Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. január 8., kedd

Egy fecske is csinál nyarat, avagy a norvég média foglalkozni kezdett az Őrtorony botrányokkal

Az alábbi cikket egy exJT oldalon találtam, ami arról szól, hogy a Conti ügy hatására a norvég kormány elkezdett foglalkozni a helyi JT-i gyermekvédelmi kérédseivel.
Az alábbi linkről elérhetőek az egyes tényfeltáró cikkek az angolul tudók számára.


"December elején a norvég újságok, magazinok és televízió állomások úgy döntöttek, hogy rámennek az erőteljes Őrtorony Társulatra és feltárják kellemetlen titkaikat és olyan tényeket, melyek eddig rejtve voltak a nyilvánosság elől. Nem valószínű, hogy Jehova Tanúi eddigi történelmük során valaha is láttak volna egy ekkora horderejű támadó hangú információáradatot a vallásukkal kapcsolatosan, egyik országban sem. Történetileg, Jehova Tanúit általában pozitivan kezelik a múltjukkal és a tanításaikkal kapcsolatosan, melyeket a kongresszusaikon és az új Királyságtermeikben képviselnek.

De Candice Conti megváltoztatta ezt az egészet. Azáltal, hogy bíróságra vitte az Őrtornyot, Miss Conti feltárta a hatástalan és törvénytelen eljárásukat a szexuális támadásokkal, kiemelten a gyermekmolesztálókkal, kapcsolatban. Most, amikor a bírósági végzések blogokon és weboldalakon is széles körben elérhetőek a nyilvánosság számára, a világ megtudja, hogy az Őrtorony mimódon utasítja a Királyságterem véneit arra, hogy hagyják figyelmen kívül a helyi törvényeket - és csak akkor lépjenek akcióba, amikor erre utasítást kapnak a feletteseiktől, vagy a fiókhivataluktól.

Conti kisasszony képes volt feltárni az Őrtorony vezetők képmutatását, akik egyrészt azt hangoztatják, hogy belső útmutatóik vannak, melyek a gyermekekek és nők védelmét szolgálják, ugyanakkor azonban arra kényszerítik a  véneket, hogy kövessenek egy ún. "két tanú" szabályt, mielőtt bármiféle jelentőségteljes lépést tennének a feltételezett vagy éppen a bizonyított gyermekmolesztálókkal szemben.

Úgy tűnik, hogy a norvég média és a kormány hatóságai együttesen arra szólítják fel az Őrtoronyot, hogy helyezze a gyermekek védelmét a gyermekmolesztálók védelme fölé a helyi gyülekezeteikben."

Forrás:
http://ex-jw.com/norwegian-media-exposes-watchtower-scandals

2 megjegyzés:

  1. Ha Én apa lennék s csak egy "titkok a családból" c. filmet néztem volna, akkor Hatóságnak adok igazat.-pl: csekkolom a lányom amiért fekve nézem ahogy táncol...

    VálaszTörlés
  2. Egy személyes(+sértett) is elég ha Itt a helyszin JELENET a döntő-tudva s akarva TESZI- AZ APA: benyit a fürdőbe..., kopogás nélkül Lány szobába...
    Bűnhödjön ki bűnözik.

    VálaszTörlés