Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. február 5., kedd

"Amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek....."

Hasznosnak találom, ha olyan információkat hozunk fel a gyülekezetek dolgairól, melyek segíthetnek egyeseknek elgondolkodni, vagy megerősíteni a már meglevő érzéseiket azzal kapcsolatosan, hogy az Őrtorony Társulat hűnek éppen nem mondható, de nem is annyira bölcs, mint inkább ravasz. Egy nemrégen megjelent cikkben a szimpla pénzügyi jelentés hátteréről lehetett többet megtudni.


A pénzügyi jelentésben elhangzó hatalmas összegekkel való furcsa matematika (700 ezernyi van a kasszában, a kongresszus napján adtak 300 ezernyit, de még mindig minuszban vannak mintegy 200 ezerrel) igazából semmit sem mond azoknak a híveknek, akik ott ülnek és semmi bepillantásuk sincsen a szervezet ügyleteibe. Ők csak egyszerűen és vakon megbíznak a vezetőikbe, és azt hiszem erről is szól a hit (mi már tudjuk, hogy ez veszélyes dolog a JT szervezetben, de ők ezt MÉG NEM TUDJÁK).
De képzeljük csak el, hogy mi is történne sokakkal, ha mindenféle alap nélkül elkezdenének kételkedni a szervezetet képviselő emberekben: az egész vallási hitrendszerük omlana össze egyik napról a másikra. 

Amint a bevezetőben is írtam, természetesen támogatom a tényfeltáró törekvéseket, hiszen magam is ezt igyekszem tenni ezen a blogon. Mégis a pénzügyi bejelentést tartó testvérről szóló pletyizést nem tartom túl etikusnak. Már azért sem, mert az illető neve is szerepel a videóban és a kommentekben is. És mindezt teszik olyanok, akik ők maguk névtelenségbe burkolódznak.
Teljesen érthető, ha valaki nicknevet használ a kommentelésnél, de akkor ezt másnál is tartsuk tiszteletben.

A testvér "csak" felolvasta a jelentést, vagyis nem ő állította össze. Lehet, hogy már ő maga is elgondolkodott azon, hogy ugyan mi került itt több, mint 500 ezer forintba, amikor a termet elvileg nem bérli a társulat, de az is lehet, hogy majd ezután fogja ezt megtenni. Viszont a bejátszott videó és a későbbi kommentek, melyek azt sugallják, hogy az illető olvassa a "hitehagyott"-nak számító blogokat, azt eredményezheti, hogy ezután majd gyanús lesz és rászállnak az okosok. Azok, akik ezt átélték, talán már elfelejtették, hogy milyen volt az az érzés, amikor kajtattak utánuk és minden szavukat kiforgatták?  Nem értem, miért kell valakit ilyen helyzetbe hozni szándékosan? 
Ez lenne a testvérek segítése? Kétlem.

A szervezetről kiderülő 'új igazságok' elég sokkolóak önmagukban is egy jóhiszemű hívőnek, de ha ez azzal együtt is jár, hogy emberileg megalázzák, összetörik az önbecsülését és egyúttal az összes barátja is ellenefordul, akkor nincs kisegítve azzal, hogy már 'tudja az igazságot az igazságról'. Ezt én inkább a libatöméshez hasonlítanám: nyomjuk neki az igazságot, ha kell, ha nem. Ráadásul ezzel még az Őrtorony szekerét is toljuk, mert igazolást nyer az "ártalmas hitehagyott propaganda"-ról szóló tanításuk, mert ebben az esetben ez valóban ártalmas. 

A JT vallás már önmagában is egy hatalmas emberi tragédia, nem kéne ezt még fokozni is azzal, hogy érzéketlenül és értelmetlenül másokat 'bemártunk', bizonyítva ezáltal, hogy semmit nem tanultunk az átélt helyzetekből és megismételjük az Őrtorony titkosszolgálatát - ezúttal a szervezeten kívül.

4 megjegyzés:

  1. Engem is nagyon bánt amit művelnek egyesek,megfeledkezve arról hogy mást milyen bajba sodornak a kommentjeikkel.Ezek után vajon bizalommal tudna fordulni feléjük ez a testvér?Amit most olvastam J.J-blogján amit egy tanu írt azt is kifigurázzák,hogy mennyi IQ-ja lehet.Sajnos ezek a véntestvérek ( tisztelet a kivételnek) azt hiszik hogy ők kakilták a spanyol viaszt.Annyira büszkék hogy ők milyen okosok! Hát ha olyan okosok akkor gondolkozzanak el azon hogy ők milyen IQ-val voltak megáldva mikor beléptek a szervezetbe?Ha most tanuként tévednék a szomszédos blogba a megállapításom a következő lenne:A Jó Isten mentsen meg ezektől az emberektől ,mert éppúgy lenézik a juhokat mint anno tették mikor még a gyülekezetben szolgáltak.Azt írják tavaly kb.-800 ember jött el a szervezetből.Hány volt vén van a blogokon? hány testvér? Hol vannak ezek az emberek? Lehet hogy talán nem kérnek ezekből a pásztorokból soha többet,mert még mindíg farkas gúnyát viselnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban. Engem is elszomorít a kialakult bratyizás és csatahangulat, de tiszteletben tartom, hogy ezt ők így gondolják és belefér a lelkiismeretükbe. Az is rémisztő, hogy egyesek érzelmi nyomorukból kifolyólag mit meg nem tesznek azért, hogy a 'nyáj' elfogadja őket. Talán egyszer majd másként fogják látni, de az is lehet, hogy nem fogják. Mindenki maga felelős a gondolataiért és a tetteiért.
      Számomra is hasznosabb, hogy ebben a blogban írhatom le a véleményemet, aztán ha valaki akarja elolvassa. Ha ott írnám le, akkor még megint megvádolnának, hogy 'megbontom az egységet'.

      Meggyőződésem, hogy nem mindenki megátalkodott gonosz, mint ahogyan a szervezetben levők közül sem, sőt a nagytöbbség biztosan nem az. A 'farkasgúnya' levetéséből fakadó fájdalommal azonban nem könnyű szembenézni azoknak, akiknek van lelkiismeretük.

      Törlés
  2. Szeretem az építő kritikát, fontos a visszajelzés!

    A kádereket viszont nem sajnálom. Pontosan tisztában vannak a dolgokkal, azokon a szinteken. Ezek lelketlen tisztek, végrehajtók.

    Mellesleg a kongresszus nyilvános volt, bárki bemehetett az utcáról és hallhatta, láthatta ugyan ezt, nincs itt semmi titkosszolgálat.

    Az Őrtorony kádereit nem sajnálom.

    Hogy mások mit írnak és kiről, nos az az ő dolguk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Őrtorony kádereket, azokat én sem sajnálom, csak az a kérdés, hogy ki a káder és ki nem az. A testvér név szerinti megemlítése és a róla szóló pletyka bizony kárt okozhat neki. Vajon ki akar és mit megbosszulni rajta?

      Nem feltétlenül kritikának szántam a cikkem, csak véleménynek. Ha a testvér Őrtorony káder, akkor azok is azok, akik róla pletykáltak, ugyanis ők ugyanazt csinálták, mint a pódiumon levő illető (hiszen azért vannak tisztában a részletekkel). Csak hogy elkerüljük a kettős mérce alkalmazását, melyet oly annyira utálunk, ha ránk alkalmazzák, ugye?
      Az emberek megítélése, hogy ki a lelketlen végrehajtó és ki nem, az nem a mi dolgunk.

      Törlés