Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. október 30., szerda

A férfivá válás útja

Egy afrikai asszony így foglalja össze a törzse körében népszerű beavató szertartást: "....a beavatás előtt álló fiút a férfiak elviszik egy a törzs lakhelyétől több napi járóföldre lévő helyre. Magára hagyják az éjjel közepén. Ha vissza talál hozzánk mire a Nap harmadszorra is megvirrad, akkor férfivé érettként érkezik meg és megünnepeljük őt."
- ...és mi van akkor, ha nem érkezik meg? 


- "ha később érkezik meg, akkor a következő évben újra megpróbálja. Ha nem érkezik meg, akkor odaveszett és nem méltó a törzs férfitagjává válni. Nem találta meg a nyomokat, és nem lelt belső erejére. A nyomolvasás és a belső erőre rátalálás alapvető a férfivá avatásához. Ahogy a magára hagyottság is. Meg kell küzdenie a félelmeivel, mert ha a félelmei felerősödnek nem talál haza. El sem indul, vagy eltéved. Összpontosítania kell és akarnia kell hazajutni. Az út közben egyedül kell élelmet szerezzen, megküzdjön az állatokkal. Életrevalóságát és rátermettségét bizonyítja így. Mindezt egyedül kell megélje, amikor nem számíthat senkire, csak magára. Így, az erejére találva, önmaga előtt és a törzs férfi tagjai előtt is bizonyít. A saját ereje lesz az, ami miatt tisztelni fogjuk. Ha nem talál erejére, gyenge férfiként nem fogadja el a törzs."

Az a férfi, akit a félelme motivál félelmetes diktátorrá, erőszakoskodóvá válik és ha vezető szerepbe jut, akkor hatalmas pusztítást képes végrehajtani. Sajnos, mióta a beavatószertartások kimentek a divatból, a legkülönfélébb torz jellemű egyének is hatalmat kaptak. A XX. század történelme azonban fényes bizonyítéka annak, milyen katasztrofális következményei annak, ha nem beavatott - vagyis hiteltelen - emberek próbálnak beleavatkozni a világ ügyeibe.

A beavatás egy olyan "tömörített élethelyzet",  mellyel utat és lehetőséget nyitunk a belső transzformációra, a belső erőforrásunkra és ezáltal önmagunk egy rejtett tartalmára is rálelnünk. A keresztények számára ezt a Szent Szellem adja, hiszen azáltal kell újjászületniük. Azok az élethelyzetek, melyek előfordulnak egy ember életében kétségtelenül alkalmasak arra, hogy ezt a beavatottságot megszerezze. Főleg a JT-inál, ott aztán kitűnő beavatottságot lehet szerezni, mert keményen megnyomorgatják az embert. Persze maga a nyomorúság átélése még nem tesz senkit sem beavatottá. Az is számít, hogy mindezt az illető hogyan élte meg, mit tanult belőle, milyen szellemmel került ki egy helyzetből. Ha ez nem sikerül olyan jól, akkor lehet életunt, megfáradt, vagy megtört ember is, de akkor az ilyen nem alkalmas arra, hogy vezető szerepet töltsön be. Attól még lehet értékes tagja egy közösségnek más módon.

A beavatottnak "meg kell érkeznie" valahova. Ha csak abban merül ki a "beavatottsága", hogy önmagát magasztalja fel, hogy ő milyen nagy keresztény, mennyire hisz, vagy éppen magára a beavatottságára büszke, akkor az az ember csaló, mert nem értette meg a beavatás célját: nem önmagáért történt az egész, hanem a közösség érdekében. A beavatott férfinak képesnek kell lennie egy belső transzformáció által saját erőforrására lelni, amit aztán a modern kor erdejében és a lélek sötét éjszakájában fog tudni kamatoztatni a maga helyére "beérkezve", vagyis felismerve a saját képességeit és lehetőségeit ott, amely közösségben éppen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése