Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. augusztus 30., csütörtök

A nevem: Adele R. Fors

Egy negyedik generációs Jehova Tanúi családból származó nő története került napvilágra az Egyesült Államokban, ADELE, ET AL: Jehova Tanúi, Pokol Angyalai, sorozatgyilkosok, különcködő személyiség rendellenesség és egy 14 éves szökésben levő lány, címmel.

Az ajánlóban ez áll:
"Megdöbbentő részletességgel, Adele R. Fors feltárja a jól ismert vallási mozgalom belső felépítését, mely a követői szisztematikus ellenőrzését és szabályozását engedi meg, beleértve a saját családjáét is."
Adele R. Fors története akkor kezdődött, amikor 13 évesen egy vadidegen személy megerőszakolta. A kislányt egy év múlva dacos, ellenálló magatartására való hivatkozással kizárták a gyülekezetből, annak ellenére, hogy nem is volt megkeresztelt Tanú, és az egész családja száműzte maguk közül. Adele-nek gyakorlatilag az összes rokona Jehova Tanúja volt, az édesapja és a nagyapja is gyülekezeti vezetők voltak.

A fiatal kislány élete gyorsan egy összevissza zavarodottságba torkollott, depresszióssá, lelki beteggé vált, függőségbe és bántalmazó kapcsolatokba vezetett tragikus élete. 
Három évtizeddel később különcködő személyiség rendellenességet (egy súlyos és tartós pszichiátriai betegség)  diagnosztizáltak nála, miközben a második házassága futott zátonyra és már másodszorra ment teljesen tönkre anyagilag is. Egy 2009-ben történt munkahelyi bántalmazás során, amikor is a jogaiért és jóvátételért kűzdött, végül is elismerték rokkantságát. Azóta próbálta összeszedni magát valahogy és befezte a visszaemlékezései leírását egy történetben, amiért kűzdeni fog, hogy elmondhassa.

Az elkeserítő tapasztalatain keresztül, Adele azt reméli, hogy tisztánlátást, tudatosságot és jobb megértést hoz majd a világszerte ismert Jehova Tanúi vallásszervezetben napjainkban kibontakozó krízishelyzetben, mivel a Szervezet első ízben nézett szembe a bíróság elmarasztaló ítéletével (a Candice Conti ügyben), mivel elmulasztottak megvédeni egy szexuálisan molesztált gyermeket bántalmazója folyamatos támadásaitól, akinek tettei ismertek voltak a gyülekezeti előljárók és tagok előtt.

1 megjegyzés:

  1. Javítás: Adele története Kanadában történt csak a cikk, amiből fordítottam, az jelent meg Amerikában

    VálaszTörlés