Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. augusztus 29., szerda

Így gondolkodnának a férfiak?

"Depressziósak lesznek mellettem a nők, ezt miből gondolod, mikor vigasztalóan beszélek a lehangolt lelkekhez és mindenhol "hölgykoszorúk" vesznek körül. Környezetemben a hölgyek a 7. menyországban érzik magukat (180/perces nyelvmozdulatok, hogy mást ne is említsek :)). Csak nem szeretnéd kipróbálni? :) Bár mondjuk az a "horog bekapásos" pozitúra sem lehet rossz, amiről írtál. :)
De az is lehet, hogy olyan kisugárzásom van, hogy egy érzéki csóktól is Over the Top lenne nálad, nemhogy még depressziós lennél vagy bárki depressziós lenne. És mindez nem álom!"
(egy magát aktív JT-nek valló személy hozzászólása egy nyilvános blogfórumon)

Ezek a hozzászólások azért is hasznosak, mert bepillantást engedhetnek azon férfiak gondolkodásmódjába, akik a Jehova Tanúi gyülekezetben vezetői pozíciókat töltenek be vagy esetleg ilyen kiváltságok várományosai.
Ugyanez a férfi fanatikusan védi az Őrtorony tanokat royroyroy nicknéven, bárki meggyőződhet róla, ha van türelme végigböngészni kilométeres szövegeket.
Arra most nem térnék ki, hogy piszkos szexuális célzású megjegyzései vajon mennyire vannak összhangban a Biblia tanácsával: "..az idősebb asszonyokat mint anyádat, a fiatalabbakat, mint húgodat: teljes tisztasággal" (1Tim 5:1), amiben saját állítása szerint oly mélyen hisz. Ha ez így van, és ugyan miért is kételkednék szavaiban, akkor feltételezem, hogy a saját édesanyjával is ilyen stílusban beszél. Ez ugyan nem lenne szép dolog egy ilyen istenhívő férfitól!
Részemről nincs harag, én betudom, annak, hogy az elnyomott szexuális vágyak hevében élő fiatal ember elméje igencsak a szexuális témák körül forog, ami egyáltalán nem baj, az ő korában, sőt mondhatni normális. 
Inkább azt mondanám, hogy az nem normális, amikor egy vallás a "ne paráználkodj" bibliai parancsot egyformán alkalmazza egy 80 évesre és egy 20-on évesre is, ami ugye nem teljesen ugyanaz. Ilyen vallási bigottságban nevelkedő fiatal fiúk és férfiak könnyen a fenti hozzászólóhoz hasonlóan olyan kijelentésekre és vislekedésre ragadtathatják el magukat, amivel pont azt a Szentírást teszik nevetségessé, amit oly nagyon tisztelnek. 

A magam részéről nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen gondolkodású férfi valódi felüdülést tudna nyújtani egy lehangolt léleknek. Ha mégis igen, akkor jajj annak a személynek! Ezt nem csupán abból gondolom, mert saját tapasztalataimból tudom, hogy milyen stílusú vigasztalásban részesülnek a lehangolt lelkek a Jehova Tanúi gyülekezetekben (nos, a "kézrátétel" egyfajta kifejezés lehet az ilyen "kezelésre, ha már annyira ragaszkodunk a Szentíráshoz...), hanem abból is, amit ő magáról korábban kijelentett az egyik hölgyolvasó véleményére reagálva:
"Te szerintem valami mást olvastál vagy kevered a dolgokat. Látod ezért nem lesznek a nők tanítók a gyülekezetben, mert értő olvasásból is gyengék."

Kérdem én: vajon egy olyan személy, aki így gondolkodik a nőkről, mennyire képes bárkit is felvidítani?
Nem lehet, hogy csak használja a nőket arra, hogy a saját magáról kialakított (amiben nyilvánvalóan nagy segítséget kapott a szüleitől) elmebeli képet fenntartsa? 
Mindezzel együtt, ez még nem baj, mert hát valahonnan össze kell szedni az önbizalmat, ha amúgy belülről nem jön, mert nincsenek (még) elért eredmények. Használni kell azt a "kisugárzást", ha már egyszer van. 

A baj csak az, hogy valamiért (hogy miért, erre még nem sikerült rájönnöm), a férfiak, ha jóképűnek gondolják magukat, akkor már egyből okosnak is hiszik magukat, jóllehet a két dolog nem feltétlenül van egymással kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy a gondolkodási képességük elég nagy százalékát a nadrágukban hordják főleg fiatalabb korukban. Később ez a százalékos arány megváltozhat (jó esetben), persze csak akkor, ha Mr Happy megkapja, amit szeretne. Ha nem, akkor az értelem sajnos marad ott, ahol van. A nadrágban. És onnan osztogatják a "bibliai tanácsokat". Ez mondjuk sok dolgot érthetővé tesz, pl: miért a csinosabb lányok kapnak meghívást a Bétel-szolgálatra vagy egyéb kiváltságokat, és a vének miért kiváncsiak egy 'paráznaság' intim részleteire az ún. bírói eljárásokon, főleg ha csinos fiatal lányok előadásában élvezhetik.

Ehhez a meglehetősen ronda témához azért nyúltam, mert véleményem szerint a férfiak nem így gondolkodnak, sőt még azok sem mind, akik a Jehova Tanúi-féle agymosás áldozatai. Igenis vannak olyanok, akik őszintén próbálják a bibliai alapelveket alkalmazni és sokszor olyan vénekkel kell együttműködniük, akik royroyroy-hoz hasonló mentalitással bírnak. Ha te is egy ilyen személy vagy, ne keseredj el, mert ennek a cikknek az volt a célja, hogy meglássad kik a társaid és miért nem jutsz ötről a hatra, amikor megpróbálsz együttműködni, "egységben lenni", a véntársaiddal.

Mivel nemcsak a férfiak, hanem a nők ítélőképessége is eltorzult a JT-tanoknak köszönhetően, ezért légy óvatos az olyanokkal, akiket a gyülekezetben "hölgykoszorú" vesz körbe. A nőcik, csak férjhez akarnak menni, mert ők is csak szexelni akarnak! 
Ami teljesen normális dolog, mellesleg.

Forrás: ez az iromány a saját agyszüleményem eredménye, forrásként a Jehova Tanúinál szerzett tapasztalataimat használtam. Bármi jellegű valósággal egybeeső részlet, ezért nem véletlen, de ha akarod, hagyd csak nyugodtan figyelmen kívül.

3 megjegyzés:

  1. nos, a "kézrátétel" egyfajta kifejezés lehet az ilyen "kezelésre"

    LOL

    Hogy milyen erős jobb kezük van ezeknek a 30-40 éves szűz kisegítőszolgáknak! =)

    VálaszTörlés
  2. Ajánlom Infaustus Jézus és a nők című könyvajánlóját:
    http://infaustus.wordpress.com/2012/08/27/jezus-es-a-nok/

    Látható az éles különbség Jehova Tanúi és Jézus nőkről alkotott szemlélete között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekesnek tűnik, majd utánajárok hogyan lehetne beszerezni.
      tetszik az ajánló is.
      Nem akartam roy-t cikizni, csak az amit összefoglalt nekem ebben a fent idézett kommentjében, olyan tipikus a Jehova Tanúi között. A férfiak észre sem veszik, még azok sem sokszor, akik kijöttek JT-i közül, mert csak a saját sérelmeikkel vannak elfoglalva. Ezért is szoktam "műbalhékat" csinálni időközönként, hogy szembesüljenek egy kicsit magukkal és észrevegyék, hogy abba a helyzetbe, amibe vannak, részben saját maguk kergették bele magukat a soviniszta gondolkodás elfogadásával.

      A legnagyobb károkat mégsem az áldozataikkal teszik, akik elfogadják az iylen férfiak 'hízelgését', hanem saját magukkal, mert nekik kell lemászni arról a fáról, amire felmásztak.

      ...ja és még mielőtt valaki jönne Jézus megbocsátásával (megint), ez igaz Jézus megbocsáthat és meg is bocsájt, de előbb annnak a személynek kérnie kell ezt ehhez pedig tudatában kell lennie, hogy mit is csinált és annak milyen hatása volt másokra.

      Törlés