Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. november 23., szombat

Mi a megoldás egy nehezen kezelhető problémára?

Egy 35 éves afrikai nő elefántiózisban szenved. Egyik lába annyira megdagadt, hogy mozdulni sem bír. A helyi orvosok nem rendelkeznek elég szakképzettséggel, hogy segíteni tudjanak rajta, a nő állapota ezért rosszabbodik. Férjét a banditák az asszony szeme láttára gyilkolták le, a betegsége végett a nő a saját gyerekeit sem képes ellátni, akik koldulni kényszerülnek.
Hogyan kezelte ezt a helyzetet a nő közvetlen szociális környezete? Az a falu, ahol élt?


Egy beszámoló így foglalja össze:

"A beteg asszonytól ráadásul a babonás falubeliek is elfordultak, mondván megszállta az ördög és senki sem mer érintkezni vele."

Jehova Tanúi az ilyen babonás törzseket démonimádóknak tartják. Mégis, ők miben különböznek ettől, amikor olyan esetekben hoznak kiközösítési döntéseket, amikor a gyülekezet egyik tagja egy nehezen kezelhető élethelyzettel kényszerül szembenézni?

http://hir.ma/egeszseg/elefantkor-miatt-kikozositettek-a-beteg-not-sokkolo-kepek/168309?utm_source=ENY&utm_medium=ENY&utm_campaign=ENY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése