Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. augusztus 7., szerda

Miért nem lépnek fel a kormányzatok hatásosabban az abúzív egyházakkal szemben?

avagy: Similis simili gaudet (Hasonló a hasonlónak örül)


Ha valaki azt gondolná, hogy az abúzív egyházakban folyó gyermekek elleni támadások - beleértve szexuális zaklatásokat is - felháborítóak és az ilyen eseményeket átélt "nehéz sorsú" gyermekek segítségre szorulnának, akkor nagy valószínűséggel igazat adnánk az illetőnek.
Természetesen nem csupán a szektákban történnek ilyen dolgok, hanem másutt is, ahol a nőket árucikkeknek veszik, így a lánygyermekekkel is azt csinálnak, amit akarnak, mivel kevésbbé tartják őket értékes személyeknek, mint a férfiakat. A molesztálók persze nem kímélnek fiúkat sem, a keresztény kultúrkörben a lányok társadalmilag elfogadott szerepkörébe azonban beletartozik a "csábító" szerepe is, hiszen maga a Biblia is Évát Ádám bűnbevivőjének tekinti:
"És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett"
 (1 Tim 2:14)
A vers egyéni értelmezéstől függ. Személy szerint én nem értem ezt így a Bibliából, de az eredményekből, melyet e kultúrkör termett, az derül ki, hogy sokan ezt így gondolják. A nőkkel szembeni gyűlölet és a nők vádolása olyan mélyen beleívódott a társadalom tudattalan mechanizmusaiba is, hogy bírók, ügyvédek, jogászok és mindenféle olyan szakemberek, akiknek védeniük kellene a bűncselekmények áldozatait, valami hihetetlen mély sötétségről tesznek tanubizonyságot ezen a téren. (sajnálom, nem tudok rá mást mondani)

A napokban született egy bírósági döntés Angliában, miszerint elmarasztaltak egy 13 éves lányt, akit  egy 41 éves férfi szexuálisan zaklatott, mivel a gyermeknek már volt korábban szexuális tapasztalata. Nigel Peters bíró a perelt férfi iránti együttérzéséből kijelentette, hogy a lány "támadóan lépett fel, és felcukkolta a férfit". A pedofil férfit, akinek a számítógépén gyermekmolesztálásos és bestialitást ábrázoló képeket találtak, büntetés nélkül távozott a bíróságról.

A The Guardian újságírója így foglalta össze: "A gyermekek ártatlanok - mind a törvény előtt, mind morális szempontból. Ez nem azt jelenti, hogy mindannyian kedvesek és aranyosak. Csak figyeld meg a játszóteret, megláthatod hogyan bosszantják és bántják egymást. A nők sem jobbak semmivel sem, mint a férfiak - ők ugyanúgy közreműködnek egymás elnyomásában. Amiről itt szó van, az az intézményes nőgyűlölet, egy alapértelmezett helyzet, a mélyben meghúzódó feltételezések és előítéletek...melyek ott lapulnak mindennek a legalján. Csak meg kell nézni a családon belüli erőszak áldozatainak a számát - két nő hal meg minden nap -, hogy láthatóvá váljon az alapvető fő áramlat. Nem, én nem tartozom azok közé, akik "minden férfit szexuális támadónak" tartanak - de valóban azt gondolom, hogy a társadalmunk intézményesen ösztönösen nőgyűlölő."

Az Őrtorony Társulat "minden nő felelős" tanítását már elemeztem:

Az Őrtorony, így a "világi" hatóságokkal azonos szinten van (most nem tudom melyik számára nagyobb sértés ez). 

Mégis úgy gondolom, hogy jó, hogy ilyen esetek nyilvánosságot kapnak, legalább egyre több ember lát be a kulisszák mögé, és érti meg, hogy miért nem haladunk ötről a hatra, hova megy el az adófizetők pénze, és miért érezzük az életünket néha fárasztó mókuskeréknek. Mivel "csak" a morális alap hiányzik, így az ilyen mély szinten levő társadalmak - legyenek azok akármilyen csoportosulások is - süllyedni kénytelenek. Ilyen dolgok miatt, már a múltban nem egy fejlett civilizáció eltűnt. Ha valaki azt gondolná, hogy Magyarországon nem ilyen rossz a helyzet, akkor az nagyon téved, mert ennél sokkal rosszabb - Angliában legalább széleskörű felháborodást váltott ki az eset. 

1 megjegyzés:

  1. " büntetés nélkül távozott a bíróságról"

    Bocsánat, nem teljesen büntetés nélkül, mert kapott valamennyi nevetséges pár hónapot...

    VálaszTörlés