Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. március 4., hétfő

Tárgyaink története

Mit tehetünk egy jobb világért? Miért fontos, hogy céljaink legyenek? Vajon tényleg a körülményeink áldozatai vagyunk? Vajon nem lehet, hogy az "olcsó húsnak híg a leve"? Mi a "spórolásunk" ára? Nem lehet, hogy valóban inkább smucikok vagyunk? Hogyan hat mindez a fogyasztói szokásainkra? Mire költjük a pénzünket? Nem lehet, hogy mi magunk tartjuk fenn azt a rendszert, mely aztán magunk alá temet? Mit mutat az, ha 'összeesküvés-elméleteket' gyártunk és kritizáljuk a kormányokat, ahelyett, hogy cselekednénk és körülményeinktől függően megtanulnánk kivonni magunkat a mókuskerékből? Vagy szenvedünk attól, ha nem tudjuk követni a legújabb technikai kütyüket, és utáljuk azokat, akik igen? Mire mutat, ha folyton elégedetlenek vagyunk és panaszkodunk?


Számomra mindig is kérdés volt, hogy vajon a Jehova Tanúi egy szép új világról szóló története vajon valóban hozzájárul-e egy olyan szemléletmód kialakításához, amely segít a tagoknak kivonniuk magukat az ördögi körből? Egyeseknél talán így van ez. Ugyanakkor az Őrtorony Társulat befektetései nem feltétlenül tükrözik vissza azt a tényt, hogy valóban egy küszöbön levő új világban reménykednek. Sőt, talán ők lesznek a legnagyobb bajban, ha valóban eljön?
Még az is meglehet.

De ahelyett, hogy az Őrtorony "megdöntésével" túlzottan foglalkoznánk, inkább próbáljuk megérteni az összefüggéseket és meglát ni a SAJÁT MAGUNK szerepét egy új világ eljövetelében. Az alábbi filmet egy olvasó ajánlotta a figyelmembe:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése