Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. április 1., kedd

Szakrális védtelenség

"...egy adott emberi közösségen belül a tanulás a konstruktív irányba mutató, mert sajnos patologikusan is lehet "tanulni" az is tanulás, mikor pont az ellenkezőjét tanulom meg azokból a folyamatokból....tehát hogyan lehetne az embereket és az emberi közösségeket segíteni abban, hogy valóban azt és úgy tanulják meg a velük lezajló folyamatokból, hiszen leginkább az életből...az életet élni kell és tanulni az élet folyamataiból kell. Ha egy emberi közösség elveszti azt a képességét, hogy konstruktív módon azt és úgy tanulja meg a múltjából, a vele lezajló dolgokból, ami ahhoz kell, hogy méltó életet tudjon élni, az értelemszerűen egy ilyen lepusztulási lejtőre kerül...és ez a tanító felelőssége..."
(részlet egy interjúból)

A riportban még szó esik a szakralitásról, védtelenségről, hálózatokról, a formális vagy informális kereszténységről, ősi tudásról, belső irányítottságról meg sok minden másról...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése