Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. szeptember 14., péntek

Miért válnak egyes Jehova Tanúi nevetségessé?

"Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg."
(Ap. Csel. 2:13)
Az alábbi megjegyzés a Szent Lélek pünkösdi kitöltésekor hangzott el, amikor egyesek nem hittek a fülüknek, hogy a keresztények nyelveken képesek szólni. Sokan először hallottak Krisztusról a saját nyelvükön és ez olyan hihetetlennek tűnt számukra, hogy szinte nevetségesnek gondolták "az Istennek nagyságos dolgait".

Az, hogy kinek mi a nevetséges és miért ez teljesen szubjektív dolog. Nekünk, volt Tanúk számára, például elég nevetségesek azok a még aktív Tanúk, akik az ún. 'hitehagyott' oldalakat olvasva pátoszokkal teletűzdelt átkokat szórnak ránk, miközben ők maguk hágják át a saját maguk által elfogadott alapelveket, miszerint az Őrtorony Társulat utasításai alapján tartózkodniuk kéne az ilyen irodalom olvasásától. Némelyik ilyen személy "érdeklődő"-nek kiadva magát különféle álneveken regisztrál hozzászólóként, mások, akik 'segíteni próbálnak', szétverik a komputerasztalt dührohamaik közepette, megint mások elszántan védik a vallási vélt igazságukat, miközben ugyanazon nicknév alatt nagymellű nők meztelen képeire tesznek obszcén megjegyzéseket. 
A szellemi agymosás hatására és nagyképűségüknek köszönhetően ezek a személyek nem látják azt, amit mindenki más, vagyis hasonlítanak az alábbi videórészletben látható két részeg fazonhoz, akik egy farönköt próbálnak a biciklire felrakni:


El kell azonban ismerni, hogy ez a jelenet csak addig vicces és azoknak, akik nincsenek érintve a két férfi alkohollal összefüggő problémáiban. A családtagoknak és egyéb szenvedő alanyok számára egyáltalán nem viccesek, sőt a maguk számára sem lesznek azok, ha egyszer szembesülni próbálnának a viselkedésükkel.
Senki ne gondolja tehát, hogy azért tartom viccesnek a fentebb részletezett Jehova Tanúi magatartását, mert nem értem meg a probléma súlyosságát. Sajnos nagyon is megértem, mivel jómagam is voltam hasonló helyzetben. Egy vallásos elmekontroll hatása alatt, az ember bizony könnyen tehet olyan dolgokat, melyek másokat megmosolyogtatnak. De addig, amíg az érintett személy jól érzi magát ebben az állapotában, addig sok mindent nem lehet tenni vele. Ha a közelünkben van, akkor elmondhatjuk neki a viselkedésének ránk gyakorolt hatásait, ha érdekli egyáltalán, kívülállóként pedig nevethetünk rajta.

Saját tapasztalatom szerint, a humor sok nehézségen át tud vezetni és azáltal, hogy képes vagyok mintegy felülről nézni magamra, úgy, ahogyan talán Isten is tekinthet rám, az önmagamon való nevetés képessége nagyon hasznosnak bizonyul. Sőt, az idő távolságából, és egy bölcsebb nézőpontnak köszönhetően, már elég viccesnek tartom azokat az éveimet, amiket Jehova Tanúi között töltöttem, mely segít enyhíteni a veszteségeim felett érzett alkalmankénti fájdalom súlyát.
A Biblia szerint maga Isten is mulatságosnak tartja azokat az embereket, akik úgy gondolják, hogy túljárhatnak az Ő eszén.

"Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket." (Zsolt 2:4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése