzászólásodból kiderül, hogy fogalmad sincs, hogy milyen helyzetben vannak a testvérek, akiket bántalom ért a gyülekezettől.

Szerinted Jézus miért nyújtott fizikai gondoskodást is a szükségben levőknek? Vagy talán megelégedett azzal, hogy "higyjél bennem fiam", vagy "térj meg"?

Az ún. "megtért" keresztényeknek is van még hova fejlődniük empátia terén. Nem elég csak papagájmódra ismételgetni a betanult szöveget.


Ez már nekem is sok volt, és felhívtam a figyelmét, hogy leszűkített gondolkodásával az Őrtorony agymosó technikáját alkalmazza.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 11:24:32
@07-es:
Nem ismerősek ezek neked valahonnan?

"Ezzel pedig becsapnám oket."

"Csak egy lehetoség van"

"Addig pedig nincs más lehetoség,mint...."

Azzal, hogy folyton meg akarod mondani a másiknak, hogy SZERINTED mit kéne neki csinálnia, ezzel nem pusztán az Őrtorony "bálványszervezet" nyomdokait követed, hanem azzal a Szent Szellemmel is ellentétben mész, amit olyan nagy hangon hírdetsz.

Sok okosságot írsz és nagy tapasztalatod van, de ezzel a vallásos fanatizmussal nem sokra mész olyanok között, akik éppen ilyennek lettek az áldozatai.


Amin persze kiakadt és elkezdett nekem tanácsokat osztogatni, de a kérdésemre nem válaszolt:

07-es 2012.11.16. 17:35:41
@karalabe4: Persze, karalábé, csak neked van fogalmad róla.

Én és a családom semmit sem tapasztaltak szerinted abbol,ami a szervezeten belul végbement.

Olyan dolgokkal akarsz megvádolni,amit soha sem kovettem el. Mégpedig, hogy én akarnám megmondani másoknak hogy mit tegyenek.

Csak te vagy aki mindent megtapasztaltál.

Milyen vallásos fanatizmust tukroz az, ha idéztem a Szentírásból?

Talán bántja a benned lakozó szellemet, hogy a Szentírás felé fordítom a figyelmet?

Talán az ezotéria onmegismeréses dumája irányában kellene oket terelnem, nem az Igaz istenhez, Krisztushoz ,aki megváltotta oket.

Azt tanácsolom neked, hogy ne foglakozz azzal,amit írok, ha az téged bosszant.

Foleg ne vádolgass vallási fanatizmussal, amikor kikozosítésem óta sem én sem a családom nem léptunk kapcsolatba semmilyen vallásszervezettel.

Ismételten csak azt tanácsolom neked, hagy fel az ezoteriás képzelgésekkel,
mert a mogottuk megbujó szellemek kikészítenek.

Inkább fogadd meg a tanácsot, és fordulj az Igaz istenhez Krisztushoz oltalomért, és a Szent Szellemhez tanításért, akkor talán megmenekulsz a téged markukban tartó szellemek káros befolyásátol.


Most megint jött ezzel az ezoteriás mániával és az engem fogvatartó szellemek káros hatásaival, amit nem tudom honnan tud, hacsak nem valami démonlátó vagy démonűző vagy hasonló:
"Olyan dolgokkal akarsz megvádolni,amit soha sem kovettem el. Mégpedig, hogy én akarnám megmondani másoknak hogy mit tegyenek."
Ezzel szemben a komment végén mégis ezt mondta:
"ismételten csak azt tanácsolom neked, hagy fel az ezoteriás képzelgésekkel,
mert a mogottuk megbujó szellemek kikészítenek."

Ez még rendben is lenne, hiszen korábban én is beszóltam neki, hogy papagájmódra ismételget, meg vallásos fanatikus elképzelései vannak és hogy az empátia terén még rengeteg tanulni valója van, ha azt gondolja, hogy az Őrtorony áldozatoknak elég egy Jézusról szóló vallásos prédikáció. Mintha nem hallottak volna éppen eleget ott ahonnan éppen kirabolva, megfosztva kijöttek. Talán nem biztos, hogy vallásoso útmutatásra van leginkább szükségük az ilyen személyeknek

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 18:47:25
@07-es:
Ez az amiről írtam neked. Meg akarod mondani másoknak, hogy merre menjenek. Ehhez pedig nincs jogod.

Asáf ·
@karalabe4: @07: Én kereszténynek tartom magam. Ezért úgy érzem, hogy felelősségem a bibliához, és ezáltal Istenhez segíteni az embereket. Ezért egyetértek leslievel abban, hogy az olvasókat, és akikkel beszélgetek amennyire tőlem telik ebbe az irányba invitáljam. Persze karalábéval is egyetértek abban, hogy az önismeret nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megtudjuk mit is akarunk, hova, és hogyan szeretnénk eljutni. Én úgy érzem, hogy fanatizmusra hajlamos ember vagyok, és azt hiszem bizonyos szinten ezt isten el is várja tőlünk. Ha a fanatizmusnak ez a pozitiv formája nem lett volna meg az első századi keresztényekben, akkor nem adták volna az életüket az igazságért

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 21:45:46
@asáf:
Szerintem az önismeret és a Biblia nem ellentétesek egymással.
Amúgy a volt Tanúknál amúgy is vigyázni kell a 'bibliához való terelgetéssel', sőt egyáltalán a terelgetéssel.

Egyébként nekem nincs azzal bajom, ha valaki egy vallásos nyelvezetben fogalmazza meg a mondanivalóját, ez még ugyan senki véleményét nem emeli fel a többiek fölé.


Ezt azért éreztem így, mert semmi konkrétumot nem mond nekem arról, hogy szerinte én hol tévedek és miben, csak megvádol olyan szavakkal, amiket nem mondtam és démonos beállítottságot tulajdonít nekem, amihez pedig nincs joga. Igazságtalannak is éreztem a vádakat, mivel én úgy érzem óvatosabban kezeltem a kérdést, ami a 'terelgetéssel' kapcsolatos. Mivel úgy gondolom, hogy alapvetően mindenki tudja, hogy mi jó neki és mi nem.
De Asáf ráharapott erre és kifejtette bölcsességét a "keresztény" létről:

asáf ·
@karalabe4: ha a bibliához való terelgetéssel vigyázni kell, akkor ezt Pál apostolnak is mondani kellett volna. Hova tereljük a keresztényeket, ha nem a bibliához? Attól keresztény valaki, hogy a bibliát olvassa, és alkalmazza. ha ezt nem teszi, akkor nem is keresztény

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 21:50:34
@asáf:
Bocsika, Pál idejében milyen Biblia volt? Pál maga írta a Bibliát (vagyis azokat a leveleket, melyek később a kánon részévé váltak.
Tehát mondhatjuk azt is, hogy Pál önmagát adta, azért volt hiteles.

asáf ·
@karalabe4: tehát akkor terelhetjük a bibliához az embereket? És pál úgy adta önmagát, hogy közben krisztust követte, és kárnak itélt minden mást.Vagy ezzel azt akarod mondani, hogy pál levelei nem tartoznak a bibliához?

Azt már az elején is mondtam neki, hogy tegye azt, amit jónak lát. csak én óvatosabb szeretnék lenne ezen a téren. Igazából nem tudom, hogy miért gondolja, hogy Pál levelei nem része a Bibliának. Szerintem én pont az ellenkezőjét mondtam feljebb. De azért elmondom mégegyszer, hogy pontosan értsük.
Nem, pont az ellenkezőjét.
Éppen azért váltak a Biblia részévé, mert önmagát adta.
Egyébként meg miért ne terelgethetnéd az embereket a Bibliához? Azt csinálsz, amit akarsz. Aki hagyja magát terelgetni, mert birkának érzi magát, azt egész nyugodtan terelgetheted.
Én ezzel azért vagyok óvatos, mert pont ezért kerültem bajba, mert ezt a feladatot felvállaltam az Őrtorony hamis értelmezése szerint.
Ugyanis a prédikálás az nem az.

Ezért gondolom azt, hogy két terelgetés között az ember azt is nézze meg, hogy ő merre akar menni maga, aztán meg már nem fog terelgetni senkit sem, mert rájön, hogy ezt a többiek is tudják maguk is.

Viszont véleményt cserélni lehet. De úgy látszik, hogy mégsem...

De sajnos nem sikerült:

asáf
@karalabe4: az igazság az, hogy nem értelek. Ha a biblia Isten szava, akkor miért baj, hogy az emberek figyelmét felhívjuk rá? Ha a biblia Isten szava, akkor miért kell lebirkázni azt aki odafigyel rá? És ha a biblia Isten szava, akkor miért ne hirdetnénk azt ami benne van?

Itt megint nem mondtam, hogy birka az, aki a Bibliára figyel. Szerintem birka az, aki mások után megy és nem a saját józan eszét használja.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 22:08:41
@asáf:
Nem az a birka, aki odafigyel rá, hanem az aki hagyja magát másoktól 'terelgettetni'

asáf ·
@karalabe4: akkor szerinted hogyan kéne? Nem így csinálták az első században is? szerinted mit jelent az evangelizál kifejezés?

Nem éreztem magam arra felhatalmazva, hogy bárkinek is vallásos útmutatást adjak:

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 22:17:15
@asáf:
Miért vársz tőlem útmutatást? Mit mond a benned levő szellem erről? Mert azt kell tenned. Ezt más nem mondhatja meg neked.

Hogy kinek mit jelent az evangelizálás, csak akkor tudja igazán, ha van rálátása a kinek-kinek a saját életére és képességeire.


asáf ·
@karalabe4: Te most azt mondod, hogy A helyeset kel tenni, mert azt diktálja az énem, de ha azt teszem, akkor meg rossz irányba terelgetek másokat? Szóval úgy hirdessem a hitemet, hogy senkinek nem mondom el, nehogy meghallja, és elgondolkodjon rajta? Szerinted az evangéliumhirdetés annyiból áll, hogy egy könyvtárba beteszünk pár bibliát, és akit a szent szellem arra ösztönöz, az majd kikölcsönzi magától?

Miután nem adtam Asáfnak fekete-fehér választ a kérdésére, ezért bedühödött rám. Úgy éreztem, hogy ő próbált engem a "tanító" szerepébe helyezni, amit én elutasítottam és ez nem tetszett neki. Ez volt a baja, hogy NEM mondtam meg neki, hogy mit csináljon, hanem döntse el ő maga.
Azért találtam egy bibliaidézetet (ami "ellen" vagyok ugyan....)

asáf:
Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Erre talált Asáf is egy rakással, ami a prédikáló munkára szólít fel. Asáf nyilván még az Őrtornyos értelmezését akarja belepaszírozni a Bibliába, de ez nem az én bajom: ha úgy érti, hát úgy érti. 

asáf
@karalabe4: máté 28:19,20,1kor 9:16, csel 1:8

@karalabe4: Róma 10:10, 14,15

@karalabe4: róma 10:16-18

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.16. 22:34:29
@asáf:
Nézd, ha te úgy érzed és téged boldoggá tesz, ha vallásos szólamokkal győzködsz embereket, akiknek jobb híján nincs semmi dolguk, akkor tedd azt. Senki nem akadályoz meg ebben. Én biztosan nem.
Én nem úgy értem ezeket a verseket és főleg a Jt tapasztalatom után nem. Ugyanis azért vannak a tanulságok, hogy tanuljunk belűlük.


Ebből az egészből aztán azt hozza le, mintha én a kereszténység és a keresztény hit ellensége lennék. A saját kétségbeesését kivetíti rám, mintha én olat mondtam volna, hogy senkire sem kell hallgatni. Ilyet nem mondtam. Ez megint egy vád.
@karalabe4: nézd. én a kérdéseim, kételyeim ellenére ragaszkodok a kereszténységemhez. És a kereszténység ezt jelenti. Nem tehetem meg azt amit te, hogy lemondasz róla. Éppenséggel te is gyözködöd az embereket itt a blogon, és negatívan beszélsz azokról akiknek ez tetszik. Nem biztos, hogy mindenki birka aki hallgat másokra, és az se biztos hogy valaki attól egyéniség, hogy senkire sem hallgat.

asáf
@karalabe4: a hibáink tényleg azért vannak, hogy tanuljunk belőlük. de szerintem az, hogy valaki egyszer a körmére égette a gyufát még nem kell hogy azt jelentse, hogy soha többé nem gyújt tüzet, hanem inkább elmegy. Mert akkor meg fog fagyni

Nos előkerül 07-es valahonnan, aki kideríti, hogy Isten Szavának esküdt ellensége vagyok és segítségre (valószínűleg itt magára gondolt) van szükségem, hogy kiszabaduljak az engem fogva tartó gonosz lélek fogságából. 
Hát nem aranyos!
Sőt nem csupán segítségre van szükségem, hanem egyenesen én magam vagyok a fősátán is egyúttal, hiszen én el akarom téríteni őket a Bibliától. Hmmm. Hogy is van ez? Nem fentebb idéztem belőle?

07-es 2012.11.16. 22:46:34
@asáf: Nos a benne levo szellem azt akarja, hogy lebeszéljen másokat a Bibliához való terelgetésrol, sot azokat is lebeszélje,akik esetleg hajlamosságot mutattak a terelgetésre Biblia irányába váôltani. Segítségre van szuksége, hogy megszabaduljon ettol a szellemtol, amely irtózik az Isten Szavától, de nem engedi, hogy segítsunk neki.Sot úgy gondolja, hogy o segít nekunk azzal, ha a Bibliához való fordulásról lebeszélhet minket.
Ez a célja a benne lakozó szellemnek,amióta csak írni kezdett.


karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 06:32:52
@asáf: @07:
Nézzézek, mindenkinek a véleményét és a meggyőződését tiszteletben kell tartani. Ha ez nektek nehezetekre esik, az nem az én bajom.
Felőlem bárki olvashatja a Bibliát, mint ahogy én amgam is teszem és igyekszem Jézus példáját is követni úgy, ahogy azt megértem magam számára (ugyanis má számára nem tudom). Tehát az, hogy én bárkit lebeszélnék a Bibliáról, az egyszerűen egy alaptalan vád. De ezt már megszoktam a JT-inél, csak már nem tűröm el, hanem visszautasítom.

A terelgetésből, meg a "segítségnyújtásból" pedig köszönöm nem kérek, mert bőven szereztem ebben tapasztalatot a múltban, amikor olyan emberek próbálkoztak ezzel, akikből teljesen hiányzott az empátia.

Szerintem ennyiben maradhatunk.


Na, ezzel elástam, magam, mert innentől kezdve nekem estek és azzal vádoltak, hogy befolyásolom a gondolkodást. Ez ugyan megint nem tudom mit jelent, mert az aki kiejt egy szót, már befolyásolja a gondolkodást (már akinek van...). Ezek szerint az volt a baj, hogy egyáltalán leírom a véleményem? Ez nem derült ki, merts emmi konkrétumot nem mondtak erről. Ez pedig egy nesze semmi fogd meg jól!

asáf
@karalabe4: nézd karalábé. én úgy érzem, hogy semmi bajom más véleményének a tiszteletben tartásával. De szerintem te egyrészt ezt nem tartod be, hiába állítod, másrészt meg van benned egy erős félelem a másoknak való szellemi segítségnyújtástól, amit ugyan megteszel, de még magadnak is leplezed. Szóval miközben azt mondod, hogy ne prédikáljunk, mert mindenkinek a maga dolga megtalálni az útját, és abba nem lehet beleszólni, közbe te ugyanúgy osztod az észt, és befolyásolod a gondolkodást, mint mondjuk leslie. a különbség kettőtök között az, hogy ő ezt fel vállalja, és feladatának tartja(én is) te nem. És egyébként tényleg ennyiben maradhatunk. Az hogy az általam fent írt bibliaversek neked mit mondanak, az a te dolgod, mint ahogy az én dolgom az, hogy nekem mit mondanak. De szerintem te mivel nem vagy keresztény ezért nem mered propagálni a bibliát, viszont az önmismeretes/ezoterikus dolgaidat igen

Tehát gyáva is vagyok, aki nem merem propagálni a bibliát. Hát nem éppen egy Biblia-propagáló vallásból jöttünk ki? Szerintem nem akarom propagálni a Bibliát, de sehol sem mondtam, hogy ők se tegyék. Csak azt mondtam, hogy vigyázni kell az ilyennel.

@asáf:
"Szóval miközben azt mondod, hogy ne prédikáljunk, mert mindenkinek a maga dolga megtalálni az útját, és abba nem lehet beleszólni, közbe te ugyanúgy osztod az észt, és befolyásolod a gondolkodást, mint mondjuk leslie."

Mikor mondtam, hogy te vagy leslie ne prédikálj, ha akarsz? Én csak azt kértem, hogy ne szóljon bele az én dolgomba. Gondolom ezt azért még megtehetem?
Mindenki befolyásolja a gondolkodást, aki kimondja vagy leírja a véleményét. Ha nem tetszik, akkor nem olvasod el. Ilyen egyszerű. Én is csak átszaladok azokon a kommenteken, akikér nem érdekel. Így szoktam kivédeni, hogy ne befolyásolják a gondolkodásomat, ha nem akarom. De leslie direkt nekem írta, az én emailcímemre, hogy engem mi kéne, hogy érdekeljen.
Bocs, hát nekem ne mondja meg, mert ha én is megmondanám neki, akkor lehet, hogy a mentők vinnék el valahova jó messzire.

Már nagyon elegem van az idióta vádaskodásaitokból!
Ha akad olyan ember, aki úgy érzi, hogy a ti terelgetésetekre van szüksége, egész nyugodtan csak tegyed, aztán majd meglátod, hova jutsz vele (mellesleg oda, ahova a JT-ivel jutottál, de ha még egyszer oda akarsz jutni, akkor csak tegyed).

Azt, hogy én mit tartok a feladatomnak, azt meg majd én látom és nem te (de még a nagyokos leslei sem). Ti csak lássátok a magatokét és hagyjátok békén a többi embert.

"a különbség kettőtök között az, hogy ő ezt fel vállalja, és feladatának tartja(én is) te nem."

valóban örülök, hogy van különbség köztem és leslie között.

"Az hogy az általam fent írt bibliaversek neked mit mondanak, az a te dolgod, mint ahogy az én dolgom az, hogy nekem mit mondanak."

Ezt mondtam neked én is, és most mégis úgy állítod be, mintha én erőszakoskodnék veled?

"De szerintem te mivel nem vagy keresztény ezért nem mered propagálni a bibliát"
Ezt úgy gondolod, hogy te fogod megmondani, hogy ki a keresztény és ki nem? Ezzel nagyon távolra mentél sefa! Súlyos problémád van! Ne haragudj, de nem vállalhatod fel más ítéletét, sőt meg a magadét sem. Ezen kérlek gondolkozz el, mert komolyan aggódom érted!

"viszont az önmismeretes/ezoterikus dolgaidat igen"

Mindenkinek van egy nyelvezete, amin ki tudja fejezni magát. Az ezoterikus dumáktól egyébként ugyanúgy hányingert kapok, mint a vallásos szent tehenektől (és azok képviselőitől a szentfazekaktól).
Ha te úgy gondolod, hogy a saját hitrendszeredet (amit amúgy te magad sem értesz) a másik hitrendszere felé emelheted, akkor baromi szar lesz neked a JT valláson kívül, mert ezt a gondolkodást csak ott (vagy még egy-két hasonlóan fanatikus szektában) nézik el.

Az önismeretről csak annyit: ha nem tudod ki vagy, akkor honnan tudod, hogy milyen lényekkel vagy kapcsolatban a szellemvilágból. Az önismeret nélküli emberek ugyanis egy bábbá, egy üres csatornává válhatnak akárkinek.


asáf · 
@karalabe4: a saját hitrendszeremet értem,:) mivel igen egyszerű. Számomra inkább az a kérdés hogy te érted -e a tiédet, mert kevered a kereszténységet az ezotériával. Márpedig szerintem a kettő összeegyeztethetetlen.

Akkor te ne egyeztesd össze! Súlyos megsértése az egyéni határoknak! De észre sem veszi, mert természetes számára az ilyen.

asáf
@karalabe4: jaa és a vádaskodásról meg annyit, hogy szerintem te kezdted.

Hát persze, ki más. Mondjuk azt elismerem, hogy én kezdtem az észosztást, de a vádaskodásokat nem igazán. Ezért megkérdeztem:

"Az ún. "megtért" keresztényeknek is van még hova fejlődniük empátia terén. Nem elég csak papagájmódra ismételgetni a betanult szöveget. "
"Egyébként meg miért ne terelgethetnéd az embereket a Bibliához? Azt csinálsz, amit akarsz. Aki hagyja magát terelgetni, mert birkának érzi magát, azt egész nyugodtan terelgetheted."
"Viszont véleményt cserélni lehet. De úgy látszik, hogy mégsem... "

a megfogalmazásaid kissé lekezelőek. Úgy írsz, mintha csak neked lenne igazad, és közben kissé magas lóról nézel azokra, akik ezt nem fogadják el. Ahogy írtam az én hitrendszeremmel nehéz mit kezdeni bárkinek is, mert végtelenül egyszerű. viszont nem szeretem, ha valaki mindenárom győzködni akar a sajátjáról. Ez rád, leslire, vagy bárki másra vonatkozik, akinek nem fekszik amit írok. Nekem általában tetszenek a kommentjeid, és nagyon okos doplgokat írsz. Olyanokat, amiket én biztos nem tudnék. De szerintem egy kicsit visszafoghatnád magad akkor, mikor olyanokkal beszélsz, akik nem feltétlenül értenek veled egyet. Nem kell lebirkázni azt, aki hagyja vezetni magát. Jézus boldogan vállalta a birka szerepét mindannyiunkért. Te olyan nagyon kiélezed az önmagad megismerését, és kinyílvánítását, hogy közben elfelejted, hogy az ember társas lény, és az egymással ápolt kapcsolatainknak köszönhetően fejlődünk tovább. Bizony ezért kell prédikálni, ezért kell minden lehetséges fórumon elmondani a hitünket, de úgy hogy közben ne nézzük hülyének azt, aki azzal nem tud azonosulni. Én speciel testvéremnek tartok mindenkit aki őszintén hisz a kereszténység valamelyik formájában. A legkevésbé sem érdekel az, hogy miben hisz. Olyan bonyolult ez a téma, hogy én nem merek ítélkezni senki felett. Esetleg azt nem viselem könnyen, mikor valaki ítélkezik, és ezzel különbnek tartja magát másoknál


A válaszban elhangzott dolgokat nem lehet vádaknak nevezni, mert ez igaz, hogy az empátiában fejlődni kell (mindenkinek), de főleg azoknak, akik a nagy "megtérésükkel" dicsekednek. Amint a mellékelt ábra mutatja. Véleményt cserélni sem lehet, hacsak nem az ember ellenségeket akar magának szerezni, tehát ez sem vád, hanem igaz.
Azt viszont nem tudom, hogyan értékeli ki a saját kijelentését:
"a megfogalmazásaid kissé lekezelőek."
 "Jézus boldogan vállalta a birka szerepét mindannyiunkért. "
Szerintem Jézust lebirkázni eléggé lekezelő dolog, de azért én vagyok az, aki lekezel másokat.
De ha még így is van (mert miért ne lehetne), megint kit, mikor és mivel kezeltem le? Ez megint lemaradt...

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 14:28:34
@asáf:
Még mindig nem értem, hogy kit mivel sértettem meg, de elfogadom, hogy rossz napod van és a kelleténél idegesebb vagy.

Sajnálom, hogy nem értünk egyet dolgokban, de úgy érzem ez nem cél. Az empátiá hiányáról és a birkaságról szóló megjegyzéseimet a kőkemény tényekre alapoztam, amit ex-JT-inél is tapasztalatam. De ez még mindig nem ítélet akart lenni, csak vélemény. Te viszont ítélkeztél felettem, amikor kijelentetted, hogy nem vagyok keresztény, jóllehet semmi olyat nem tettem veled, ami ezt alátámasztotta volna.
Jézus amúgy semmilyen birka szerepet nem vállalt. Ebben tévedsz.

Figyelj Sefa! Én soha sehol olyat nem mondtam, hogy különbnek tartanám magam bárkinél is. Ezt te gondolod rólam, mainek már többször is hangot adtál. Vagyis te vagy az, aki különbnek tartasz engem a többieknél és utána engem vádolsz ezzel. Ami a te elmédben kialakul kép, arról én sajnos nem tehetek, mert az a te fejedben van.

ha valóban úgy gondolod, hogy az ember társas lény, és tanulhatunk egymástól, akkor most vond le a következtetést magadnak, hogy mit tanultál ebből a konfliktuból. Én is levonom ezt a magam számára, jó!
Különben nekem ez az egyik ok, amiért itt blogolok, mert ezekből tanulok. Vagyis nem a mások lenézése és magam mások fölé emelése. Mellesleg aki ezt akarta velem tenni az te voltál és a leslie, mert ti gondoltátok, hogy eligazíthattok engem a saját életem dolgaiban, vagyis ti okosabbak vagytok nálam abban, hogy én hogyan éljem a saját életemet.
Akkor most ki emelte magát ki fölé?

ha ezt csináltátok a gyüliben is, akor nem is csoda, hogy kikerültetetek onnan, mert ezzel iszonyú károkat okoztatok mások életében. Csak ők nem mondták meg nektek, mert inkább a párnajukba sírtak.
Most mindegy, hogy a gyüli jó vagy rossz, meg biztosan sok jót is tettél, de ha így áltál másokhoz is, mint most hozzám, akkor sokaknak beletiporhattál a lelkébe is.


A fagyi visszanyal! Nem jó politika...

@asáf:  
@karalabe4: Szerintem ezt itt abba is hagyhatjuk. hogy rossz napom van-e? Lehet. de nem tartalak különbnek magamnál, sem másoknál. De látom hogy miben vagy jobb mint én, vagy mások. De attól nem vagy különb.Mert én meg másban vagyok jobb. Azt nem mondtam, hogy te azt állítod, hogy különb vagy másoknál. Ám a stílusod ezt közvetítette. Hogy miként állok másokhoz ez egy jó kérdés. Alapvetően eltűröm, hogy egy ideig mindenki azt csinálja amit akar. De ha azt látom, láttam, hogy valaki mások kárára tevékenykedik, akkor valóban beletiportam az olyan ember lelkébe. Valóban voltak akik a párnájukba sírtak. de ez nem az én hibám volt, hanem az övé, mivel szembesítettem a tetteinek következményeivel. Én jól el vagyok magamban, és szerintem barátságos ember vagyok. de ha arról van szó, hogy igazságtalanul bántanak, akkor felveszem a kesztyűt. A lényeg, hogy legyél elfogadóbb.
Mindettől függetlenül igazat adok Timónak, mert szerintem is alaposan elbeszéltünk egymás mellett. Túl reagáltuk ezt az egészet.
Jézus 'birkaságáról' meg ajánlom figyelmedbe a következőket:
Ézsaiás 53:7, Jeremiás 11:19


Asáf a Nagy Igazságosztó! Akkor miért nem tudja ezt mástól elfogadni? (én ugyan nem osztottam neki igazságot, de ő ezt úgy élte meg). Majd később az is kiderül:
"De ha azt látom, láttam, hogy valaki mások kárára tevékenykedik, akkor valóban beletiportam az olyan ember lelkébe. Valóban voltak akik a párnájukba sírtak. de ez nem az én hibám volt, hanem az övé, mivel szembesítettem a tetteinek következményeivel. "

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 16:13:12
@asáf:

Lehet, hogy jogosnak érzed, hogy beletaposs mások lelkébe és őket hibáztasd, mert ez "csak a tetteik következménye volt", amivel te úgy érezted, hogy szembesítened kell velük, mert szerinted mások kárárára vannak. Valószínűleg a vének is így gondolták ezt rólad. Milyen érzés volt, amikor azt sem tudtad, hogy mit csináltál? És mégis vádoltak?
Ugye milyen rossz volt ez?

Fogalmam sincs, hogy mivel bántottalak meg. Az általad adott indokok csak engem vádoltak, de nem mondtak semmit arról, hogy mit tettem én.
Én úgy érzem, hogy ez igazságtalanság volt részedről velem szemben, de nem haragszom rád, mert tudom, hogy alapvetően rendes srác vagy. Csak egy kissé csalódtam benned.


@asáf:
@karalabe4: engem te az ég világon semmivel sem bántottál meg. Én egyszerűen csak úgy éreztem, hogy túlságosan egyoldalúan tekinted a dolgokat, és ezért a saját véleményedet jobbnak tartod másokénál(ami persze természetes) A vének egyértelműen azért bántak velem ahogy bántak, mert tényleg kárára voltam a közösségnek. Én már nem voltam odavaló, és ezt ők is látták. Bár akkor még nem értettem, de most már tudom hogy ez volt az egyetlen módja annak, hogy el tudjam hagyni az egyházat. Ezért írtam egy korábbi postomnál, hogy ezért hálás is vagyok nekik. A bíróimon mind a leváltásomnál, mind a kiközösítésemnél komoly hibákat követtek el. és ez kellett ahhoz, hogy most itt legyek. Egyébként meg mindig is felelősségemnek éreztem azt, hogy megfegyelmezzek olyanokat, akik a közösséget bomlasztják, vagy másoknak felesleges fájdalmat okoznak. Én nem tartom helyesnek, hogy az ilyenek ezt békésen megtegyék.

Ilyenek? Ezt ő fogja eldönteni, hogy ki milyen? És mi alapján? Ha semmivel nem bántottam meg saját bevallása szerint. Akkor hogyan fogja eldönteni, hogy az a személy rossz befolyás? Mert nem elég vallásos a beszéde? Jóllehet ő maga is elismeri, hogy "kárára volt a közösségének". És mégsem tanul belőle, hanem egy másik közösségben próbálja ugyanazt csinálni, hátha ott majd jó lesz.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 16:51:14
@asáf:
Kedves Sefa!

" túlságosan egyoldalúan tekinted a dolgokat, és ezért a saját véleményedet jobbnak tartod másokénál(ami persze természetes) "

Ezt egyáltalán nem róhatod fel nekem, mert ez az én bajom, nem a tiéd. Ha majd akarom, akkor én kezelem. Mellesleg én nem így látom, ahogy mondtad. Szóval még mindig nem tudom, hogy mi a bajod?

Ugye milyen nehéz kiszednünk saját magunkból, hogy mi a bajunk. Na ilyesmiben segít pl az általatok "ezoterikus önismeretnek" nevezett 'badarságom'.
Ugyanis ennek hiányában bizony nem fogjuk érteni a problémáinkat és a másikat hibáztatjuk, amikor mi vagyunk a hibásak, vagy magunkat hibáztatjuk, amikor mások okoznak kárt nekünk.
Erről beszélek egyébként, erről a nagy belső zürzavarról, ami teljesen érthető, mivel egy olyan környezetből jöttél ki, ahol ez volt a normális. De tőlem ne várjad, hogy én megint ahhoz igazodjak és asszisztáljak mások önámításához.

Remélem így már érthető voltam.

"Egyébként meg mindig is felelősségemnek éreztem azt, hogy megfegyelmezzek olyanokat, akik a közösséget bomlasztják, vagy másoknak felesleges fájdalmat okoznak. Én nem tartom helyesnek, hogy az ilyenek ezt békésen megtegyék"

De ebben azt az irányelvet követted, amit a társulat megszabott, mert azt ők döntötték el, hogy ki bomlasztja a közösséget. Ezzel viszont hozzájárulhattál emberek igazságtalan meghurcolásához is, akaratodon kívül. Most itt is ezt akarod csinálni velem? Mert szerinted én nem vagyok elég "keresztény" a te szavaiddal élve, ezért már lehet ellenem "eljárni"? Mond azt, hogy nem szeretnéd, hogy itt blogoljak, mert nem bírod az ezoterikus dumámat és már itt sem vagyok.

Azért az igazságtalan vádak alól én is szeretném ám megvédeni magam, nem csak te.


@asáf:
@karalabe4: nem járultam hozzá emberek igazságtalan meghurcolásához. ilyen nem történt. És nem akarom ezt veled sem csinálni itt. Egyszerűen nem értek veled egyet. ennyi. Nem kell ezt jobban felfújni. Ha vissza megyünk egy korábbi komentre itt ennél a postnál, akkor én úgy gondolom, hogy igenis vannak emberek akik irányításra szorulnak(én is). Úgy gondolom, hogy nem mindenki képes magától rájönni dolgokra (én is) Úgy érzem, hogy a hitemről való beszélgetés nem birkák keresgélése, akik hagyják magukat terelgetni, hanem Isten akaratának, evangéliumának hirdetése. Én hiszem, hogy az emberek nem feltétlenül kezdeményezik a biblia olvasását, hanem vannak emberek, akiknek az a dolguk, hogy erre felhívják a figyelmet. Én szeretnék egy ilyen ember lenni. Ennyi. Te engem nem megbántottál, hanem egyszerűen egy olyan álláspontot képviselsz, amivel nem értek egyet. Szerintem az olyan gondolkodású emberek mint te egyedül vannak, magányosak.(persze ezt óvatosan írom, mert annyira nem látok bele, de így gondolom) És szerintem erre semmi szükség. Az embereket közösségekbe kell szervezni, ahol építhetik egymást hozzájárulhatnak mások fejlődéséhez, illetve tanulhatnak másoktól (speciel ezek a blogok is ilyen közösségek) És bár az ezotéria számomra idegen, és távol áll. attól függetlenül úgy érzem, hogy a te képességeidet is fel lehet jól használni a keresztény közösségekben. Azt hogy nem vagy keresztény szerintem te is elismered. Az más kérdés, hogy tiszteletben tartod és szereted a keresztény tanításokat. De még nem olvastam tőled, hogy szükséged van Krisztusra, és az ő bűneltörlő áldozatára. Inkább arra helyezed a hangsúlyt, hogy magad old meg a megváltásodat

Itt több dolog is van:
  • előbb elimerte, hogy kárára volt a közösségének, de most mégis azt mondja, hogy nem járult hozzá az emberek igazságtalan meghurcultatásához (pedig ebben a vitában pont ezt csinálta velem is)
  • Nem bántottam meg semmivel sem, csak nem ért velem egyet. De én nem is kértem ilyet, hogy egyet értsen velem
  • az embereket közösségbe kell szervezni és nekem is ott kéne lennem, jóllehet én nem is vagyok keresztény (ez durva volt: először is megmondja, hogy hova kéne tartoznom, másodszor megvádol a  keresztény hit tagadásával, sőt azzal, hogy én ezt elismerem, jóllehet sose mondtam ilyet....na ez már olyan boszorkányüldözéses középkori fordulatot vett)
  • Itt jön a lényeg: "még nem olvastam tőled, hogy szükséged van Krisztusra, és az ő bűneltörlő áldozatára. Inkább arra helyezed a hangsúlyt, hogy magad old meg a megváltásodat" Vagyis megmondja nekem, hogy milyen szavakkal kéne kifejeznem a hitemet, ha keresztény lennék.
karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 17:11:28
@asáf:
"De még nem olvastam tőled, hogy szükséged van Krisztusra, és az ő bűneltörlő áldozatára. Inkább arra helyezed a hangsúlyt, hogy magad old meg a megváltásodat"

ok, tehát számba akarod adni, hogy milyen szavakat használjak? Ez mennyire keresztényi?

Itt meg letagadja, amit előbb mondott és a számítógépre fogja a felettem való ítélkezését. De azért megint én vagyok az, aki félek a felelősségtől.

@asáf:
@karalabe4: én nem adok a szádba semmilyen szót. egyszerűen végigfutattam magam előtt a postjaidat, kommentjeidet, és ezt dobta a gép. szerintem te félsz a felelősségtől

Na, erre már én is berágtam és kifejtettem, hogy mire alapozom az empátia hiányát és ha egymást kellene megítélgetnünk (ami persze nem így van), akkor ő éppen úgy alul maradhatna, mint szerinte én, akit az ő saját mércéjéhez próbált mérni.
Itt szeretném megjegyezni, hogy én nem alkalmazok senkire sem ítéletet, mert az nem az én dolgom. Amit mondtam kizárólag önvédelemből tettem, hogy megvédjem magam iz igazságtalan vádaktól.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 17:17:27
@asáf:
Ha már itt tartunk: én sem olvastam még tőled egyetlen együttérzést kifejező levelet sem, hogy megkérdeznéd, hogy hogy vagyok, mivel tudod, hogy szexuális erőszak áldozata vagyok és ez milyen betegségeket okozott az életemben. Még nem kérdezted meg egyszer sem, hogy hogyan érzem magam, mi a problémám?
Tudod te mit jelent az, hogy Istenhez közeledjen bárki is, aki ilyen dolgot átélt? És tegye ezt úgy, hogy nem egy színjátékot játszik (mint amit sajnos folytatnak itt egyesek...ja, és nagyon átlátszóak).

Én is felhánytorgathatnék neked, vagy bárki más "kereszténynek" ilyen dolgokat, de nem teszem. Most nézzél magadba mélyen és gondolkodj el ezen és ne azokhoz a vénekhez hasonlítgassad magad, akik veled elbántak, hanem Kézushoz, akinek a követője lennél.

Mégis mit akarsz te tőlem számonkérni? Hogy nem vagyok elég ájtatos neked?


@asáf:
@karalabe4: ÉÉÉn számonkérni? Eszemben sincs. Nekem jó vagy ahogy vagy.egyébként függetlenül attól, hogy mióta először láttalak(1993)és egyből szimpi lettél(ami azóta sem múlt el), de nem érzem úgy hogy férfiként egyből beszélhetnék veled erről úgy hogy azt én kezdeményezem. De ez nem jelenti azt hogy egy utolsó paraszt vagyok(bár a Kardos imre szerint még annál is rosszabb :D) Egyébként engem nem zavarnak a nézeteid, csupán a tálalásuk. Szerintem nagyon érzékenyre vetted a figurát, mert olyan területet érintettem, ami neked érzékeny pontod

Tehát én vagyok az érzékeny. Á, nem ő az, aki alaptalanul vádaskodott vagy ítélkezett felettem a saját mércéjét alkalmazva felém, hanem én vagyok az, aki nem jól veszi a kanyarokat.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 18:07:23
@asáf:
A bányászok talán nem érzékeny kismadarakat vittek le magukkal a bányákba, hogy jelezzék a mérges gázokat?
Vagy te úgy gondolod, hogy az érzékenység semmire nem jó?

Ez a téma amúgy sem férfi vagy nő dolga, hanem emberek dolga, sőt KERESZTÉNYEK dolga lenne. Jézus képes volt nőkkel is beszélgetni. Szóval akkor te ugyanúgy elmaradsz a saját magad által felállított mércédtől, mint amit tőlem elvársz, és amiért engem "keresztényietlennek" nevezel és ítélkezel felettem ezzel. Rettentően sok áldozat szenved némán és nagyon kényelmes ettől a témától ódzkodni. Egyszerűbb azt mondani: "én nem beszélhetek veled erről", meg "érzékenyre vetted a figurát".
Ezek az emberek azonban köztünk élnek és mit gondolsz milyenek: ÉRZÉKENYEK és sebezhetőek. De nekik is meg kell tanulniuk kiállni magukért, a saját véleményükért. Amikor ezt teszem, akkor meg nem vagyok elég keresztény számodra.

Mégis, szerinted milyen keresztény közösségbe kéne mennem? Ahol így bánnak a másikkal, hogy csak olyan szavakat használhat, amilyeneket elfogad a vallás? Vagy nem is gondolhatja ezt vagy azt, mert az nem helyes?

Ne haragudj, túl messzire mentél ebben!
Nem lehet mindent a tudatlanságra fogni sem, meg mindenféle kifogást felhozni a viselkedésünkre. Én nem ítéllek el téged azért, mert érzéketlen vagy ezen a téren, mert tudom, hogy mindenkinek van egy egyéni nézőpontja és fejlődési üteme, amelyben megért dolgokat. De nem kéne neked is ugyanezt nákam tiszteletben tartanod?


@asáf:
@karalabe4: hát én nem értelek téged. szerintem olyan irányba viszed menekülésképpen a témát, aminek semmi köze az egészhez. Egyébként azokat az érzékeny kismadarakat(kanárikat) azért vitték le, hogy a halálukkal jelezzék a metán jelenlétét. Én nem hiszem hogy bármiben tiszteletlen lettem volna, egyszerűen csak jeleztem, hogy túl rámenősen, akaratosan tálalod a nézeteidet, közben meg leszólod azokat, akik ugyanezt teszik a saját nézeteikkel. Ennyi. ennek semmi köze a gyermekkorodhoz. Esetleg csak annyi, hogy olyan hibádra tapintottam rá, ami felszakította a sebeidet.

Ja, ez alá be lehet söpörni a viselkedését. Jó kifogás, sose rossz. De megint miről is van szó? A konkrétumok megint elmaradnak...

Azért, mert ő maga sem tudja. De azért nekem ki kéne találnom. Na ettől a résztől kezdtem el hányni, amikor végső érvként felhozta a férfi-nő témát. Ugyan ő egyszer sem tudta nekem megmondani, hogy mi a baja velem, vagyis a normális kommunikáció nem működik és az általam felhozott példát ellenem használja, mintha én csak kifogásként menekülnék az érzelmi területre. Az igazság az, hogy ő sem az érvelési, sem az érzelmi területen nem teljesített elfogadható mércét, mégis felül akar kerekedni valami oknál fogva, ezért mivel más eszköze nincsen, a férfi mivoltával jön elő és az én nőiességemet dícsérgeti, sőt feministának bélyegez. Na ez nekem már sok volt és igen övön aluli ütésnek éreztem. Ebből látszik, hogy egy nőnek SOHASEM lehet igaza semmiben sem, ha ellent mer mondani egy férfinak és kimer állni a véleménye mellett a JT gyülekezetben vagy a JT gyülekezet szellemét képviselő blogon.
Ja, bocsánat. Én nem tudtam, hogy ez egy online szekta. Én azt hittem, hogy egy nyilvános fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, még a nők is.

@karalabe4: azt én nem tudhatom. de az, hogy nem tudsz leszakadni a témáról, hanem mindig tovább füzögeted, ez azt jelenti. Kicsit olyan vagy, mint az a feleség, aki el akar érni valamit a férjénél, de az nem megy bele, és a végén, utolsó érvként elkezd sírni, és vádaskodva mondja, hogy te már engem nem is szeretsz. Aminek ugyan semmi köze a témához, de egy utolsó esélyként megpróbálja, érzelmi síkra terelni. Te is ezt csinálod most. de szerintem hagyjuk már abba, mert én meg olyan leszek mint az a férj, aki a béke kedvéért meglátva a könnyeket azzal akarja bizonyítani, hogy a feleségének nincs igaza, hogy belemegy abba amit az akar, akárhogy nem értett vele egyet korábban. Ahhoz képest, hogy elég feminista vagy mégis tipikus nő(bár ennek örülök, már azt hittem, hogy soha nem mutatod ki a nőiességed)

Itt feladtam. Mert nem akartam ajánlatokat is kapni, esetleg azzal a váddal is gazdagabb lenni, hogy a nőiességemet (ami hirtelen előbukkant a nagy semmiből) használom fel az ő "megvezetésében". Úgy gondolom, ez a nők feletti erőszak egy burkolt formája, amit később megmondtam neki, de persze nem értette.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 19:32:25
@asáf:

Nem tudhatod?

Gratulálok! Nagyon jól sikerült a "demonstrálás" ,majd olvasd vissza magad egy későbbi időpontban. Hátha másként látod majd a reakcióidat.


Igazából nem panaszkodom afelől, hogy ez megtörtént velem, mert eredetileg én mentem bele, mert reagáltam 07-es szúrkálódására. De úgy látom hasznos volt ez a tapasztalat, mert most már nem mondhatom, hogy nem volt nekem bírói tárgyalásom.

Sőt ítélet is született a dologban, mert 07-es később előkerült, önmagát szerényen Jézusnak tekintve,  és kihirdette:

07-es 2012.11.18. 11:43:07
@karalabe4: Megemlítenél egy olyan esetet,amikor noi személy Jézust kioktatta volna?

Mert más ugye beszélgetni, és más kioktani.

Még édesanyjának sem engedte Jézus , hogy kioktassa.

Ettol fuggetlenul biztosan szerette az édesanyját.

A teremtésmuben meg van a nok szerepválalásának a helye.Amikor egy no megpróból kibújni az Isten által adott szerepválalási korébol, az bizony nem vezet jó eredményre, sem a no számára sem a kornyezetére.


Milyen szerepvállalásról van szó? Mit vállaltam én fel? Ezt otthon a feleésgének kéne mondania, nem? Saját magát szerényem Jézushoz hasonlítja ebben az összefüggésben, ahol ő személy szerint az empátia legkisebb jelét sem mutatta.

07-es 2012.11.18. 11:48:30
@karalabe4: Szerintem csak azt akarata, hogy megértsd, hogy nem érzéketlen, sem veled kapcsolatba,sem másokkal.

Azaz , hogy ne vádolj minden ok nélkul
senkit érzéketlenséggel csak azért ,mert férfinak szuletett.


Tehát én vádoltam őket?

07-es 2012.11.18. 11:55:13
Ezt írod:Na ilyesmiben segít pl az általatok "ezoterikus önismeretnek" nevezett 'badarságom'.
Ugyanis ennek hiányában bizony nem fogjuk érteni a problémáinkat és a másikat hibáztatjuk, amikor mi vagyunk a hibásak, vagy magunkat hibáztatjuk, amikor mások okoznak kárt nekünk.

Nem veszed észre, hogy e mogott az ezoteriás baromság mogott megbúvó szellemek miatt nem vagy képes istt senkivel kommunikálni anélkul, hogy ne vágnál bele a húsába?

Koszonjuk szépen az ilyen onmegismerést,nem kérunk belole.

A nézetkulonbségeket egymás kozott nem azzal kell kezelni, hogy belemarcangolok a másikba, hanem egyszeruen tudomásul kell venni.


Akkor ő miért nem veszi tudomásul a nézetkülönbségeket? Ő megint a szellemeket látja. Húsbavágó voltam? Igen? Mikor, kinek és mivel?

Később aztán, ellentmondva minden eddigi hozzászólásával, egy mélyen együttérző, a keresztények érdekeit szívén viselő, jóságos filantrópusnak állítja be magát az alábbi szöveggel:

07-es 2012.11.18. 13:31:42
@Τιμόθεος: Tudom, hogy milyen nehéz kijonni, és megorizni az istenben való hitet, hisz jómagam is átmentem ezen.
30 éves tagság után 2001-ben jottem ki családommal egyszerre.

Egyuttérzek a tanúkkal, értuk dolgozom éjt nappallá téve, hogy segítsek nekik kiszabadulni a sátán szervezetébol.


@Τιμόθεος: Karalábét féltem, hogy rossz irányban indult el. Félelmem nem alaptalan, hisz az ezoteria gondolatmenetét lázadó szellemek irányítják.

Ha nem figyelmeztetném,akkor hibát kovetnék el.

Meg kell szabadulnia a lázadós szellemtol, amely a Szentírás és a Szent Szellem ellen hangolja ot, és támad itt általa olyanokat, akik kikozosítésuk után is fontosnak tartják
a Szent Szellem és a Szentírás zserepét az életukben.


@Τιμόθεος: Az, hogy egyuttérzunk másokkal nem abban nyilvánul meg, hogy kovetjuk ot a veszélyes úton, aztán mindketten a godorbe esunk.

Az egyuttérzés azt jelenti, hogy megismertetjuk vele, rossz irányba halad és biztonságos útra invitáljuk ot.


Na ez a rész sok szempontból nagyon érdekes. Én nem megyek bele ennek analizálásába, mert nincs hozzá jogom, de egy mentális szakembernek biztosan sokat elárulna. 07-es ugyanis felfedi valódi szándékait:

07-es 2012.11.18. 17:21:01
@Consuelo: Nem vetted észre, hogy nem ítéltem, hanem figyelmezetettem a veszélyre?

Egyszeruen alergiás lett, ha Szent Szellem kreresésérol vagy a Szent íráshoz való ragaszkodásról van szó.

Pedig e ketto nélkul az embert(engem is) ártó szellemek veszik a hatalmába.

Vagyunk itt néhányan,akik szeretnénk ragaszkodni az Igaz Istenhez és tanításához, mindenféle szervezethez való tartozás nélku, csak úgy spontán rábízva magunkat a Szent Szellemre, had tanítson, mert még van mit tanulni tole,hadd neveljen, mert még van mit nevelni bennunk, és ha jónak látja hadd szenteljen meg, mert a lekunk élete fugg attól, ha újjá szuletunk- e vagy sem.

Ezzel szemben állandóan nyomul itt az ezoteriás , onmagad megismerni, ne hagyd magad semmivel irányítani tanáccsal. Nem veszi észre, hogy már rég irányítja a benne lakozo szellem, mégpedig nem jó irányba.

Nem segítséget kér a fájdalma és nehézsége miatt, hanem tanítani akar ,
mikozben érzéketlenséggel vádol nem csak engem,de más férfiakat is.

Én Jómagam 55 éves leszek nemsokára.
Egyutt élek a feleségemmel immár 34 éve.
Soha nem bántalmaztam, se szellemileg nem eroszakoltam meg. Ha ezt tetem volna, már nem lenne mellettem.Eletemben senkit nem eroszakoltam meg.Soha nem is lennék képes rá, akkor miért kell engem és Sefatiást is állandóan azzal a jelzovel illetni, hogy nem vagyunk tekinettel mások érzéseire.

Egész életemet annak szenteltem, hogy másokon segítsek.

Kozben mást sem hallok tole, hogy érzéketlen vagyok mások fizikai szukségletei iránt.

El akar vezetni valamilyen onmagam megismerésének az irányába, mikozben állandóan azt sugalja, hogy ne a Szentírásnak, ne a Szent Szellemnek kell engedelmeskedni, mert az gátolja az onmegismerést.

Nem akarja figyelembe venni, hogy Isten képére vagyunk teremtve, ezért ahhoz, hogy onmagunkat ismerjuk ,elobb Istent kell megismerni.

Ezt pedig ezoterián kresztul nem lehet.
Az az irány csak állandó kétségbeesésbe és szorongásba viszi az mebert, amit érezni is lehet írásain.

Megéltem épp elég idot ahhoz, hogy ne kezeljen úgy, mint egyig blogtársunkat,akit emlékeztetett arra, hogy o már régen prédikált, amikor az ovodás volt.

Én is átéltem sok szenvedést gyermekkoromban. Nem egyszer volt kés a nyakamon, attól még nem kell minden emberben érzéktelenséget látni.

O akar másoknak segíteni, tanácsokat ad, foleg férfiaknak, mikozben lealázza oket, mint érzéktelen tuskókat korra és élettapasztalatra való tekintet nélkul.

Nem bántani akarom ezzel, csak figyelmeztetni, hogy azon a pályán,amelyen elindult nem fog igaz barátokra találni, foleg nem akkor, ha minden férfiben az érzéketlen tuskót véli felfedezni.

Mindnyájan átéltunk kulonbozo tarmákat,
én magam is kívántam a sját halálomat bizonyos helyzetekben, de ha életben maradtam, akkor elore kell tekintenem.
Beláttam, hogy az igaz Isten megismerése
a legfontosabb az életemben. Keresek olyan társakat, barátokat itt is másut is,akiket hasonló vágy éltet.

Errol szeretnék itt a blogon elbeszélgetni,természetesen tekintetbe véve mások érzéseit.

Sok volt jehova tanújának például az sem testzik, hogy egyuttérzéssel írok a még az Ortorony bálványszervezetben raboskodó jehova tanúkról. Már olyan kijelentést is kaptam volt jehova tanújától, hogy netorodjek veluk, hadd vesszen a férgese.

Sokan szándékosan azzal vádolna, hogy jehova tanúit, vagy a véneket a sátán papjainak nevezem. Pedig rendszeresen hangsúlyozom, hogy a sátán papjait a brooklini tévtanítókra értem. Sem jehova tanúi sem, a vének nem nevezik, tartják magukat papoknak, csak a Vezeto testulet nevezi magát felkentek papi osztályának.

Mindenesetre én magam is buntudatot érzek amiatt, hogy tobb mint 30 évig az Ortorony bálványszervezet sátánpapjait kiszolgáltam.

De nem lehet takargatni a szégyent.
Pál apostol sem takargatta megtérése
életének szégyenfoltját. Elismerte, hogy
a sátán szolgája volt.

Ezért is fontos minél hamarabb kiszabadulni a tanúknak az Ortorony bálványszervezetbol.

Valakinek ez is számít a volt vagy a benn maradó tanúk kozul, hogy milyen jogon imádkozom a tanúk kiszabadulásáért, és idézem nekik a 2. Kor. 6:14-18-ban található felhívást.

Aki akar rá reagálni az reagál. Soha sem tudhatom, hogy mikor , és kit érinthet meg a szervezetbol torténo kimenekulésre irányuló Igehely.
Egyszer már emiatt is megkapram karalábétól a leértékelést.

Ha úgy gondoljátok itt mindannyian, hogy azzal leszek segítségére, ha eltunok innen, megteszem.

Nem azzal a céllal jottem ide, hogy onmagamat ismerjem meg, hanem azért, mert Sefatias írásait a magam számára épitonek találtam. Kellemesen meglepodtem, hogy mint volt jehova tanú,
nem az istentol való elfordulás, hanem az Isten megismerésének az útjára lépett.

Gondolom rajtam kivul mások is így vannak ezzel.

Erre fel mit kell megtapasztalnom,
hogy megjelent itt karalábét felhasználva egy szellem, amely teljesen ellentétes irányba próbál terelgetni minket, mégpedig egy asszony által. Nem karalábét, hanem a benne meghúzódo szellemet szeretném számuzni e blogból nem csak a saját, hanem az o oromére is. Isten engem úgy segéljen!


Ez utóbbi mondat egy valódi gyűlöletbeszéd. Nocsak, nocsak! Hova tűnt a jóságos segítő?

07-es 2012.11.18. 18:00:17
@karalabe4: Nos itt vádoltad meg :

karalabe4 · eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.17. 19:50:52
asáf:
Egyébként meg gratulálok, hogy ezt a képességedet a nők gófeletti erőszakoskodásban fejezeed ki!
Jobban is felhasználhatnád, ha nem sajnálnád magadat annyira...

Nok feletti eroszakoskodással vadoltad.

Ezt mondom neked karalábé, hogy annyira hatása alá estél a lázadás szellemének, hogy már nem is tudatosítod, hogy miket irogatsz.

Engem is vádoltál meg hasonlóan.

Légy szives figyelj oda egy kicsit.

OK?


Már előbb kifejtettem, hogy miért éreztem erőszakosnak Asáf magatartását velem szemben. Konkrétum megint nincs, csak köpködés. Viszont már a blogomban sem írhatok szabadon, mert az is zavarja.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.18. 18:21:48
@07:
Nem tudom miről beszélsz? Mint hogy azt sem, hogy milyen jogon avatkozol bele az életembe?

Jobb lesz, ha leállítod magad mostmár. Majd a Sefa megvédi magát, ha akarja. Hozzád meg nem szóltam. ha már annyira bújod a Bibliát nem olvastad seholsem, hogy te mond el, hogy mi a bajod és annak, aki okozta. Ezt tetted? A fenét! Csak a személyemmel mocskolódtál egyfolytában.
Nálam nem tudod eladni a képmutató szövegeléseidet. A blogomon meg azt írok, amit akarok. Nem kötelező olvasni neked sem, másnak sem.


Aztán még Asáf visszatér, hogy "helyretegye" az agyamat, de későbbiekben 07-es újból kimutatja az irántam való "jóindulatát".
Eszerint én lennék a blog démona:

"Aza sok munka ,amit a Sefa belefektetett, hogy értékes és hasznos információkat adjon át,minden normálisan gondolkodó ember számára le lett építve egy keresztényietlen, ezotériát reklámozó hisztérikának az írásai által, aki elérte a sátán nem kis oromére, hogy teljesen lebénítsa e blognak hasznos célját és kuldetését, mindazon fáradságos munkávakl egyutt,amit Sefa ebbe a blogba bele fektetett.

Mit képzel magáról valaki, hogy betolakszik ide, hogy terjeszteni próbálja az ezotériás , zavarodott
eszméit, és miután arra kérik, hogy hagyja már abba a hisztériát, gyermekkori bántalmakra hivatkozva elválra, hogy neki bezzeg mindent tolerálni fognak.

Vádolhat mindenkit nok elleni eroszakkal,empátiahiánnyal , meg egyéb
eloszedett vádakkal.

Hát egy lószart!

SEfa is és én is átéltunk gyerekkorunkban nehéz helyzeteket.

Magamról elmondhatom, hogy nem is volt gyerekkorom. Nem egyszer volt a kés a nyakamon és kellett végignéznem,amint alkoholista apám kékre veri anyámat, és amikor védelmére keltem ,akkor megkaptam a magamét."


Ezt mondjuk nehéz lenne letagadnia. De kezeltette magát emiatt, vagy azt várja, hogy mindenki más körülötte  tolerálja a báránybőrbe bújt farkas stílusát? Ugyanis, ha nincsenek kezelve ezek a problémák, akkor csak maximum egy keresztény álarcot lehet csak magunkra húzni. Ami igen hamar leeshet ám.
Én ezt nem akarom, ezért kezelem a saját problémámat úgy, ahogy tudom. De ettől meg valami miatta a falnak megy. Ugyan vajon miért?

" Minnyájunknak megvan a maga keresztje,amit végighordozott és végig fog hordozni az életben."

Tényleg hordozza, vagy csak úgy tesz. Ha hordozná, akkor ugyanis empatikus lenne másokkal. De nem az.

"Ez viszont nem jogosít fel egyikunket sem arra, hogy ezeknek a sérelmeknek a hangoztatása kiséretében elvárjuk, hogy mások mindent elnézzenek nekunk.

In azért jottem ide, ebbe a blogba, mert itt rátaláltam az oszinte Istenkeresés, és megismerés utányi vágy szelelmére.

Gondolom nem egymagam vagyok ezzel így a blog olvasói kozul.

Ezért nem szenvedem el, hogy az Isten keresésének és a Biblia igazságai jobb megismerésének ezt a kincsesbányáját,
itt rafinált, elore megfontolt szándékkal valaki, valakik az Isten Szellemével és a Szentírás igazságaival harcoló ezotiria szellemek szemétdobjává tegyék.

Ezért felszólítom karalábé szellemét, hogy azonnal hagyja el gazdatestét,
és nyugton hagyva ot, és távozzon mocsaras nedves helyre,ahová való!"

Na itt a vég, a hívő exorcista, keresztény, empatikus, filantróp ide jutott: ördögűzővé vált!

Aztán elkezdett magyarázkodni, amikor már másoknak is sok volt belőle:
"Neharagudj, meg de te félre értetted írásom utolsó mondatát.

Én nem karalábét uztem el innen, hanem a benne lakozó szellemet utasítottam mocsaras vidékre, hogy karalábé lekek végre megnyugodjon és a blog kuldetése is betoltse a szerepét.

Azt pedig légy szives vedd figyelembe, hogy a blog témáihoz azért mégis csak kelene igazodni az ide betévedteknek."


De azért még utoljára megvádol, hogy segítőket gyüjtök magam köré, jóllehet én senki segítésgét nem kértem, mert úgy itéltem meg, hogy ez nem egy olyan hely, ahol segítséget lehetne kapni. Nem is azért vagyok itt, hanem megfigyelőként, ami nagyon jól sikerül, mert ilyen helyzeteken keresztül sok mindent meg lehet ám tudni:

Végezetül még ítélkezik egyet felettem:


07-es 2012.11.19. 15:06:31
@karalabe4: Ha elutasítólag beszélsz a szukségletedrol, ami egy vagy tobb rosszindulatú szellem benned való munkálkodása miatt számodra, de elsorban
a lelked udvossége számára azonnali segítségnyújtást igényel, akkor magadra vess.Én megpróbáltam segíteni! Eljon az ido, hogy te fogsz segítségért konyorogni, hogy megszabadulhass toluk. Várd meg a végét.


@Consuelo: Nem a részemrol való félelemrol van szó.Egyszeruen felismerem,
ha valaki a benne lévo szelleme számára szimpatizánsokat keres.
Karalábé mást sem tesz, mint propagálja az ezoteriás eszméket, azt egy kicsit bibliás nézetekbe is keverve, hogy észre ne vegyék. Tipikus hiteto szellem,mint az Ortorony bálványszervezet esetében.
Jézus nevét emlegetik, hogy a spiritiszta
Abaddonukra ruházzák át a királyi jogot, mikozben Krisztust az Istent teremtménnyé degradálják.

Nem magamat féltem, hanem karalábét, mert ha nem alázza meg magát ,és nem kér segítséget bizony kikészítik a bukott szellemek. Már eddig is nagy kárt okoztak a lekének.

En sem karalábé bukott szellemeitol, sem az Ordogtol nem félek, egyszeru oknál fogva.

Az Úr Jézus azt tanította, hogy álljunk ellene az ordognek és elfut tolunk.

Ezt határozottan meg kell tenni az elso pillanattol, és nem kisérletezni, mint azt Karalábé si teszi,hogy meddig mehet el a veszélyes úton.

Sajnálattal veszem tudomásul,hogy már téged is befolyása alá vett, allattomos állandó trukkjeivel.

Hidd el nem éri meg a leked udvossége szempontjából ilyenekkel kacérkodni, mert avégeredmény nagy csalódás, leki kiégés lesz.

Karalábé mikozben magát sajnáltatja, másoknak észt osztogat, hogy mennyivel
jobb az onmegismerés útját járni, mint
az Isten Szellemeének a vezetésére hagyatkozni.

ˇAtlátok a trukjein, elso perctol fogva.
Mikozben mások jószívuségét kihasználva
a magasajnáltatás által azokat torbe csalja, becserkészi oket bukott szellemei szolgálatára.

De csak azt aki engedi!


Amúgy engem az érdekel a legjobban, hogy vajon 07-es, aki azért hagyta el a "szentek gyülekezetét", mert nem akarta az egyik vén rendezni vele a nézeteltérését a Máté 18:15-17 szerint (ami egy kissé érthetővé vált az itt bemutatott érvelési stílusából, hogy vajon milyen akadályokba ütközött volna, vajon velem ő ezt megfogja-e tenni, ha már egyszer ilyen online véni pozícióba helyezte magát velem szemben.
Erre igen kíváncsi vagyok.

5 megjegyzés:

  1. Érdekes nézőpont. Nem reagálnék rá, mert csak folytatnánk. Miért lettem én Asáf?

    VálaszTörlés
  2. Nem rég kaptam meg az ítéletet a bírói eredményéről:
    "Nem reagálnék a szavaidra, mert veled ellentétben én nem tudok nevetni ezen az egészen. Ajánlanék a figyelmedbe néhány Bibliaverset: Máté 11:19, Jakab 3:13-18.

    Persze előre tudom, hogy téged ez nem érdekel. Egyértelműen látszik rajtad, hogy a gyűlölet, és a gőg irányít. Erre bizonyítékok a privátban küldött üzeneteid is. Arra kérnélek, hogy a témával kapcsolatos gondolataidat ezentúl a saját, ezzel kapcsolatos postodon fejtsd ki, ami szerintem komoly jellemhibákról tanúskodik."

    Ki lettem közösítve.

    VálaszTörlés
  3. http://www.youtube.com/watch?v=hKeYmHzfjBg

    VálaszTörlés
  4. asáf később a következő megható összefoglalót írta a megbeszélés összegzéseként:

    "egy dolgot megtanultam az évek folyamán. Az hogy nézeteltérések vannak keresztények között, abban semmi különleges nincs. Az hogy véleménykülönbségek, viták alakulnak ki aaz nem jelenti azt, hogy hiányzik belőlünk a krisztusi szellem. Ha viszont ezeket nem tudjuk rendezni, nem tudunk átlépni rajta, akkor már bizony komoly kétségek merülnek fel abban, hogy valaki egyáltalán fntosnak tartja-e a krisztusi alapelveket. Aki nem tud megbocsátani, és képtelen elfogadni, hogy mindenkinek joga van az önálló véleményhez, annak érdemes önvizsgálatot csinálnia. Amikor valaki olyan szentül meg van győződve a saját igazáról, hogy emiatt figyelmen kivül hagyja az ember kapcsolatait, akkor ott komoly gondok vannak. Szerintem lehet úgy véleménykülönbség, esetleg nézeteltérés, hogy közben mégis tudjuk tisztelni egymást.
    Az ehhez a posthoz tartozó kommenteket pont azért nem törlöm, hogy mindenki lássa, hogy emberek vagyunk, ám mégis legtöbben képesek vagyunk felülemelkedni a nézeteltéréseken, és továbbra is testvérként tekinteni egymásra. Nekem ti a testvéreim vagytok. És ezt most nem csak úgy irom, hanem könnybelábadt szemekkel"

    No comment.

    VálaszTörlés