Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. március 11., vasárnap

2012

A napokban kezembe akadt egy pár társulati kiadvány, melyeket valaki hátrahagyott egy váróteremben. Csak kíváncsiságból és nosztalgiából belelapoztam, milyen témákkal is foglalkoznak. Az egyik cikk 2012 jelentőségéről szólt.
Gyanítom, az Őrtorony Társulat nem tudta megkerülni az ezzel az évszámmal kapcsolatos kérdéseket és mivel az általuk eddig  megjelölt időpontok és számítások nem jöttek be, így talán azt feltételezhetik (vagy az is lehet, hogy remélik), hogy a több ezer éves Maja jövendölés is csak egy újabb "huhogás" (úgy emlékszem ezt a szót használták a kiadványban).

Ezért most úgy gondoltam, leírom a témával kapcsolatosan eddig összeszedett ismereteimet és tapasztalataimat a teljesség igénye nélkül.

A több ezer éves maja naptár szerint 2012 december 21-én lesz vége az 5125 évente újrakezdett időszámításnak. Annyira nem ástam bele magam ebbe az információba, mivel általában nem érdekelnek ezek a világvégék. Úgy tudom, csak lenullázódik a naptár azon a napon, aztán megy tovább (vagy nem megy, mert egyesek szerint majd az idő is meg fog állni....hát ez majd kiderül).
Ami számomra érdekesebb, hogy egy korszakváltásnak lehetünk tanúi. Az asztrológusok szerint a Halak korszaka ment át a Vízöntőbe, hogy mikor, ezt megint nem sikerült egyértelműen kinyomoznom, minden esetre mostanában. Egy aránylag számomra megbízható forrás szerint, ez 2010-ben történt (de más források 1999-et is emlegetnek). A Halak jellemzője az anyag fejlődése és az érzelmi viharok, szenvedések megélése volt. Ebben a korban nagy hangsúlyt kapott minden ami a látható világ anyagi dolgaival volt összefüggésben, mint pl a pénz, ingatlan, ipari fejlesztés, gyarmatosítás (anyagi kizsákmányolás) stb. Ezeket a célokat leginkább kapcsolati rendszerek építésével, lobby-zással, csalással, hazugsággal, korrupcióval vagy diplomáciai trükkökkel érték el. Ezek ahhoz vezettek, hogy nagy pusztulás ment végbe e földünkön és kifosztották azokat az embereket, akik értékteremtésből akartak megélni. További eszközök lehettek: félelemkeltés, anyagi bizonytalanság, kétségek ébresztése, tananyag lebutítása, önálló kezdeményezés korlátozása, kényszerítés, bürokrácia, fegyver és média.

A Vízöntő korszaka ezzel szemben egy teljesen újfajta értékrendet preferál, ami a tiszta szellemiségen, az emberi tudat kitágulásán alapul. Teret kap az intellektualizmus, az individualizmus, a kreatív erők használata. Az emberek jobban egymás felé fordulnak és megszaporodnak a humanitárius szervezetek. Hangsúlyt kapnak a megújuló energiák és vegyszermentes termékek. Míg a Halak korszakban az ember Istenben bízott, addig a Vízöntőben ő maga lesz "istenné" vagyis teremtő erővé, vagyis az emberek jobban tudatába jutnak egyéni képességeiknek, aminek következtében nem kívülről, hanem saját kezdeményezésüktől várják a megoldást. Megnő az egyéni felelősségvállalás értéke, ugyanakkor csökken a kiszolgáltatottság érzése és az abból fakadó szenvedések és panaszkodások is.

Egyes vélemények szerint 2012 ennek a két korszaknak az egyik leglátványosabb fordulópontjának a kezdete, amikor a kétféle világ gondolkodásmódja elválik egymástól. Ezért ha valaki végleg le akar mondani a Halakra jellemző értékrendek követésével, akkor ez az év különösen kedvező lehet számára. Ha valaki ellenben úgy dönt, hogy számára az a világ tökéletesen jó volt és mindenáron azt akarja folytatni, akkor valószinűleg a félelem növekedését fogja tapasztalni, ami kicsinység-érzését növeli, ami sajnos az immunrendszer leromlásához, így betegségek felerősödéséhez vezethet.

Kiknek fog válságot és kemény tanításokat hozni a 2012-es év? Azoknak, akiknek minden más év is azt hozna, vagyis, akik rossz irányba tartanak, nincsenek a helyükön - nem a saját életüket élik - megfelelési kényszerek és külső-belső elvárások rabjai. A válság minden esetben következmény is, hiszen valamit mindig megmutat abból is, amit nem csináltunk jól. Voltak előzményei, de nem figyeltünk rájuk, nem vettük őket komolyan. Amikor már eléggé szenvedünk, akkor eljön az igazság pillanata és van lehetőségünk változtatni. Azáltal viszont, ha lemerülünk személyes mélységeinkbe egyúttal lehetőséget is kapunk az újrakezdésre, újjászületésre.

Szerencsére mindig van lehetőség megfordulni. Azoknak, akik a Biblia alapelvei szerint élnek és Jézust követik a mindennapjaikban is, egyre könnyebb és felszabadítóbb érzés lesz együttműködni a felszabaduló spirituális energiával. Valóban 'felemelhetik fejeiket', még akkor is, ha nehézségeken mennek át, hiszen tudják, hogy azok a régi világ eltűnő energiáival vannak kapcsolatban. Aki felismerte, hogy az anyagi világ a maga körforgásaival nem az ő igazi hazája, az mindig egy igazi úttörő, aki tudja hogyan járja végig a szellem-lélek újjászületés valóban megszabadító útját.
Remélem a blog olvasói közül többen is tapasztalnak ilyesfajta intenzív változásokat az életükben nap, mint nap.

Ez lenne Armageddon vagy a Nagy Nyomorúság kezdete, amiről az Őrtorony Társulat már oly régen jövendölget? Bevallom, nem tudom és nem is érdekel, mint ahogyan az armageddoni "huhogások" is hidegen hagytak annakidején, míg Jehova Tanúihoz tartoztam. Úgy vélem, nem az a lényeg, hogy pontosan mikor történnek meg ezek, hanem az, hogy mennyire vagyunk összhangban az akapelvekkel, melyekre a Biblia írói már jó ideje figyelemeztetnek (és amelyek érdekes módon nagyban hasonlítanak a Vízöntő-korszak értékrendjéhez), hogy (a Biblia szóhasználatával éljek) "...milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek..." (2Péter 3:11).


Forrás: http://lecturium.hu/folyoirat/mikor_kezdodik_a_vizonto

2 megjegyzés:

  1. Édekes. Érdekes, hogy egyre több ember kapcsolja ki a tévét. Egyre többen gyűjtik szelektíven a hulladékot és használnak energiatakarékos izzókat, háztartási gépeket, napelemeket és napkollektorokat. Az emberek visszatérnek a közösségekbe és a természetbe. Amikor mentünk a városban láttuk hogy egy fiatalember segít egy nénikének levinni a lépcsőn a csomagjait, és, hogy egy nő ételt ad a hajléktalannak. Az utóbbi években több ilyen esetet láttam, azelőtt nem. Ahogy jobban megszorulnak az emberek, segítőkészebbek lesznek? Egyre több az ébredő ember, és egyre több ébredező ébresztget másokat.

    Én egyértelműen érzem ezt a folyamatot, amit ezoterikus fogalmakkal is ki lehet fejezni, de a Biblia is írja, hogy a vég előtt 1megnövekedik a tudás, nagy lesz a tudás'... végiggondolva a történelmen mikor volt a legnagyobb a tudás? Most az internet korában!

    Valami elkezdődött...

    Én is olvastam az ébredjetekben ezt a 2012-ről szóló írást, azt hiszem a végén volt egy rövid cikkben. Ami gusztustalan az Őrtorony Társulat részéről, hogy nyíltan gyalázza Harold Camping be nem jött világvége jóslatát, amikor a szervezet korábbi elnökei sokkal többször sültek fel ugyan így! Most meg arra hivatkoznak melldöngetve, hogy ők mennyire különbek.

    A szabad információcsere hullámai már az Őrtorony falait verdesik, de ugyan ez figyelhető meg a világban is, az emberek kezdenek felébredni és összefognak a diktatúrák és ál-demokráciák (pl. hitelrabszolgaság) ellen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz. Azért is írtam ezt a cikket, mert úgy éreztem, hogy jóllehet az Őrtorony állandóan a 'végidőről' meg a 'sürgősség érzéséről' prédikál, a valódi pozitív folyamatokat nem emeli ki és nem készíti fel a követőit egy új világra. Sőt a tagok inkább egy nagy nyomorúságban gondolkodnak, ami rettentően veszélyes.
      Ha kicsit is elkezdünk pozitívan gondolkodni és nyitva tartjuk a szemünket, akkor igenis láthatóak egy újfajta világrend alapjai, az emberek felismerik, hogy a régi már tarthatatlan. Sajnos nem csak JT-i, hanem a kereszténység más egyházai is a gondokra, a negatívumokra összpontosítanak és elutasítják az új gondolkozás rendszerét, mert "ezoterikus", jóllehet a Bibliával összevetve nem sok különbség van, csak más nyelvezetet használ.

      Az Őrtorony vallásszervezet a XX. század elkorcsosulása, amire pont az abban az időben történt borzalmak miatt talán szükség is volt. Mihelyst átléptük a XXI. század küszöbét, szinte azonnal el kezdett rogyadozni (nálam legalábbis biztosan így volt), úgy látszik, ideje hamarosan lejár.

      Törlés