Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. október 24., csütörtök

Korszerű-e a Biblia?

Laura Schessinger, egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Közismert róla konzervativizmusa, és a Biblia feltétel nélküli elfogadása. Egy történet kering róla, ami akár igaz is lehet. Íme a történet:


"Laura Schessinger egyszer mint buzgó keresztyén azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, "MERT" Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az.
Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója:

"Kedves Laura doktor!

Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét előttem megvédeni, egyszerűen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.

a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a [3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket?

b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?

c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre.

d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?

e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezűleg öljem meg?

f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne [3 Móz. 11,10] nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?

g) [3 Móz. 21,2 0] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?

j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]?

Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerője lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örök érvényűek és megváltoztathatatlanok.

Az Ön odaadó rajongója: Jake"
Egyesek talán azzal jöhetnek, hogy a mózesi törvény ugyan eltöröltetett, de az Új Szövetségben is benne van a homoszexualitás tilalma. Ez igaz, mint ahogy sok minden más is. Egy ugyanilyen listát az Újszövetségből is össze lehetne állítani, hogy azok, akik ítélkezni mernek mások felett, milyen "gyümölcsöket" kell megteremniük. Ellenkező esetben az ítéletük a saját fejükre fog esni...

Forrás: 


3 megjegyzés:

 1. kérjük az Új Szövetségből a listát....!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nem kívánság műsor. Írd meg magad!

   Törlés
  2. Elnézést a kemény válaszért.
   Szeretném újra és újra kihangsúlyozni, hogy blogommal nem célom senki hitét sem összetörni, sem felépíteni. Csak gondolkozásra ösztönözni.
   Ezért nem szeretnék semmiféle hitvitába bevonódni, de ha valakinek ez fontos, azt is megértem. Ebben az esetben neki magának kell a kért listát összeállítani. Ha ez nem sikerül valami miatt, és ezért úgy érzi, hogy jogában áll isteni ítélőszékbe helyeznie önmagát, és kárhoztató ítéleteket ráolvasni azokra az embertársaira, akiknek életéről, múltjáról fogalma nincsen ugyan, de mégis talál ellenük egy bibliaverset, mely alapján a pokolra küldheti őket, akkor ennek a döntésnek és kijelentésnek a súlyát neki magának kell viselnie. Ezt mondta Jézus, hogy az ítéletnek ugyanazon mértékét fogják őrá is alkalmazni. Nincsen ezzel semmi baj, senki ettől nem lesz rosszabb, sem jobb.
   A fenti idézett cikkel, mintegy ezt kívántam érzékeltetni, hogy ha elfogadunk egy értelmezési keretet, akkor ahhoz akkor is ragaszkodnunk kell, ha az RÁNK nézve kellemetlenséget jelent. A Biblia fundamentalista értelmezése bizony kellemetlen helyzetekbe hozhatja annak követőit.

   Törlés