Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2017. január 25., szerda

Felébreszthetem az útitársam?

Az alábbi írás nem tőlem származik, de amikor olvastam, nagyon témába vágónak éreztem. Ezért megosztom a tanfolyamról szóló részletekkel együtt (hátha van valakinek kedve elmenni...én sajnos nem tudok).
"Ülünk a buszon és bóbiskolunk, néha egy pillanatra a rázkódásra kinyitjuk a szemünket. Merre is járunk, mennyi van még hátra?

Aztán szundikálunk tovább, zötykölődünk és kábán nézegetjük a tájat. Néha egy-egy útitárs leszáll, és mi csodálkozunk, hogy oly gyorsan megérkezett. Talán arra gondolunk, hogy szerencsés, vagy épp szomorúak leszünk, mert szerettük azt, ahogy mellettünk ült. A busz megy tovább, az utasok pedig nézelődnek és várakoznak. Idejük nagy részét a folyamatos várakozás tölti ki. Várnak egy újabb állomásra, egy új útitársra, vagy épp a megérkezésre.

Van jogom arra, hogy felébresszem a mellettem ülőt? Van jogom arra, hogy önszántamból leszálljak a buszról? Egyáltalán, vállalom az ébredés kockázatát?

Az ébredés minden legenda ellenére pokolian nehéz. Legtöbbször nem jön létre magától, és nem fájdalommentes. Nehéz, mert a busz biztonságos, kényelmes és a táj néha túl érdekes, leköti a figyelmünket. Az útitársakat pedig megszoktuk és hozzájuk idomultunk.

Az ébredés fájdalmas. Szembe kell néznem mindazzal, amire addig úgy tekintettem, mint biztonságom és túlélésem zálogára. El kell vetnem minden korábbi célom, ami alapján az életem kiszámítható és tervezhető volt. El kell búcsúznom néhány útitárstól, akik már nem akarnak felébredni és végül a legnehezebb: le kell szállnom a buszról a végső állomás előtt. A leszállás talán a legnehezebb, mert nem tudom mi vár rám kint, a buszon kívül, mi vár rám az életben.

Ki tud leszállni a buszról? Ki tud meggyógyulni és felébredni?
Csak az, aki abban a fájdalmas mélységben nézz szembe egész addigi utazása álomvilágával és menekülésével, ami megrendítő. Csak annak van esélye felébredni, aki kellően mélyen néz szembe egész addigi élete illúzióival, hogy utána az elrugaszkodása valódi lehessen. Csak az képes leszállni a buszról és felébredni, aki kompromisszummentesen képes szembesülni múltja meghasonlottságaival. Annak van esélye, hogy elengedje a busz kipárnázott ülését, aki felismeri a maga drámai élességével egész eddigi élete sodródását, az elszalasztott ébredési lehetőségeket."

Image result for utazás buszon
Forrás: Facebook

Elérhetőség:

Az ébredésről és önmagunk átölelő elfogadásról tartok egy csoportot a Rosinantéban, a Szentendrei Szigeten. Február 11-én, szombaton (9.00 – 17.00). Jelentkezéseket érkezési sorrendben tudok elfogadni. Ha érdekel, írj néhány sort magadról és jelentkezz e-mailben: sarvarigy@gmail.com

Sárvári György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése