Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. március 3., vasárnap

A kifogások ideje lejárt

Egy tréner szerint, ha maradandó változást akarsz elérni az életedben, akkor a teendők végtelen - és fárasztó - sorát leredukálhatod 3 fő tényezőre:
  1. növeled az önbizalmadat
  2. pozitív jövőképet alakítasz ki
  3. a tettek mezejére lépsz

1. ÖNBIZALOM: Ki vagyok én?

  • Milyen helyzetekben érzem jól magam, milyen helyzetekben nem? 
  • Kik azok az emberek, akikkel jól érzem magam és kik azok, akikkel nem? 

Az ÖNBIZALOMHOZ vezetõ egyenes út, ha kerülöd azokat a helyzeteket és embereket, akikkel nem érzed jól magad és keresed azokat a helyzeteket és embereket, akik között jól érzed magad. Ez időközönként változhat, többek között azért is, mert mi magunk megváltozunk és nem tolerálunk a továbbiakban bizonyos viselkedésformákat sem magunknál, sem másoknál. De lehet az is, hogy pl erőszakos módszerekkel szakítottak el családunktól, barátainktól. Akkor is kereshetünk olyan társakat, akik között önmagunk lehetünk.

2. JÖVÕKÉP: Mire vágyom? 

  • Milyen emberekkel akarom körülvenni magam? 
  • Mi az a feladat, amit szenvedélyesen tudok végezni minden nap? 
  • Mi az az anyagi körülmény és egzisztencia, ami kielégítõ lenne számomra? 
  • Milyen emberré akarok válni miközben mindezt elérem? 

Tudod sokan nem mernek elég ÕSZINTÉK lenni saját magukhoz, hogy megválaszolják ezeket a kérdéseket, de tudom, hogy benned VAN ELÉG BÁTORSÁG hozzá. Egyszerûen csak játssz el a gondolattal, mintha képzeletben már megnyerted volna a lottó öt találatos nyereményét. Itt állsz dús gazdagon. Milyen életet fogsz teremteni magad számára?

Tudtad, hogy a lottó nyertesek 95%-a 5 éven belül sokkal szegényebb lesz, mint a lottó nyeremény elõtt volt. Ennek az oka roppant egyszerû, nem tudnak válaszolni a fenti négy kérdésre, ezért nem tudnak mit kezdeni a lehetõségükkel és a pénz rövid idõn belül elúszik tõlük. Ijesztõen hangzik? Igen! Neked azonban van más választásod, képes vagy magad számára egy pozitív jövőképet építeni. Ezúttal ne merülj ki az oroszlánok simogatásáról való ábrándozásban, hanem egészen konkretizád magadnak, sőt jobb ha le is írod, lerajzolod vagy olyan képeket gyüjtesz, melyek megjelenítik a vágyaidat.

3. TETTERÕ: Mit teszek annak érdekében, hogy megvalósuljanak a VÁGYAIM? 

  • Milyen tervet készítettem magam számára? 
  • Milyen tudást kell megszereznem a tervem megvalósításához? 
  • Milyen akadályok állnak az utamban? 
  • Mit kell tennem, hogy ezeket az akadályokat elhárítsam? 

Tudtad, hogy az embereknek csupán az 1%-a fog bele az álmai megvalósításába. Mit csinál akkor a többi? Megmondom neked õszintén. VÁRJA A SÜLTGALAMBOT! Az emberek 99%-a arra vár, hogy valaki megcsinálja helyette és lerakja elé az eredményt ezüsttálcán, de sajnos ez soha nem történik meg, ezért inkább ül ölbe tett kézzel és SAJNÁLTATJA SAJÁT MAGÁT és másokat okol a kudarcaiért.

Már az is jó, hogy egyáltalán olvasol ilyesmiről, mert ez azt mutatja, hogy érzel némi személyes felelősséget is a saját életed alakulásáért és nem csupán kivülről (akár Istentől) várod a segítséget. Sok vallásos ember azt gondolja, hogy ha saját kezébe veszi a dolgokat, akkor az Istennel való szembefordulást is jelent. Azonban ez nincs így, attól még mélyen lehetsz vallásos, ugyanakkor lehetnek saját ötleteid is, hogy te mit akarsz az életedben. Isten a múltban is sokszor mutatott útmutatást az embereknek azok belső impulzusain keresztül, sőt a történelem tanúsága szerint a látványos külső megnyilvánulások helyét egyre jobban átveszi az önálló döntés szabadsága és az azokért való felelősségvállalás. Egész egyszerűen azért van ez így, mert az emberiség egy "felnőtt" korba érkezett, és megnőttek az elvárások is. (1Kor 13:11-13)
Ahhoz azonban, hogy az álmaidat tettekre tudjad váltani, terveket kell készítened.

Forrás:
Schilling Péter gondolatai alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése