Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. október 16., szerda

A leprástestvér

"-Nézd – szólalt meg a testvére – Nem az igazság a lényeg. A lényeg az, hogy itt ebben a világban viszonylagos jólétben és bekességben éljünk. Persze az igazság követése is számít valamennyire. Annyiban számít, hogy megnyugtathassuk magunkat, hogy követjük az igazságot. Éppen ezért valamennyire követjük is. De ha emiatt kisebb lesz a jólétünk, biztonságunk, akkor… szóval érted.

-Hm…

-Gondolj bele. Tizen vagyunk testvérek, és csak te vagy ilyen… furcsa. Ez nem jó. Miért nem tudsz te is olyan lenni mint mi? Így sosem lesz békességed, jóléted, sosem lesz családod, gyerekeid. Minek ragaszkodsz folyton annyira az igazsághoz? Hiszen látod, mi is ragaszkodunk hozzá nagyjából, annyira, amennyire szükséges. Emellett, és emiatt van jó baráti körünk, feleségünk, jólétünk, gyerekeink, szép házunk, békességünk. Téged meg mindenki utál, ki vagy közösítve mindenhonnan. Teljesen nyilvánvaló, hogy mi csináljuk jól, hiszen ezt alátámasztja, hogy jólétben élünk, békességünk van, szép családjaink, gyerekeink. Ezek minket igazolnak. És az igazságnak ez az eredménye. A jólét, békesség, család, gyerekek. Mi más lenne? Nem véletlen, hogy kiközösítettünk.

-Semmi olyat nem tettem, ami ellentétben áll az igazsággal…

-Jó, persze, oké, értem én. De olyan dolgokat szeretsz, amelyek nekünk és az embereknek nem tetszenek. Például lila a hajad. Ez felháborító.

-Az igazság szerint nem. Az igazság szerint a haj színe semmit sem számít.

-Jó, de az igazságot nem kell teljesen betartani. Látod, mi sem tartjuk be, és emiatt nagyon jó közösség tudunk lenni. Emiatt működik minden. Az igazságból csak azt tartjuk be, ami jó nekünk… Például kiközösítjük azokat, akik nem illenek közénk, hogy ezáltal még nagyobb békesség legyen közöttünk. Ezután pedig rásütjük a kiközösítettre, hogy kiközösítik mindenhonnan, tehát baj van vele. És ezután pedig büszkék vagyunk arra, hogy milyen békesség van közöttünk. Jól működik ez. Ha legalább valamiben híres lennél, de nem vagy. A híreseknek több dolgot elnézünk.

-Akkor legalább hagyjatok békén…

-Ez nem ilyen egyszerű. Pár napja egyik testvérünket megvádolták azzal, hogy lila a haja. Pedig ő teljesen normális testvér, nem lila a haja. Miattad keveredett ilyen gyanúba. Látod, problémákat okozol…

-Akkor elmegyek, elbújdosok, senki se fog megtalálni…

-Persze, erre mi is gondoltunk már. De még így is lenne egy kicsi esélye, hogy rossz hatással leszel ránk, a családjainkra. Ha már egy picit is kisebb lesz a biztonságunk, a jólétünk, a békességünk, akkor már megéri… Egyik testvérünk még nem házas. Ha ő is gyanúba keveredik a te lila hajad miatt, lehet, hogy a nők nem akarnak majd hozzámenni. Vagy csak pár hónappal később, mire tisztázódik a helyzet.

-És ha még tudnád, hogy vannak igazi bűneim is…

-Na látod, akkor meg miről beszélünk? Lila haj, szörnyű bűnök… Már emiatt megéri…

-Megéri… mi éri meg?

-Hogy megöljünk.

-Értem…

-Esetleg ha még jót akarsz tenni velünk, öngyilkos is lehetnél. Így még jobban látná mindenki, hogy te egy átkozott ember vagy, mi pedig áldottak. Meg hogy mi mindent jól csinálunk, hiszen kiközösítettünk egy embert aki később ilyen szörnyűséget tett, mint öngyilkosság…

-De… de… a testvéretek vagyok…

-Nem vagy a testvérünk."

Az írást Baráth Endre blogjáról vettem. Remélem, nem haragszik meg érte.

Forrás:

2 megjegyzés:

  1. Heló. Az írásaim csak engedéllyel használhatók fel, írhattál volna legalább egy levelet.
    De így utólag megadom az engedélyt. :)

    A kérdésem az lenne hogy a JT-nál is ilyesmi van mint amit ebben a kis "novellában" leírtam?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az utólagos engedélyt. sajnos az emailcímed sehol nem találtam, a megadott linken sem. Ezért jelöltem meg a forrást.

      A JT-inál nagyon ilyesmi van, ott aztán mindenki "leprástestvér", akinek netán eltér a véleménye az Őrtoronytól, vagy éppen az aktuális főmuftikétól. Az ilyeneket kizárják a gyülekezetből, és senki - beleértve saját családjukat - nem állhat vele szóba. Ez még akkor is így van, ha a "leprástestvér" éppen a saját tizenéves gyerekük.
      Egy igaz történet erről: http://eletazortoronyutan.blogspot.co.uk/2013/08/adele-tortenete.html

      Törlés