Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. május 2., péntek

Kinek a problémája a szektás gondolkodás?

Diane Benscoter, aki korábban a Moon szekta tagja volt, beszél a szektában átélt élményeiről. Diane tizenévesként ismerkedett meg a szekta tanításaival, melyet szinte egy héten belül magáévá tett. Ám középosztálybeli szülei kisérletet tettek a kiszabadítására. Akkoriban (70-es évekről van szó) létezett egy földalatti mozgalom, mely gyakorlatilag elrabolta az áldozatokat és átprogramozásnak vetette őket alá. Diane "kitérítése" is hosszú ideig tartott (feltehetően erőszakos módszerekkel történt, ugyanis a család akarta így, nem pedig ő maga...), viszont eredményes volt, hiszen ő maga is ún. "átprogramozóvá" vált. Ez ment egy darabig, egészen addig, míg egyszer letartóztatták emberrablás vádjával.


Diane felhagyott a tagok átprogramozásával, de nem hagyta nyugodni az a gondolat, hogy megértse a szektába bevonódott személyek esetében végmenő agyi és érzelmi elváltozásokat. Évtizedeket vett igénybe, míg megértette a gondolati mémek működését és azok hatásait, melyet egyes kiszolgáltatott egyénekre gyakorolhatnak.
Alábbi beszédében kiemeli annak fontosságát, hogy a volt kultusztagoknak nem egy külső ellenséggel, hanem saját belső problémáikkal kell megküzdeniük. Ennek első lépéseként el kell ismerni azokat.
Reményre ad okot, hogy ez a probléma megoldható abban az esetben, amennyiben az érintett egyén is együttműködik ebben, vagyis nem helyezi a saját problémáját önmagán kívülre.

Diane rövid előadása az alábbi linkről meghallgatható:

http://www.huffingtonpost.com/diane-benscoter/extremist-brain_b_3998314.html

(Magyar felírat a "27 languages" gombra kattintva adható a szöveghez.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése