Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. október 1., hétfő

Én könyvem bibliai történetekről - más szemmel

Egy blogot szeretnék az olvasók figyelmébe ajánlani, amely szerzője ókori és középkori történeteket, beleértve a bibliai drámákat is, a mai szemmel gondolkodó és, jobb esetben, érzelmi intelligenciával rendelkező embereknek interpretálja.
Hiszem és vallom, hogy a "teljes Írás Istentől ihletet és hasznos", ezért jó, ha azt olvassuk el ezekben a történetekben, ami valóban oda van írva - nem pedig olyasvalamit, amit valakik el akarnak adni nekünk.

Az emberek tetteit nem választhatjuk el a kortól, melyben éltek, ezért nem ítélkezhetünk felettük - azonban nem  kéne átültetni a mai világba sok mindent, hacsak - a Jehova Tanúi példáját követve - nem akarunk a pszichiátrián, diliházban, börtönben vagy egyéb helyeken kikötni.

A történetek női szemmel vannak írva, de a Biblia egésze pedig férfi szemmel, így közelítünk a fifty-fifty-hez (bár még távolról sem értük el...).

Figyelmeztetés: Az olvasmányokat semmiféleképpen nem ajánlom olyanok figyelmébe, akiket nem érdekel a szex......ugyanis ez volt az egyik dolog, amit az őseink aránylag jól csináltak, ezért vagyunk itt mi is.


Dina története:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2011/03/21/dina_meggyalazasa_es_a_kollektiv_korulmeteles

Jákób és feleségei:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2011/02/01/a_tobbnejuseg_edes_gondjai_avagy_hogyan_alapitsunk_nepet_negy_novel

Dávid és Betsabé:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2012/09/21/a_kiraly_felrelep_gyilkol_es_megussza_david_es_betsabe

Támár:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2011/12/05/tamar_a_ferjfalo_alprosti

Eszter 1 rész:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2011/07/22/felesegverseny_es_nepmentes_a_bibliai_eszter_hajmereszto_karrierje_1_0
Eszter 2. rész:
http://szexcsatakanno.blog.hu/2011/08/20/felesegverseny_es_nepmentes_a_bibliai_eszter_hajmereszto_karrierje_2_0

Delila:
http://tiboru.blogrepublik.eu/2011/03/03/delila-az-elso-kemno/


A történetekhez jó szórakozást kívánok! (Kivéve akkor, ha még JT vagy, mert akkor a gyülekezetekben, élőben nézheted az előadásokat)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése