Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. október 4., csütörtök

Ezt sem én írtam....

Miután a napokban olvastam arról, hogy egy szaúd-arábiai Ikea katalógusból eltávolítottál a nők képeit. Egy 2003-as részletes tanulmány szerint. "A férfiak feladata, hogy ellássák a nőket, a nőknek cserében engedelmeskedniük kell férfi gondviselőjüknek és gondoskodni a házról és a gyermekekről".

Olyan ismerősen hangzik ez valahonnan. Neked nem?


Amint látszik, nem csupán Jehova Tanúi az egyedüliek, akik bajban vannak a globalizáció egyik átkával a nemzetközi sperkpektívák kitágításával, hiszen a svéd Ikea katalógus egy teljesen más társadalmi légkörből származik. De az ottani férfivezetők kreatívan megoldották a problémát, egyszerűen kifotoshopozták a nőket a katalógusból.
Ilyenkor gondolom azt, amikor a volt-JT-i panaszait olvasgatom a neten, hogy ugyan miért is gondolják egyesek, hogy ilyen dolog velük és csakis velük történhet meg....
Lehet, hogy az elkövetők sírnak a leghangosabban, ha egyszer abba a helyzetbe kerülnek, amibe áldozataikat hozták? Ki tudja...még az is lehet?

De most nem erről akartam írni, hanem egy blogbejegyzést ajánlani az olvasók figyelmébe, ami a magyar állam felsőoktatási finanszírozási terveit járja körül a nőkkel szembeni Varga István fideszes képviselő által kifejtett álláspont tükrében.

http://kard.blog.hu/2012/10/03/prostitucio_felsofokon

De hiába van az egész világ felháborodva a szaúd-arábiaiak magatartásán: ez az ő országuk és az ő törvényeik. Sokat nem lehet tenni egy kívülállónak, ha az áldozatok elfogadják ezt a viselkedést.

Az ikeás cikk ezzel a végkövetkeztetéssel fejezi be: "Amikor a szaudi nők már nem kívánnak majd tovább azonusulni a vallásos hagyományaikkal, majd ők változtatnak rajta.....Akkor fog megtörténni ez a változás ott, amikor az ottani nők akarják, hogy megtörténjen."

Vajon a magyar nők meddig tűrik, hogy a kormányzat hivatalból lábtörlőnek vagy kurvának tekintse őket? Vajon a Jehova Tanúi nők meddig tűrik, hogy fanatikus soviniszta férjeik a vallás nevében, bibliaversekkel teletűzdelt szónoklatok közepette megalázzák őket? Vagy talán úgy gondolja valaki, hogy egy nagy 'láthatatlan kéz' fogja kiragadni a helyzetéből? Hát nem fogja. Az áldozatoknak ugyanúgy van felelőssége abban, hogy mit tesznek a saját hatáskörükön belül.

Úgy tűnik, hogy most a nők kezében van a világ sorsa...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése