Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. július 25., csütörtök

Metamorfózis, avagy a "pillangótechnika"

A szó jelentése: átalakulás egyik formából a másikba, átváltozás, alakváltoztatás, formaváltoztatás.

Ha a hernyó ragaszkodna a múlthoz, sose lenne belőle pillangó. Viszont a múltbéli hernyósága egy cseppet sem zavarja a jelenbéli pillangósságában, hiszen az egy szükséges állapot volt ahhoz, hogy a pillangó pillangó lehessen.

A múlt nem bélyegez meg minket, mi magunk teszünk azt. Nem a múlt húz minket vissza, mi magunk, még ha nem is tudatosan, sőt, többnyire nem tudatosan, ragaszkodunk hozzá. A múlt nem büntet minket, mi magunk büntetjük magunkat a múltbéli tapasztalataink miatt. Mi következik mindebből? Hogy eldöntheted, hogyan viszonyulsz a tegnapodhoz, tegnapelőtthöz, és mindenhez, ami valaha volt, vagy valamikor voltál.

Szabadon szárnyalni jó!



A "hogyan"-ról néhány gyakorlatias meglátás itt.
Egy kis ízelítő belőle:
"Vannak terméketlen álmok: lottónyeremény, örökség, az, hogy majd felfedeznek. A pillangótechnika azonban megtanít bennünket, hogy nincs jutalom előzetes fáradozás nélkül. De megtanít arra is, hogy megszolgáltuk a jutalmat. Ha egész életünket terhes hernyóéletként éljük le, valamit rosszul csinálunk. Minden fáradozás végén ott kell állnia a pozitív ellenszolgáltatásnak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése