Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2017. január 26., csütörtök

Istenképek, avagy az egyházon belüli abúzus gyökere

"Az Atya büntet minket, de az ő Fia viszi el helyettünk a büntetést. Jézus az, aki megvéd minket az Atya haragjától. Uramisten, mit állítunk, micsoda horrorkép ez, milyen feltételezés arról az Istenről, aki csak szeretet. Az Atya a rossz Isten, Jézus pedig megvéd bennünket őtőle, az Atyának az egyetlen vágya, hogy üssön-vágjon minket, Jézuska pedig elé áll, és azt mondja, 'ne bántsd ezeket a szerencsétleneket, nem érdemes, inkább engem vágjál agyon'. Erre az Atya azt mondja 'fiam, jó ötlet, téged foglak agyonvágni, végignézlek, ahogy elvérzel és meghalsz és akkor mehetek nyugodtan aludni, kinyitom a mennyország kapuját, itt az Üdvösség'.... 


....Milyen típusú istenképek ezek? Ilyeneket még a legrosszabb emberről sem feltételeznénk, Őróla viszont simán....

...Tehát, a negatív Atyakép mögött sokszor az illetőnek a saját negatív apaképe állhat, csak mivel ő ezzel sose foglalkozott, rávetítette ezt az Atyaistennek a képére, és ha az illetőt pappá szentelték, akkor még erről is prédikált. De mi volt a probléma, az hogy az ő apukájával rossz volt a kapcsolat. Szegény, sajnálom érte, de az bűn és megengedhetetlen, hogy egy pap, egy lelkipásztor vagy hitoktató vagy bárki nem dolgozza fel, vagy ne gondolkodik ezeken a dolgokon, és úgy ahogy van, párhuzamosan a sérült szülőképét rávetíti az istenképére, kap egy mikrofont és mindjárt százakban sebzi az istenképet. Hát ez, csúnya szót mondok, az abúzus kategóriája."

A romboló istenképekről, az istenképek kialakulásáról, arra hatással levő szülői módszerekről, melyek hol gumibotot, hol térfigyelő kamerát csinálnak az Istenből, meg sok minden másról szól Béri László Renátó előadása, mely meghallgatható itt:

https://www.youtube.com/watch?v=UnuDrsSGmQENincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése