Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. július 3., csütörtök

Jó tanácsok szekták alapításához

1. Legyen valami nagyon bűnös dolog az életedben. Mint pl. cigiztél a klotyóban a suliban, megnézted egy jó csaj seggét az utcán, heavy metal-t hallgattál, önkielégítettél, ateista vagy, stb. Szóval van választék bőven.
 
2. Ne legyenek vallástudományi ismereteid vagy mondjuk sokkal meggyőzőbb, ha okkultista dolgokkal foglalkoztál jó sokáig. 

3. Legyél lelkileg sérülékeny, könnyen befolyásolható és akaratgyenge. Nem árt, ha van valamilyen családi problémád is. Közeli hozzátartozó halála előny. 

4. A szektavezér minden szavát szó szerint értsd. Amit mond, azt megkérdőjelezni szigorúan tilos. 

5. Amire a szektatársaid rábólintanak, arra te is bólints rá, nehogy tévelygőnek nézzenek. 

6. Amit a szektában mondanak a társaid, vezetőid azon elgondolkodni szigorúan tilos, azt el kell fogadni mindenféle kritikai gondolkodás nélkül. 

7. Ha más vallásúakkal vagy ateistákkal találkozol, őket alacsonyabb rendűnek kell tekinteni, hiszen az igazságot úgyis mi tudjuk, ők csak elveszett tévelygők. 

8. Ellenvetés nélkül el kell fogadnod, hogy mi vagyunk a tökéletes tudás és igazság birtokosai, mindenki más tévelygő, még az 5 diplomával rendelkező PhD egyetemi proffoknál is okosabbak vagyunk, ők hozzánk képest nullák.
 
9. Ha leállnak veled vitázni, akkor kezd el az illető személyiségét támadni, hogy démonizált tévelygő, aki a pokolban fog megrohadni, ha nem csatlakozik a mi szektánkhoz. Mert így a konkrét teológiai témáról el tudod terelni a szót, és nem fogsz rájönni, mekkora tudatlan is vagy a saját hitedhez.  (ez tetszett a legjobban - szerk.)

10. Egy külső véleményt szigorúan csak akkor fogadhatsz el, ha a szektavezetőd arra azt mondja, hogy igaz. Egyébként vesd el, még ha teljesen egyértelmű, kézzelfoghatóan és tudományosan bizonyítható és logikus. 

11. A szektádat kritizáló véleményt (legyen az írott vagy szóbeli) még véletlenül se hallgassd meg, mert akkor rájöhetsz arra, hogy milyen szépen kihasználtunk téged.

Forrás: 

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szomoróan vicces :). A 9. pontban említett démonizálások a szektákból kiszabadultakra is jellemzőek, amivel aztán végképp bezárhatják magukat egy abszurd gondolatmenetbe, amivel aztán könnyen a zárt osztályon köthetnek ki....

      Törlés