Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. december 30., vasárnap

Mások más szemmel látnak minket

Az alábbi videó a magyarokat mutatja be egy amerikai újságíró szemével. Egyesekből talán mély felháborodást válthat ki, ezért kérem azokat, akik nem szeretik magukat egy másik nézőpontból tekinteni, azok ne nézzék meg, mert csak megsértődnének.
A valóságot elutasító embert ugyanis sérti az igazság, mindegy, hogy ki hogyan mondja. Ráadásul azt sem tudja miért sérti, mert önmagának sem tudja ezt megfogalmazni, csak érzi.

Nem érdemes azon vitatkozni, hogy kinek van igaza és kinek nincs, mert ez nem erről szól (nyilván mi is látjuk valahogy az amerikaiakat), hanem sokkal inkább arról, hogy vajon van-e bátorságunk magunkat akár egyénileg, akár csoport vagy nemzeti szinten is olyan fényben látni, ami esetleg az árnyoldalainkat is megvilágíthatja?
Ezt sokan sokféleképpen kifejezték már a művészetekben is. Egy másféle meglátásból csak akkor meríthetünk személyes hasznot, ha elismerjük, hogy a másiknak joga van úgy látni a dolgokat, ahogy látja és kifejezni azt a maga módján, amíg ezt megfelelő módon teszi. A cenzúrázás ezért veszélyes, helyette az őszinteség lenne kívánatos. Önmagunkhoz és egymáshoz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése