Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. január 29., szerda

Szülői minták, érzelmi terror

Ki az áldozat? Vajon áldozat-e az a szülő/vezető, aki maga is érzelmi terrorban nőtt fel? Feljogosítja-e őt arra, hogy a gyerekével/gondjaira bízottakkal is ugyanezt tegye? Elvárhatja-e az ilyen szülő, hogy a gyereke (akár felnőtt gyereke) "megértse" őt, és tolerálja - vagy a keresztény terminusban szólva "megbocsássa" (jóllehet a tolerálás nem megbocsátás) - abuzív viselkedését? Netán még kezelésbe is vegye a problémáit?

Kassai Csilla tréner előadásában részletesen kifejti ezeket az összefüggéseket, és azt, hogy felnőttként mi módon léphetünk ki abból a rossz mintából, amit kaptunk (majdnem mindannyian ilyet kaptunk, csak nem mindenki van ennek tudatában, mert egyszerűbb egy rajtunk kívülálló körülményt hibáztatni, mint szembenézni a tényekkel és megváltoztatni a saját gondolkodásunkat és hozzáállásunkat). Ajánlom figyelmébe azoknak, akiket érdekelnek az ilyen témák. (Az előadás másfél órás.)



Bár Csilla tréningjét jónak tartom, magam is részt vettem ilyenen, a kizárólagossággal nem értek egyet. Nyilván ő sem így gondolja ezt - amennyire én ismerem őt - inkább arra utal, hogy a dolgok nem fognak maguktól megjavulni: valamit tenni kell az érdekükben. Mindenkinek azt a módszert érdemes megtalálnia, és azt a segítőt, ami NEKI megfelel. Csilla az egyszerű ember nyelvén szól, ezért szeretem az előadásait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése