Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. augusztus 3., péntek

Utószó a "Várj Jehovára" cikkhez Rudolf Steinertől

„… Ma egyre több belső impulzust kapunk, ami azt akarja eléni, hogy a jövő feladataihoz felnőjjünk.
Ez e felnövés azonban nem következhet be abban az esetben, ha csak néhány ember sejti, hogy milyen hatalmas feladatokat tartogat a jövő a számunkra.
Ugyanis most egy olyan időben élünk, amikor sok emberben világossá kell válnia a feladatoknak, amit meg kell tenni.
Ezért aztán ma dolgozni kell azon, hogy a lehető legtöbb embert átjárja az, amit ma meg kell tenni, hogy ezáltal az emberiség felemelkedhessen.
Nem akarni felemelkedni, azt jelenti, hogy elsüllyedni akarok.”


Rudolf Joseph Lorenz Steiner 1861 és 1925 között élt. Az osztrák ezoterikus beállítottságú filozófus, építész és társadalmi reformer kereste az összefüggést a nyugati filozófia megértésen alapuló rendszere és az emberi lény belső szellemi szükségletei között. Élete korai szakaszában főként művészeti mozgalmakban vett részt, majd az Első Világháború után számos gyakorlati megvalósításban is részt vett. Ő vezette be a Waldorf rendszert, iskolákat alapított (Angliában egy egész iskolarendszert neveztek el róla), tőle származott a biogazdálkodás alapötlete és az etikus bankrendszeré is.

Fentebb idézett szavai ma még aktuálisabbak, mint valaha...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner#Breadth_of_activity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése