Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. augusztus 23., csütörtök

Hova vezet a jó szándék?



A fentebb balról látható 19. századbeli Krisztus festményről egy idős hölgy úgy gondolta, hogy eléggé megkopott, ezért aztán a jobboldali képet hozta ki belőle.
A helyi önkormányzat képviselője szerint a hölgy "spontánul és jó szándéktól vezérelve" cselekedett, bár megbánta tettét, amint felismerte, hogy a dolgok kiszaladtak a kezei közül.


Ez ugyan a festő még az érintett településen élő rokonait nem nyugtatta meg teljesen, akik attól tartanak, hogy "felfújt sűndisznóhoz" hasonló arckép "restaurálási" munkája visszafordíthatatlannak minősülhet. Ez annál is inkább felháborító számukra, mivel a művésznek ez az egyetlen műve maradt fenn.

Egy blogíró így fejezte ki a véleményét: "Nem tudjuk, hogy ez a kimondhatatlan tett jóvátehető-e vagy sem, de nem lehet kétség afelől, hogy valakinek muszály tennie valamit annak érdekében, hogy az ilyen viselkedés ne ismétlődhessen meg. Mindegy, kit milyen szándék vezérelt, tettét élesen kritizálni kell."

Érzésem szerint ebben blogban az ellen emelem fel a hangomat, amit az Őrtorny Társulat vezetése alatt jó szándékú emberek tesznek mások életével, még akkor is, ha ők ezt nem akarják és nem kérte meg őket erre senki.

Forrás: http://www.guardian.co.uk/artanddesign/2012/aug/22/spain-church-mural-ruin-restoration
http://cesbor.blogspot.co.uk/2012/08/un-hecho-incalificable.html

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ez az, hogy én is. Pedig arra gondoltam, hogy szegény rokonok mennyire el lehettek szomorodva, mikor meglátták ezt az arcot.
      Arról, mondjuk nem írt a cikk, hogy hogyan nem vette észre senki a nénikét, amikor az "alkotást" végezte. De talán nem tolongtak éppen akkor a templomban...

      De ez is jól párhuzamba hozható a KÖF-ök szuperviziójával, ők is nagyon észre szokták venni, amikor a vének kontárkodnak éppen...

      Törlés
  2. Időközben kiderült, hogy a 'retusált' festmény olyan népszerű lett az ineterneten, hogy az emberek tömegesen özönlöttek megnézni. A helyiek 4 EUR-t szedtek be mindenkitől. A befolyt összeget jótékony célokra kívánják felhasználni.
    Na lám, mégis csak lehet egy látszólagos hibával is jó célt elérni! A cikk, angolul:
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/spain/9555526/Elderly-woman-who-botched-religious-fresco-demands-royalties.html

    VálaszTörlés