Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2014. július 14., hétfő

"De ez a sokaság, amely nem ismeri a törvényt, átkozott!"

Összeszedtem néhány aranyköpést, melyeket olyanok írtak, akik valaha a JT gyülekezetben vezetők voltak. Némelyek közülük vallásos félrevezetés áldozataiként próbálják eladni magukat, pedig a kijelentéseikből érezhető, hogy miféle szellemet mutattak azok felé, akik a gondjaikra voltak bízva. Ezek a mondatok sokat elárulnak a szekták belső életéről és döntéshozási mechanizmusairól:


"Én jobbnak érzem magam, mint ők ott bent. Magam köpném szembe, ha nem lennék különb, mint ők. Ha rosszabb lennék, akkor semmi jogalapom nem lenne itt 'papolni' nekik, hogy mi a jó cselekedet."

"Még szerencse hogy mi megpecsételtek vagyunk és igy nem tudtak ,nem is tudnak és nem is fognak tudni nekünk ártani!!!Olyan kevesek hozzá mint árvaházban a szülői értekezlet!!!"

".....látatlanba megmondom: ha itt valaki tanácsod adhatna a másiknak, akkor az én lennék neked, és nem fordítva! annyi különbséggel, hogy én nem fikáztam volna le a posztot amit írsz, mert tudom értékelni azt, ha vki az idejét áldozza egy ilyen ügyre :)"

"...fogadj el tőlem egy jó tanácsot: először szerezz be infót arról, hogy ki-kicsoda itt, haverkodj, aztán jöhet a kritika is, ellenkező esetben belegabalyodsz olyan esetbe, amikor régi ismerőssel gyűlik meg a 'bajod' - ez senkinek se jó ... eleget szívtunk együtt a szervezetben, ha ott nem voltunk rosszban, itt miért lennénk??"

".. idefigyelj te ... az fel se merül benned, hogy én ezeket a figurákat személyesen ismerem???? ellentétben veled, aki jt se voltál, csak itt rinyáltál, hogy szerelmes lettél egy jt csajba aki végül dobott ... nem csodálom, kinek kell ilyen fickó ..."


"....te nyitsz a magad 20-on évével??? nagy a képed haver ...."

"...bakker, te tényleg csak egy nagypofájú taknyos vagy, nem baj tesó, leverjük a veséd ne aggódj !"

"...megsúgok még valamit neked, mert hülye vagy mint a segg, elég kiterjedt kapcsolatrendszerem van itt is ott is, ha engem fikázol, sokan alapból leszarnak téged!!.... nem te vagy a numero one ! te is mész a levesbe, ha olyanokat piszkálsz, akik nálad fontosabbak"


Ezzel szemben mit tanított Jézus a valódi nagyságról? 
"Ha valaki első akar lenni, legyen mindenek között utolsó és mindeneknek szolgája." (Márk 9:35)

6 megjegyzés:

  1. Ezeket az aranyköpéseket hol gyűjtötted össze? :)
    (L. Gabi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hozzászólásokból. Szerintem jól összefoglalja az attitűdöket, a törekvéseketa kismeberi erőlködéseket és a kocsmahangulatot.
      Régebben ezekre reagáltam az érintett blogokon, de a hozzászólókat ez nem töltötte el nagy boldogsággal :), így elkezdtem inkább gyüjteni őket. Jók, mi?
      (és akkor nem értik, hogy miért vannak az extanú mozgalmak halálraítélve? Kb ugyanazért, mint a Tanú mozgalom maga....)

      Törlés
  2. Az extanú szerintem ugyanaz a kategória, mint a nemtanú. Kétlem, hogy egy volt tanútól többet lehetne elvárni, mint egy normál embertől. Sokan közülük már Istenben sem hisznek. És szerintem joguk van a változáshoz. Arról nem is beszélve, hogy szerintem elég egyoldalúan mutatod ezt be. Zsotzától, Kingdomtól, meg a többiektől, akik megőrizték a kereszténységüket, miért nem idézel? Talán azért, mert akkor nem lenne ilyen "ütős" a posztod? Ez az érvelés pont olyan mint a társulaté, aki mindig a szélsőségeket mutatta be ellenség gyanánt, aztán azt támadta. De arról nem adott hírt, hogy másként is vélekednek, viselkednek a vallások, mint amit ő bemutat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem Sefa, hogy milyen "érvelésről" beszélsz. Szerinted mi mellett vagy mi ellen érveltem a cikkemben? Neked is jogod van bemutatni a kereszténységet, nekem meg jogom van bemutatni annak a vallásnak a szellemét, melyben én voltam benne és amelynek belső történéseit olyan sokáig nem értettem. Mi a baj ezzel? És főleg neked mi a bajod ezzel, amikor folyton a szólásszabadság mellett szállsz síkra?
      Én örülök, hogy végre ezek az emberek, akik olyan sokáig visszatartották magukat és egy szeretetálarcot ragasztottak magukra, végre megnyilvánulnak teljes valójukban. Hidd el, így sokkal érthetőbbé válik sok minden, ami a JT gyüliben a lenézett, megvetett emberekkel történt.
      Egyébként sem az a baj, ha valakiből kijön a durvaság - mert az mindenkivel megtörténik -, a lényeg az, hogy mit tesznek azzal, akiket ilyen módon megsértenek vagy megaláznak.

      Törlés
  3. Nekem tetszik. Nagyon világosan megmutatja, kik voltak azok az emberek, akik vezettek másokat. Jobb is hogy kint vannak, bár kint lenne már az összes hasonló álarcos vén. Attól félek, hogy akkor viszont nem lenne, aki vezetné a gyülekezeteket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a cikkemben (egyik óben sem) nem szeretném megítélni azokat az embereket, akik a vezetők. Inkább csak egy ténymegállapításként szedem össze ezeket a gondolatokat, hogy könnyebb legyen nevén nevezni a dolgokat. Nyilván álarcot is ezer ok miatt viselhet valaki, a gyülekezet többi tagja sem kifejezetten szent, mivel sokszor csak a vezetők háta mögött tudtam pletykálkodni, aránylag kevesen vállalták fel, hogy szemükbe merjék mondani a dolgokat (mondjuk ez tudjuk mivel jár...).
      Engem érdekelne ezeknek az "álarcos" embereknek a története is, ha majd egyszer lesznek olyan nagylegények, hogy fel merik vállalni dolgaikat.
      Bízzunk benne, hogy így lesz!

      Törlés