Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. augusztus 15., csütörtök

Kétféle erő munkálkodik

Ez mindig is így volt és nagy valószínűséggel így is marad. A szinárnyalatok talán egy kissé élesebbek, mivel most egy különösen nehéz korszakot élünk. Nehéz abból a szempontból, hogy a legsúlyosabb törvénytelenségeket és egyéb közfelháborító dolgokat a "törvény" erejével védve, vastag arcbőrű egyének éppen aktuális 'igazságként' próbálnak eladni. És nehéz abból a szempontból is, mert még soha nem volt ennyi lehetőség a személyes kibontakozásra és fejlődésre. Ez a kétféle erő hasonló mértékű, de ellentétes irányú. A fejlődés csakis belülről lehetséges, így a változás is, így azok, akik ezt elmulasztják megtenni - vagyis nem élnek a kor adta lehetőségekkel - csakis magukat hibáztathatják azért a világért, melyet a következő generációra hagyományoztak.

Jehova Tanúi gyakran hiszik azt, hogy a "jó" oldalt egyedül és kizárólagosan ők képviselik - jóllehet a belső személyes fejlődés részt kihagyják a képből. Ezt a szellemi örökséget viszik tovább az exTanú mozgalmak is, mint csoport, hiszen mindenki csak abból tud gazdálkodni, amilye van.

Pedig ennek a kétféle erőnek a harca az élet minden területén folyik, ennek csak egyik szintere a JT-i exJT-i közötti csatározások. Mindenki a maga területén és eszközeivel munkálkodik.

Egy példa erre az a támadás, ami a kulturális kreatívokkal történt nem régiben:

"Kulturális Kreatívok - akik képesek megváltoztatni a jövőt

Ezzel a címmel egy igen sikeres dokumentumfilmet készített Fogel Frigyes, mely filmet követően a jobb és emberibb jövőbe vetett hit fénye ragyogta be a tudatosságában magára talált embereket.

2013 júliusában elsötétült a képernyő és elhallgatott a rádió. Az áskálódás és intrika erői győztek a józan ész és a haladás erői felett.

De ez a győzelem csak pillanatnyi és látszólagos. Mert miközben az ellenerők ünnepelnek, hogy végre sikerült egy az emberi gondolkodásban fényt gyújtó kezdeményezést tönkretenni, mi tudjuk, hogy azt, ami ennek a filmnek a hatására - csak Magyarországon - megtörtént, azt már nem lehet meg nem történtté tenni.

A film és a kapcsolódó weboldalak hatására megindult valami, ami megállíthatatlanul vezet a jövőbe és újfajta közösségek kialakulása felé.

Ez a szomorú eset egyben megmutatott valamit nekünk. Közöttünk élnek és a társaink azok, akik az ellenerők inspirációinak hatására dühödt őrjöngéssel esnek neki annak, akit ezek az erők kipécéztek maguknak.. Sem embert, sem Istent nem ismerve igyekeznek lehetetlenné tenni annak az életét, aki az aktuális áldozatuk, és nem nyugszanak addig, amíg nem sikerül legyőzni a másikat.

Ezért ébernek kell lennünk, hogy ha ilyet látunk, akkor a szeretet erejével felvértezve, és az ilyen viselkedés, őrjöngés megnevezésével, majd határozott visszautasításával szorítsuk vissza ezt a pusztító erőt. Ha ezt a vizsgát elbukjuk, akkor hiába volt a kulturális kreatívokról szóló film és hanganyag, de ha sikerrel vesszük ezt az akadályt, akkor a mag, amit a filmek elültettek, hamarosan termőre fordul."

Korántsem a jehova Tanúi az egyetlenek, akiknek munkáját akadályozzák. Ráadásul ma Magyarosrzágon ezt már múlt időbe tehetjük, mert ma már támogatják őket. Ma viszont ők akadályoznak másokat. Még olyanok által is, akik látszólag elhagyták a szervezetet, de még mindig csüngnek annak tanításain és szellemi örökségén. A kegyetlen és bosszúálló istenkép megtermi gyümölcsét: kegyetlen és bosszúálló szellem, a volt tagok részéről.
De mit lehet tenni? A Kulturális Kretaívok rávilágítanak: "a szeretet erejével felvértezve, és az ilyen viselkedés, őrjöngés megnevezésével, majd határozott visszautasításával szorítsuk vissza ezt a pusztító erőt".

Ezért sok múlik egyénileg mindannyiunkon, hogy vajon mi személy szerint élünk-e a modern demokrácia által nyújtott lehetőségekkel, melyek elődeink számára esetleg nem voltak elérhetőek, vagy kifogáshegyeket gyártva magunk köré, elhisszük azt a régi hazugságot, hogy kitartó és következetes munka nélkül ugyanúgy elérhetünk a csúcsra. Itt a "munka" alatt azt a belső számvetést értem, amivel ahelyett, hogy leszorítanánk ezeket a BENNÜNK munkálkodó erőket - melyek sérelmek, bántások, rendezetlen viszonyok stb - bátran szembenézünk velük és kezeljük ezeket. Ugyanis egy egyén munkája csak akkor lesz eredményes és a közösség számára is építő, ha ezt belül kezdte el, mégpedig önmagával (Máté 7:5).

Ennek hiányában ugyanis saját magunkat szaboltáljuk majd, s mivel senkit nem vagyunk képesek magunknál jobban szeretni, így - még ha akaratlanul is - másokat is szabotálni fogunk. Akkor pedig nem marad más választásunk, csak félreállítani azt, aki az "utunkat állja". És ki más lehetne az, mint aki ezt a belső munkát végzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése