Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. december 25., kedd

A "más dolgába" avatkozásról

"Olyan értelemben van kozom hozzá, hogy ez egy kozosség, amelyben általában mindenki szeretne távol maradni az általad képviselt sátáni praktikáktól, amelyek csak azt szolgálják, hogy lehetetlenné tegyék a békés, építo párbeszédet."
"Hazug vagy, tehát az ordog eszkoze is egyben. Megtérésre van szukséged, amit nem vagy hajlandó tudomásul venni. Ezért az Igaz Isten gyalázat tárgyává tesz majd, hogy napvilágra hozza valós indítékaidat, amikor ebben a blogban másokat ártatlanul olyan dolgokkal vádolsz,amit soha sem kovettek el."
(egy volt JT véleménye rólam)

"Igazából nem csak az ünnepekben ;de soha semmiben sem lehettél szabad és fesztelen,...mindenre ott volt egy irányelv...ezért utáltam az un keresztény party-kat is,....amikor elővettük a kártyát,hogy majd jót kártyázunk az egyik vén egyből felhorkant...ahááá a "Sátán Bibliája!!!"
(egy volt JT véleménye a gyülekezeten belüli mindenbe beleszóló vének által kialakított közösség szelleméről)

"A Vezető Testület folyamatosan kiigazításokat tesz a doktrínákban, hogy azok ne legyenek ellentmondásosak. Az utóbbi években az egységet hangsúlyozzák kiemelten, mint doktrínát. A világ minden tanújának ugyan úgy kell gondolkodnia a hittételekkel kapcsolatban."
(Egy JT történetét összefoglaló nyilvános oldal)

"Karalábé, te valóban azt hiszed, hogy , akik ebben a blogban rajtad kivul kommentelnek, ill. olvassák azt, annyira balgák, hogy nem veszik észre hazugságaidat, és valós szándékodat, ami miatt jelen vagy e blogon?
Karalábé, karalábé, meddig nem szunsz még meg a sátán eszkoze lenni?"
"Minnél tobbet nyilatkozik meg a szellemed ezen a blogon, annál egyértelmubbé teszed a számunkra, hogy az ordog eszkozévé váltál."
(egy volt Jt diszkriminatív megjegyzései személyemmel kapcsolatosan)

"Nem konnyu feladat az isten hamisítatlan igéjét szólni, hisz egyesek azt magukra veszuik.
DE ebben én nem vagyok vétkes, hisz honnan tudhatnám azt, hogy a Szentírás kiben idéz majd elo lekiismeret furdalást."
(ugyanennek a személynek önmagáról való véleménye)

De vannak még olyanok, akik mások eldémonizálásával, vagy másoknak tulajdonítanak helytelen indítékokat csak, hogy eltereljék a saját dolgaikról a figyelmet és követőket gyüjtsenek maguknak? Vajon kik nem szeretik még hallgatni mások meglátásait, főleg akkor ha azok valós és konkrét problémára irányulnak? Ehelyett inkább úgy érzik, hogy joguk van kirekeszteni egyeseket inkább, mint szembenézni az általuk felhozott ügyekkel. És kik szeretik másokat maguk fölé emelni, hangoztatva, hogy az ő szavuk több és jobb, mint másoké? Sőt egyenesen "Isten Szócsövének" állítják be magukat? Kik érzik úgy, hogy nekik figyelmeztetniük kell a "gonoszokat", akikről természetes ők jelentik ki, hogy gonoszok, sokszor csak azért, mert vallási nézetekben mást gondolnak?

Fedezd fel a párhuzamot te magad!

“”Kerüljétek őket” – mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: “térjetek ki előlük”, “tartsátok távol magatokat tőlük”. Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz a személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved. Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott. Nos, ezek a hitehagyottak ‘az elméjükben’ betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal (1Tim 6:3,4)”
(Őrtorony 2011. 7/15)

"Sátán, az Ördög volt az első teremtmény, aki hitehagyottá vált. A napjainkban élő hitehagyottaknak olyan tulajdonságaik vannak, mint neki. Az elméjüket talán a gyülekezet tagjaival, a keresztény vénekkel vagy a Vezető Testülettel szembeni kritikus szemléletmód fertőzte meg. Vannak olyan hitehagyottak, akik elutasítják az isteni név használatát. Nem akarnak tanulni Jehováról, vagy nem akarják szolgálni őt. Atyjukhoz, Sátánhoz hasonlóan támadják azokat, akik feddhetetlenek (Ján 8:44). Nem csoda, hogy Jehova szolgái minden kapcsolatot kerülnek velük! (2Ján 10, 11)."
(Őrtorony 2009. 4/15.)

"Jehova korántsem az a könyörtelen, rideg, sőt kíméletlen Isten, amilyennek a vallási vezetők olyan gyakran beállítják. Épp ellenkezőleg! Ésszerű, rugalmas és irgalmas Isten. Amikor úgy dönt, hogy megbünteti a gonoszokat, először földi képviselői által figyelmezteti az embereket, mert arra vágyik, hogy a gonoszok a niniveiekhez hasonlóan cselekedjenek, vagyis hogy megbánást tanúsítsanak, és megváltoztassák az életüket (Ezékiel 33:11)."
(Őrtorony 2009. 4/1.)

"Mindazonáltal folyamatosan résen kell lennünk, mivel tudjuk, hogy a valódi ellenségünk az Ördög, és ő nem adja fel egykönnyen. (Olvassátok fel: 1Péter 5:8.) A hitehagyottak és mások által megpróbálja elhitetni velünk, hogy hamis tanításokat követünk. De ez a taktika általában kudarcot vall. Például az üldözés időnként lelassítja a prédikálómunkát, ám gyakran csupán megerősíti azok hitét, akiket üldöznek."
(Őrtorony 2008. 1/15.)

"A hitehagyottak, akik csak színlelik a szeretetet, ugyanúgy veszélyesek a hitünkre, mint a víz alatt rejtőző sziklák a hajókra vagy az úszókra. A hamis tanítók talán nagylelkűnek tűnnek, de olyanok, mint a víztelen felhők, vagyis szellemileg üresek. Ezek a személyek gyümölcstelenek, mint az elszáradt fák késő ősszel. A sorsuk pusztulás lesz, akárcsak a gyökerestől kitépett fáké. Bölcsen tesszük, ha távol tartjuk magunkat a hitehagyottaktól."
(Őrtorony 2008. 12/15)

"A hit, mint egy nagy védőpajzs, megvéd bennünket Sátán ’égő nyilaitól’. Mik lehetnek ezek napjainkban? Például húsba vágó sértések, hazugságok és féligazságok, amelyekkel a hitünket gyengíteni akaró ellenségek és hitehagyottak támadnak bennünket."
(Őrtorony 2007. 3/15.)

"Az itt említett „törvénytelenség embere” hitehagyást és lázadást vezetett be a keresztény gyülekezetbe. Ki ő? Nem egy személy, hanem a kereszténység papi osztálya. Ez az osztály Jézus apostolainak halála után viszonylag rövid időn belül a hitehagyott gyülekezet fölé emelte magát, és végül olyan pogány filozófiákat kezdett tanítani, mint a Háromság és a halhatatlan emberi lélek tanítása (Cselekedetek 20:29, 30; 2Péter 2:1–3). Ezzel — egy halálos vírushoz hasonlóan — a magát kereszténynek valló gyülekezetet démon ihlette gondolatokkal fertőzte meg, amelyek elkerülhetetlenül az egység megbontottságához vezettek (Galátzia 5:7–10)."
(Őrtorony 1994. 7/1.)

Ha te úgy gondolod, hogy jogod van megmondani kinek-kinek, hogy miben hihet vagy miben nem, milyen kifejezéseket kell használnia vagy milyeneket kellene kerülnie, vagy jogod van megítélni, sőt kétségbevonni mások indítékait, akkor bizony "más dolgába avatkozó" vagy (1Péter 4:15). 
Ugyanis csak egyetlen személlyel van jogod ezt tenni, mégpedig saját magaddal. 

Forrás:
Az idézett Őrtoronyok

4 megjegyzés:

  1. Tükör a kirekesztőknek. Vajon bele mernek-e nézni, és tudnak-e őszinték lenni magukhoz?
    Cloudbusting

    VálaszTörlés
  2. Engem nem érdekel, hogy kinek van igaza, a következő ilyennél, vagy aki ezt folytatja, az érintett felek 1 hetes tiltást kapnak.

    Ezt egy 3 tagú >>>nem exjt<<< olvasó, pártatlan szavaztatással döntjük el, mindenkinek vétójoga van.

    Vegyük már észre, hogy ki a provokátor, ki érzi jól magát, ha "dagonyázhat", "jólmegmondhat" és lássuk e szellem beáramlásának gyümölcseit:

    A MEGOSZTOTTSÁG KELTÉSE

    Nem tűröm tovább, nem adok igazat senkinek, szavaztatott moderálás lesz, ha nem érdemi vita folyik, hanem burkolt személyeskedés. Ezeket a veszekedéseket továbbá teljesen felesleges nyilvánosan folytatni mert privátban is meg lehet vitatni!

    Örüljetek, hogy aludtam rá egyet, tegnap nagyon mérges voltam, mert a fórumon a JT-k egyből el is kezdték beidézni, hogy tessék "ilyenek vagytok".

    Szóval elég, állj, stop az egymás ekézéséből.

    Lassan már mindenki csöndben lesz, hogy egy-két ember nyugodtan veszekedhessen.

    A moderatúra első döntése, vétó nélkül:

    karalábe4 egy hónapi kitiltása a kommentelésből.

    Indoklás:

    "Karalábé meg is írta, hogy nem azért van a blogon, mert valakivel közösséget akarna ápolni.

    Mindenki más - főképpen az aktív olvasók - ezt másként gondolja. Hisz a blog látogatói a blogot egy közösségnek tekintik, amely közös hit vagy meggyőződés nélkül tömöríti azokat, akiknek egy a szándékuk, segíteni Jehova Tanúinak és a volt tanúknak, vagy azoknak, akik érdeklődnek a témában továbbá kritikával illetni az Őrtorony Társulatot.

    Karalabe4 utóbbi komment-tevékenysége nem ezt a pozitív szándékot tükrözi. Azért őt tiltjuk ki, mert ő a kezdeményező a konfliktusokban."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elfogadom a döntésedet Johnny, bár nem értek vele egyet.

      Komolyan azt akarod megítélni, hogy kinek milyen szándéka van? Akkor bizony olyan székbe ültél, ami lehet nem neked van fenntartva...

      Törlés
    2. A legjózanabb barátaim egyhangúan tanácsolták, amit.

      Én magam nem kívánok megítélni senkit és senki szándékát.

      A személyeskedés elharapódzását meg kellett állítani. Főként, a szeretet ünnepén.

      Törlés