Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. február 21., csütörtök

Mit álmodtál magadnak az Új Világra?

Itt az ideje, hogy elővegyed és nekiállj megvalósítani!

"Álomvilágból ültess csodát
És jó szívvel ápold, hogy nőjön tovább
Vár még varázs nemcsak olcsó csalás
De tűz kell nem parázs"



Hiszel a csodákban? Abban, hogy Te Magad vagy a csoda, hiszen minden belőled indul ki. Még Jézus Krisztus sem tudott semmiféle csodát tenni azokkal, akik egy kicsit sem hittek önmagukban és nem hittek abban, hogy egyszer kigyógyulhatnak betegségeikből és egyszer túlnőhetik a saját árnyékukat. 

Amikor a paradicsomi képeket nézegetted, akkor te mire gondoltál, hogy mit fogsz csinálni az Új Világban? (Azon kívül, hogy oroszlánokat akartál simogatni....melyeket talán mostanra már nem akarsz.) És itt most ne anyagi javak birtoklására gondolj, mert Jézus nem erről tanított, hanem arról, hogy te személyesen hogyan akarsz hozzájárulni egy újjátett világ életéhez. Miben látod a te saját szerepedet? 
Amikor gyerekek voltunk, akkor mindannyiunkban bennünk volt természetes módon az, hogy mivé szerettünk volna válni. Ez akkor is úgy volt, ha már nem emlékszünk ezekre. Biztosan volt valami, ami különösen érdekelt, mivel játszottunk leginkább, milyen könyveket olvastunk, kikkel barátkoztunk stb...Ezek tudatos felidézése sokban hozzájárulhat az életcélunk meghatározásához. 
Egy valamiben biztos lehetsz: abban, hogy VAN ilyen neked is, még akkor is, ha talán most ezt nem látod még most magad előtt.
Ennek több oka is lehet. Ezek egyike, hogy valamivel akadályozod a saját szellemed működését (hiszen az ötletek, inspirációk onnan jönnek) és az nem tud megfelelően kapcsolódni egy Magasabb Forráshoz. A jó hír az, hogy ez csak rajtad múlik, úgyhogy "csak" meg kell találnod a blokkoló tényezőt és megint minden olyan lesz, mint régen...talán akkor, amikor megismerted az "igazságot" JT-inál. A te parazsadat újra tűzzé éleszteni a te felelősséged, ezt senki nem tudja megtenni helyetted, mert csak te tudhatod egyedül, hogy neked mi a jó.

Nehogy azt hidd, hogy ehhez valami különleges képesség kell. A múltban is éltek, és a jelen pillanatban is élnek közöttünk olyan "kivételes" emberek, akik ösztönösen képesek voltak a jövőből építkezni, megálmodni a jövőt, majd áthozni azt az álmot a jelen valóságába. Ők azok a "kivételes koponyák", akiket a múlt és a jelen nagy zeneszerzőinek, művészeinek, tudósainak és mérnökeinek nevezünk. Úgy gondolod, hogy csak néhányaknak van ilyen "kivételes" tehetsége? Vagy inkább kényelmesebb ezt gondolni, mert akkor az alacsony önbecsülés kényelmes karosszékében lehet csücsülni, ahonnan jól lehet kritizálni azokat, akik tesznek valamit. Ha ezt választod, akkor mindig csak szemlélő lehetsz, sohasem résztvevő. 



Akár hiszed, akár nem, Te magad is képes vagy arra, amit jelen pillanatban csak a "kivételes" emberek sajátjának tartasz. A kettőtök közti különbség csupán az, hogy míg Te a múlt félelmekkel terhes tapasztalataiba kapaszkodsz, keseregsz, esetleg panaszkodsz, addig a "kivételes" tehetségű emberek képesek a tudatukkal előre utazni a jövőbe, és onnan magukkal hozni egy lehetőséget, aminek a valósággá váltásáért itt és most a jelen pillanatban cselekszenek. 
Ha végképp nem tudod ezt eldönteni (mert olyan is van néha), akkor miért nem mész el egy könyvtárba, hogy lássad, hogy milyen téma érdekel? Vagy miért nem íratkozol be egy tanfolyamra vagy iskolába? Ha azt gondolod, hogy téged csak a vallásos témák érdekelnek és semmi más, az sem baj, de akkor gondold végig, hogy azzal hogyan tudnál más emberek javára válni? Nyilván nem úgy, hogy átkokat szórsz a fejükre, mert azt gondolod, hogy ők nem jól hisznek az Istenben. Meg azzal sem érsz el sokat, ha meg akarod győzni őket olyasmiről, mely felől nem érdeklődnek, vagy mást hisznek. De fel tudod-e használni az Írásokból szerzett ismereteidet és saját életedből vett tapasztalataidat arra, hogy vigasztald a betegeket, a gyászolókat vagy az árvákat? (Na, nem a társulati vigasz-panelekkel...)

Igen, sokat tehetsz a saját jövődért, még akkor is (faramuci módon) ha Jehova Tanúja voltál és állandóan egy "szebb jövőről" prédikáltál másoknak. Most itt a lehetőséged, hogy 'álomvilágból ültess csodát' te magad is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése