Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. február 14., csütörtök

Valentine Nap helyett: V-Day

V= Vagina, Violence (erőszak), Victory (győzelem)
15 évvel ezelőtt vezették be a a mozgalmat, mely az erőszakot elszenvedett nőkkel szembeni szolidaritásra hívja fel a figyelmet és a nők jogaiért való kiállást szorgalmazzák világszerte. Magyarország ebben az évben csatlakozik először a mozgalomhoz (az alábbi linkekeken elérhetőek a rendezvények időpontjai és helyei, ha valakit érdekel).
Ezzel a poszttal a Jehova Tanúi gyülekezeteiben előforduló nők és lánygyermekek ellen irányuló fizikai és szexuális erőszak áldozataira hívnám fel a figyelmet, akik csendben tűrnek.

Eve Ensler: A vagina monológok (részlet)

AZ ÉN VAGINÁM AZ ÉN SZÜLŐFALUM VOLT

"A vaginám: zöld rét, hamvas-harmatos rózsaszín mező volt. Tehénbőgés, lenyugvó nap, kedvesem érintése, puha szalma.
Van valami a lábaim között. Nem tudom, mi az. Nem érintem meg. Már nem. Soha többé. Azóta nem.
Cserfes volt az én vaginám, türelmetlen, nem bírt várni. Szavakkal szólt egyre-másra, abbahagyni sem próbálta, ...beszélt folyton: igen, igen, ó igen.
Ó nem! Azóta nem, mióta álmaimban egy döglött állat van odalent, vastag fekete horgászzsinórral odavarrva… és dögszaga lemoshatatlan… és dől a vér felhasított torkából, átvérzi nyári ruhámat… átvérzik mindegyik nyári ruhámon.
A vaginám leánydalokat énekel, kecskék nyakában lógó kolompok dalait, vad őszi mezők énekét, vaginadalokat, szülőfalum vaginaénekét.
Azóta nem, mióta hosszú, vastag puskacsövet nyomtak belém a katonák. Jéghideg a puskacső, megfagy tőle a szívem. Nem tudom, elsütik-e a fegyvert, vagy keresztültolják riadt, vergődő agyamon. Hat szörnyeteg orvos, fekete maszkban… most borosüvegeket nyomnak belém… és seprű nyelét… aztán a seprű másik végét is.
A vaginám: zúgó folyó vize, kristálytiszta, napégette kövekre fröccsenő víz, napégette köveket áztató, sziklák repedéseit csiklandozó körforgás.
Azóta nem, mióta hallottam a kettévágott citrom sikolyával szétszakadó bőr hangját, mióta kezemben maradt egy leszakadt bőrdarab a vaginámból… ajkának egyik fele – mióta csonka lett, és én is csonka lettem vele.
A vaginám: zúgó folyó mentén, termékeny falu. Az én vaginám: az én otthonom.
Azóta nem, mióta ürülék és égett hús bűzében hét napig használtak felváltva… és bennem hagyták mocskos spermájukat. Mérgezett vizű, gennyes folyó lettem, elpusztult bennem az élet, elpusztultak a halak is.
A vaginám: zúgó folyó mentén, termékeny falu.
Elfoglalták, lemészárolták, felégették.
Nem érintem meg többé.
Nem járok arra.
Máshol lakom.
Nem tudom, hol."


Programok a napon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése