Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. január 21., kedd

Egészséges szeretet vs beteg ragaszkodás

"A legbrutálisabban őszinte, szerető és felszabadító érzelem: Szeretlek. Tisztellek. Szeretek Veled lenni és időt tölteni Veled.....
...... De nincs szükségem Rád a saját megelégedésemre. Nem vagy felelős a boldogságomért. Nem voltál és soha nem is leszel hibáztatva a boldogtalanságomért. Már felszabadítottalak azon elviselhetetlen teher alól, hogy meg kelljen felelned az elvárásaimnak, hogy meg kelljen változnod azért, hogy kielégítsd a véget nem érő szükségleteim, és hogy Te legyél az, aki kiegészít, hiszen én magam is már egész vagyok. Szeretlek. Tisztellek. Úgy, ahogyan Vagy. "

Jeff Foster



"Mindent Isten szemével nézni - se férfiasan, se nőiesen - hanem mint a szent herélt, s a kétnemű, a teljes-ember!

Nem azzal közeledni hozzád, vagy bármihez: "ilyet és ilyet akarok, megfelelsz-e?" hanem azzal: "milyen vagy? mert olyannak óhajtlak szeretni, amilyen vagy."

Teljes igénytelenség ez és teljes igény.

Mert nem csak az csendül belőle: "olyan legyél, amilyen vagy", hanem az is: " és saját hajlamaid által emelkedj és tisztulj odáig, ameddig csak bírsz.

"Eszmény nélkül nézni, mindent szeretettel - a gyilkost, vagy a puhányt éppúgy, mint a hőst, vagy a szentet - Istenem, a Te szemeddel néznem - az én szememmel - ó hogy ezt adod nekem!"


Weöres Sándor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése