Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. december 31., hétfő

Újévi fogadalom

Ha eddig nem volt célod, akkor most itt az idő, hogy legyen. Ugyanis 2013-mal új évet kezdünk és elképzelheted, hogy ez most egy új kezdet az életedben. Sokan ilyenkor újévi fogadalmakat tesznek, mint pl: "Jövőre lefogyok, leszokom a cigiről, elkezdek tanulni, takarékoskodni fogok és nyelvet kezdek tanulni" - nagyjából ezeket szokták megfogadni az emberek.


De miért esik latba annyi jó indíttatású cél? Valójában azonban azért, mert ahogy elmúlnak az ünnepek és visszatér az élet a rendes kerékvágásba, visszasüppednek az addigi szokásaikba és képtelenek beletuszkolni az életükbe az újat, mert akkor le kéne mondaniuk valamiről, amit eddig tettek. Az, amit most csinálsz, azok a szokások, amik szerint most élsz, alkották azt az embert, ami most vagy, azt az élethelyzetet, amiben most élsz, és nem fogsz tudni változtatni semmin, ameddig nem változtatsz azokon a szokásokon, amiket most követsz.

Olyan dolgokon kell változtatnod, mint hogy lemondasz az esti tévézés egy részéről, hogy tanulhass, felvállalod, hogy meg kell kérned a férjedet, hogy figyeljen fél órát esténként a gyerekekre, amíg te mozogsz, nem eheted meg válogatás nélkül azt, amit megkívánsz stb.

A legtöbb újévi fogadalom csak egy kósza gondolat a tulaj fejében, nem csoda, hogy nem lesz belőle végül semmi. Azért van így, mert a kitűzött cél (ha van egyáltalán) nincsen pontosan kirészletezve az illető fejében, így nem látja az elős lépéseket sem, melyek ahhoz a célhoz vezetnek. Így nem marad több, mint egy vágyálom, ami után csak sóvárog az ember.
Egy sikeres üzeltasszony így nyilatkozott a saját céljairól:
"Én, ha kitűzök egy célt magam elé, akkor pontosan látom a végcél részleteit, pontosan tudom, hova szeretnék eljutni és az is a szemem előtt van, mi lesz legalább az első néhány lépés, amit meg fogok tenni. És mivel ott van a fejemben, hova szeretnék eljutni és hogyan szeretném ezt megtenni, ezért egyáltalán nem érdekelnek azok az akadályok, amik menet közben felmerühetnek, mert TUDOM, hogy úgyis meg fogom őket oldani."

A jó cél kitűzéséhez hasznos tippeket kaphatsz az alábbi videóból:


Az akadályok egyáltalán nem veszélyesek. Ezeket meg lehet oldani, túl lehet lépni rajtuk. Sokkal veszélyesebbek azok a kockázatok és mellékhatások, amik nem akadálynak látszanak, hanem amik belülről rombolnak, a lélek irányából. Ezek azok, amikkel mindenkinek szembe kell néznie menet közben, aki bármilyen változtatásba fog, és amit bizony sokan nem mernek felvállalni, inkább visszaállnak a sorba:

1. Irigység

Ha változtatni kezdesz, azonnal lesznek irigyeid is, akik kritizálni fognak. Ezeket a kritikákat ha a szívedre veszed, akkor sose leszel képes megvalósítani a célodat. Ha úgy tekintesz ezekre a kritiztálókra, hogy nekik is joguk van a véleményükhöz, akkor még sok ötletet is adhatnak neked, hiszen olyan területekre nyithatják fel a szemed, amire nem is gondoltál. Amúgy is egy idő után meg lehet edződni. Nehogy azt hidd, hogy a rossz vélemény RÓLAD szól! A vélemény arról szól, aki mondja. Az ő gátlásairól, előítéleteiről, irigységéről. Ha te azt teszed, ami helyes, akkor minden és mindenki érted van. Légy büszke a teljesítményedre!

2. UFO-szindróma

Ha elkezdesz változtatni, ki fogsz lógni a sorból. Ez van. A többiek csak mondják, mondják, panaszkodnak, tervezgetnek, de soha sem változtatnak. Egyszerűen képtelenek megérteni azokat, akik képesek voltak erre. Ha változtatsz, azzal fogsz szembesülni, hogy egyre kevesebb témád lesz azokkal, akik eddig körülvettek és egyre több olyan témád lesz, amit azokkal szeretnél megvitatni, akik ugyanazon az úton járnak, mint te.

3. Komfortzóna elhagyása

Minél tovább mész a változtatás útján, annál bátrabb leszel. Ha az életed egyik területén mersz nagyot változtatni, hirtelen érezni kezded majd magadban az erőt, hogy más területeken is változtass. Ráérzel a változtatás ízére és rájössz arra, hogy csak te irányítod az életedet, senki más. Olyan dolgokba mersz majd bátran belevágni, amiktől addig tartottál, mert már tudod, hogy ha erre az egyre képes voltál, akkor bármire. Ez azért nem is olyan rossz mellékhatás, ugye?

Forrás:

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm.

    Talán ez az idézet illik a cikkedhez.


    "AZ ÚJ ÉV



    Fogalmazd meg céljaidat az új esztendőre. Áss lényed mé­lyére, és fedezd fel, mit szeretnél elérni ebben az évben. Segíthet abban, hogy megtedd amit kell megvalósulásukért. Megerősíted magad abban az elhatározásodban, hogy teljes életet fogsz élni az eljövendő esztendőben.

    A célok jelölik ki az irányt. Erőteljes energiákat hoznak működésbe az egyetemes, tudatos és tudattalan szinten.
    A célok jelölik ki életünk irányát.
    Mire vágysz ebben az évben? Mit szeretnél megtenni, véghezvinni? Mi jót szeretnél hozzátenni az életedhez? Milyen területeken szeretnél fejlődni? Miféle gátlásoktól, jellemhibáktól szeretnél megszabadulni?
    Mit szeretnél megkapni? Mit akarsz elérni baráti, szerel­mi kapcsolataidban, családi életedben? Ne feledd, hogy cél­jainkkal nem másokon akarunk uralkodni, csak saját éle­tünknek próbálunk irányt szabni.
    Milyen problémákat szeretnél megoldani? Milyen dönté­seket hozni? Mit akarsz megvalósítani a munkádban?
    Mit szeretnél megvalósítani önmagadban és magad körül?
    Végy elő egy darab papírt, szánj rá néhány órát, s írd le, hogy ezzel is megerősítsd magad, életedet és választási képességedet. Azután engedd el az egészet.
    Biztos, hogy lesznek olyan események, amelyeket nem tudunk irányítani. Olykor kellemes meglepetést okoznak, máskor nem. De mind hozzátartozik ahhoz a fejezethez, amely az idei életünket alkotja, s ezzel tovább szövi történe­tünket.
    Az új év itt van előttünk, akár egy könyv megírandó fejezete. A célok megfogalmazásával hozzájárulhatunk a történet megírásához.

    Mai emlékeztető:

    Ma arra gondolok, hogy céljaim leírásával erőteljes energiákat mozgatok meg. Tehát megfogalmazom őket, és később is ezt tesztem, valahányszor szükségét érzem. Nem azért, hogy mások fölé kerekedjem, hanem hogy eleget tegyek a saját feladatomnak. "

    -Consuelo-

    VálaszTörlés