Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. április 20., vasárnap

Kiközösítés újratöltve = moderálás

küzdős 2014.04.19. 21:28:20
@sefatias: A moderátor szerint alig van moderálni való! Ez az év vicce! Mi a fenét lehetne moderálni, a semmiből?
Az utóbbi időkben már nem is írnak kötetlenül, mert tudják, hogy ez nem nyert!
Aki meg próbálkozik, az már mesterséges, vissza fogott, ezért nem moderálható! Első lépésben vissza van fogva mindenki, aztán ettől a kommentelés vissza van szorítva a szabadságtól! Eredmény: Nulla egyéniség, nulla egyéni vélemény, mert, ha igazat akarok mondani, a szívemből, akkor törölnek!
Nem kellene dicsekedni a törölt, moderált hozzászólásokkal! Mivel senki
nem meri magát adni, ezért a blog
szunnyad! Nem a semmit kell moderálni!
Régen alig lehetett követni a hozzászólásokat, mert pörögtek! Most a kevés is vissza van fogva! Nem kéne dicsekedni azzal, hogy milyen kevés törlés volt, mert a semmiből nem is kell sok munkát végezni!
Az új módszer, amit díjaznak, az a halála a blognak! Nincsenek őszinte hozzászólások, mert tudni való, hogy törölve lesznek.
Ezért mindenki passzívvá válik, vagy lázad!
Jó úton járnak, ha ki akarjátok végezni a jó hangulatot, a kötetlenséget!
Na ez csak időn túli volt, de így van!
Éljen a pangás!


Hiába no, egy fanatikus közösség tagjai minden lehetséges módot meg fognak találni arra, hogy kizárják a másképpen gondolkodókat maguk közül. Már korábban írtam egy másik blogon történő moderálásról, és az abban való érintettségemről. Az ember azt gondolná, hogy azok az emberek, akik önmaguk is bizonyos fokig áldozatává váltak egy ellenük irányuló negatív diszkriminációnak, már valamennyire átlátják ennek a bűnbakképző mechanizmusnak a logikáját. De nem!
A fenti hozzászóló azt panaszolja, hogy nincsen önálló vélemény: "Nulla egyéniség, nulla egyéni vélemény, mert, ha igazat akarok mondani, a szívemből, akkor törölnek!". Természetesen igaza van. De mi történik akkor, ha történetesen van önálló vélemény? Az vajon mennyire tetszik (neki)? Tehát nem jó az, ha nincsen, de az se, ha van?

Erre jönnek a vélemények:

Τιμόθεος 2014.04.20. 00:00:08
@küzdős: @sefatias: @Egonymus+:

Jó napot mindenkinek.

Úgy látom uraim, hogy féligazságot közöltök.

véleményem szerint nem azért nem pörög a blog, mert a mocskos moderátor/ok megszállták a blogot, hanem azért, mert az utóbbi napokban/héten kevés cikk lett feltöltve.

A helyett például, hogy (nem mindegyikőtöknek írom, de majd magára ismer akinek szól) vitafórummá alakítanánk a blogot miközben a moderálásra kenjük a kommentek számában megfigyelhető számszerű csökkentést, lehet, hogy azon kellene gondolkodni, hogy mit tudunk hozzá tenni mi magunk.

Félreértés ne essék, pártatlanul szemlélem a kialakult vitát, és attól függetlenül, hogy magam sem tartok indokoltnak minden egyes törlést, nem hinném, hogy bárminek is a rovására menne. Lehet, hogy rosszul látom.

Szeretem mindegyikkőtök hozzászólásait, de nyugodtan írhattok ide cikket, vagy fordíthattok vagy bármi más, és higgyétek el a kommentek is szaporodni fognak.

Sajnos durva másfél héten voltam túl és sem fordítani sem cikket írni nem tudtam.

Szóval, rajtatok a sor, emeljétek a blog színvonalát ne "csak" a hozzászólásaitokkal, hanem ahogy tudjátok, és majd jönnek a hozzászólások is.

Velem lehet vitatkozni, nem sértődöm meg, de én speciel így látom.


Na, ebben már van némi igazság. Sokkal könnyebb valami meglévőt kritizálni, mint valami újat alkotni. Olyat, ami mi vagyunk, amiért felelősséget tudunk vállalni és nem másokat okolni.
De nem! Ehelyett kell valami okot találni, hogy miért nem működnek a dolgok. Megvan! Találjunk valakit, aki elviszi a balhét. A bűnbakkeresésre szolgáltat kíváló példát az alábbi komment: 

leslie07 2014.04.20. 05:25:16
@küzdős: kedves barátom. Én nem a moderálásban látom a problémát, hisz a moderálás csak orkodik a felett, hogy a szinvonal ne sulyedjen le. Én a gondot abban látom, hogy sokan, akiknek nem tetszik a moderálás, sértodottséget mutatnak ki azzal, hogy direht nem írnak, hogy aztán a moderálásra hárítsák
a kommentek számának a csokkenését.Ez így nem fer dolog.A másik problémát abban látom, hogy egyesek csak akkor rohannak be a blogra, amikor
a trolkodás miatt , vagy egyébb alpári hozzászólás miatt kivulról, felulemelkedve mindenki felett leértékeljék a blog valamint az exjt szinvonalát.
Ugyhogy kuzdos barátom , szépen kérlek tessék felulkerekedni
a és nem nem háttérben maeadni, hanem példát mutatni, hogy ne apadjon a kommentek száma, és másokat is erre buzdítani.
Ami pedig az ateista irányban eltorzult hozzászólásokat illeti (akinek inge vegye magára),kéretik elhagyatni, tudniillik sérti a tobbség lekuletét, akik annak ellenére, hogy elhagyták az OT szervezetet ,maradtak
hivok.Ha valami e blog elhalásához vezethet,
ami a kommentelok számát illeti, az az lehet elsosorban, hogy azok,akik megorizték az Igaz Istenben való hituket, nem érzik jól magukat egy olyan kozosségben, ahol az Isten
tagadás, ill gyalázás kezd teret nyerni.
Ezért kéretik az ilyen káros kommentek moderálása is.Legalább is én ezt így látom.

Hát persze, vannak ún. "eltorzult hozzászólások"! Ezek olyan kommentek, melyek "káros" kommentelőktől származnak, akiktől meg kell szabadulni a "béke" érdekében. Ezeknek a hozzászólásoknak egy közös jellemzőjük van: mindig másoktól jönnek. Hát milyenek már ezek az "eltorzultak"? Miért nem tudnak már viselkedni rendesen, amikor mindenki szépen "egységesen" bólogat? Hát csak természetes, hogy a "közösség érdekében" meg kell szabadulni az ilyenektől, akik felborítják a rendet. A vallásos fanatikusoknak már több ezer évvel ezelőtt is  ez volt a megoldásuk ez eféle problémákra (János 11:50), hiszen nem voltak képesek értékelni a sokszínűséget és a más véleményt. Nem fogadták el, hogy másoknak lehetnek az övékétől eltérő meglátásaik. Ráadásul azt gondolták, hogy ők vannak arra felhatalmazva, hogy 'helyreigazítsák a rendetlenkedőket' és megítéljék, hogy ki számít "istentelennek". 
Ennek az öntelt beképzeltségnek az eredménye akkor is és most is: közösségpusztítás, nemzetrombolás.  


4 megjegyzés:

  1. „Ne üss sebet embertársaid lelkén! Ha a Tiedet gondtalanul megkarcolja valaki, ne csinálj belőle nagy ügyet. Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb. Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait: vedd elő az akarat kését, izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt. Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal, bármennyire is csíp és éget. Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között, mint akivel semmi sem történt. Kerüld el a fertőzötteket. Könnyen megismered őket, mert a lázas ember félrebeszél. Akit a napsütésben is ráz a hideg, aki nem látja meg az útszéli virágokat, nem hallja meg a hajnalban ébredő rigót: az olyan ember közelében ne tartózkodj, mert gyanús, hogy ragályhordozó. Óvakodj azoktól, akik leszegett fejjel járnak Isten szabad ege alatt. Akik langyos és puha nyári estéken is csak arról akarnak beszélni, hogy mi az, ami rossz ezen a világon. Akik el akarják hitetni Veled, hogy élni nem érdemes, a világ csúnya és az ember bűnben fogantatott. Kerüld, messzire kerüld el azokat, akik aszerint ítélik meg az embert, hogy milyen nyelven beszél. Vagy milyen templomban imádkozik, vagy milyen jelvényt visel a gomblyukában. Az ilyen ember lelke bomlik már, mint az állati hulla, és gyűlölettel fertőzi meg maga körül a levegőt. S végül fuss, menekülj az okos gyűlölet közeléből. Ez a legveszedelmesebb és nincs ellene orvosságos szer. A tárgyilagosságba bújtatott gyűlölet. A megfontolt gyűlölet. Az emberségesnek látszó, a megértő gyűlölet. Amelyik így kezdi: igaz, hogy ők is emberek, de... Ha ilyennel találkozol, fuss, mintha szemedet vették volna. A szent gyűlölködők gyújtják föl mindig a világot.”
    (Wass Albert - Te és a világ)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük kedves szavaid. Hasonló jókat beléd is! =)
    Elég gyengusz ez a kritika, írhatnál erősebbet, többet, jobbat. Esetleg átvennéd az említett blog felügyeletét? Érdekelne, az hogyan működne a te elképzeléseid szerint... esetleg erről is írhatnál cikket, hogy mégis hogyan kellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A már ismert okok miatt inkább nem szólok hozzá a blogon. Ahogy korábban írtam már neked, én nem szeretném a te blogodat moderálni, mert mindenki csak a sajátjából tud adni. Az objektivitásomat pedig szeretném megőrizni, ez még korántsem jelenti, hogy "savazom" a blogodat. Egyébként sem kritikának szántam írásomat, csak összefoglalásnak, hogy mi megy a kommentekben. Nekem ezzel nincs bajom: ilyennek is kell léteznie, főleg, ha van rá igény. Neked is volt ahhoz jogod, hogy megjelentesd az írásaidat az Őrtoronnyal szemben, így másnak is van ehhez joga veled szemben, nemde?
      Azt nem akarom senkinek sem megmondani, hogy mit hogyan kellene csinálnia. Gondolom, ha valaki felvállal egy feladatot (pl: moderálást), akkor ezt tudja. Ha nem, akkor meg majd megtanulja. Ebben a tanulási folyamatban segít az, ha visszajelzést kap valaki (már ha érdekli), vagy egyáltalán valami párbeszédféle kezdődik el a panaszosokkal. De ha téged ez zavar, vagy sért, akkor sajnálom, mert ilyen dolog nem állt szándékomban.

      Törlés