Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2015. szeptember 3., csütörtök

Az önbizalom helyreállítása

Egyesek véleménye szerint a szektákból való kiszabadulás lelki folyamatai megegyeznek a bántalmazó kapcsolatokéival. Ha házasságban élsz/éltél egy elhívatott szektataggal, akkor az is lehet, hogy mindkettőben részed volt (vagy még van is).
Az alábbi néhány gondolatot a Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány oldalán olvastam, mely tanácsok hasznosak lehetnek a szektákból vagy azok hatása alól szabadultak számára is:

  • Ne ítélkezz! Csak fogadd el, hogy ez van! Fogadd el tapasztalataidat, magadat, múltadat! Vannak sikereink, kudarcaink, amik megtörténtek velünk; megtörténtek, nem feltétlenül kell szégyenkeznünk vagy büszkének lennünk. Így alakult.
  • Legyél kíváncsi! Mennyi meglepetés van az életben! Figyeld magad, figyeld az embereket! Milyen végtelenül sokféleképpen reagálhatnak! Mennyire sokféleképpen reagálsz te az emberekre, és mások is milyen sokféleképpen reagálhatnak rád! Mitől függenek a reakcióid? És az övék?
  • Ha a pillanatban élsz, könnyebben kíváncsi lehetsz. Ha sikerül, felejtsd el forgatókönyveidet! Kis megállás. Vajon lehetséges-e félelem és szorongás nélkül reagálni magadra? Sok dolgokban dönthetsz! De tulajdonképpen, ha észre tudod venni, vannak választásai lehetőségeid, persze nehéz észrevenni, miben. Kicsiben, nagyban, sok mindenben dönthetsz, sőt nagyon sok mindenben.
  • Kapcsolatban önmagaddal. Mi tetszik, mi nem? Mi hív? Mi taszít? Mennyire sokféleképpen tudsz reagálni! Vegyél részt az életedben! Menj bele abba, ami hívogat, s kerüld azt, amiről azt hiszed, kellemetlen a számodra!
  • Fejlessz ki egy „minden új” megközelítést! Mintha sosem találkoztál volna az adott jelenséggel, mintha sohasem találkoztál volna a tevékenységgel, mintha most látnád, most találkoznál vele először! Mámoros tapasztalatok!
  • Szenvedély! Szenvedélyes kíváncsisággal, szeretettel fordulj a dolgok felé!
  • Engedd el, amit el kell engedni! Persze nehéz, de hadd menjen!

A cikk forrása:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése