Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. szeptember 11., szerda

Anyák

Anya és Apa tv-t néznek, mikor Anya mondja: későre jár, fáradt vagyok, megyek, lefekszem.
Bement a konyhába, megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba, egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára, előhúzta a szék alá rejtett munkafüzetet…

Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval, majd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.

Apa kikiált: - Azt hittem, hogy lefekszel!

- Már megyek - feleli.

Vizet öntött a kutya táljába, kiengedte a macskát, majd meggyőződött róla, hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.

Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyes tartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához. Elmondta az imáját, és elképzelte a befejezését a jövőbeli terveinek.

Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a tv-t, kihirdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment… minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges?

15 megjegyzés:

  1. Egy remek férfi verziót is lehetne írni, hogy mi megy a munkahelyén, mik a felelősségei, a férfi teendői és hogyan bírja az őt körülvevő nőket, amikor apróságokon hisztiznek, stb. - kb. ilyen hosszan leírva. Persze nem minden nő ilyen. És persze nem is minden férfi. Ezt oda lehetne írni, nem? Vagy ez alap?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet. Írd meg!
      (egyébként nem számítottam más reakcióra)

      Törlés
    2. Különben meg nincs igazad, mert írtam ilyen cikket (vagyis idéztem, mint ahogy ezt is) az apákról:
      http://eletazortoronyutan.blogspot.hu/2013/06/apa-szerepek-remastered.html

      Érdekes megfigyelni, ahogy a világ kereke forog, úgy változnak a szerepek. Aztán van aki lépést tud ezzel tartani, van aki nem. Nyilván, aki bezárta magát egy kőkemény patriarchális ideológiába - legyen az illető akár férfi, akár nő -, annak most ez a változás nem előnyös. De hát lehet a természet folyása allan küzdeni, ha valaki nagyon akar, de nem érdemes.
      Az, hogy 'milyenek' a nők, vagy a férfiak, és az alapján hozunk döntéseket a SAJÁT helyzetünkre vonatkozólag, azt úgy nevezik, hogy előítélet, ami nem vezet máshoz, csak egymásramutogatáshoz.

      Képzeld mi lenne, ha egy megerőszakolt nő az egész férfinemet vádolná a vele történtekért? Azok a férfiak, akik úgy érzik 'nem bírják a körülöttük levő nők, hisztijeit', mely a szemükben apróságnak tűnik, talán éppen az édesanyjukkal kapcsolatos személyes sérelmeiket vetítik ki az egész női nemre. Ez a társulat logikája, hiszen ők írták le, hogy a megbecstelenítők létezéséért maguk a nők felelősek, hiszen "ők indították el őket ezen az úton":

      Erről már írtam korábban:
      De még mi másért lehetnek a nők felelősek? A pedofilia terjedése miatt is, ami a pornóújságokon és a nők ruhaviselési szokásaikon kívül a nők fiúgyermekekhez való hozzáállásukkal is elősegítik a megbecstelenítők kialakulását. Az Ébredjetek! 1974. 3/8. így adja vissza:
      "A női nemnek is osztoznia kell a felelősségben. Azzal kezdve, hogy egészen az 5-6 éves korig, ami a legfontosabb kor, a kisfiúk egyénisége nagymértékben nők, leginkább az édesanyjuk, által van formálva. Ahogyan növekednek, általában az anyjuknak van a legtöbb lehetősége arra, hogy belenevelje a fiába a nők iránti tiszteletet, mind szóval, mind példamutatással. De rengeteg anya nem képes ennek megfelelni. Különösképpen vádolhatóak azok a női rokonok, egy nagynéni vagy az anya, akik szexuális játékként használták a fiaikat, ennekokáért elindították őket azon az úton, ami miatt agresszív érzeésekkel bírnak a nők irányába."
      http://eletazortoronyutan.blogspot.hu/2013/01/tudatmodositas-az-eroszakra.html

      Tehát nem egyéni felelősségvállalásra tanítják a híveket, hogy dolgozzák fel a sérelmeiket azokkal, akik ezt okozták nekik, hanem a sárdobálásra, egymásramutogatásra vagyis a vádkultúrára. Ezért inkább "megértenek" egy pedót, és megmagyarázhatónak tartják a tettét, hogy megtámadott egy ártatlan gyermeket, csak azért mert neki személyesen gondja volt az anyukájával, amivel gyáva volt szembenézni.

      Elhiszem, hogy egy ilyen kőkemény vádkultúrát súlykoló agymosásból kikerülők szemében a személyes felelősségvállalás gondolata ilyesztő és egyben zavaró is lehet. Tehát nincsen ilyen, hogy a nők ilyenek, meg a férfiak amolyanok, hanem van Józsi, Pisti, Kati meg Klári, akiknek mind megvannak az egyéni történeteik, és csak úgy tudnak felnőtt emberek módjára viselkedni, ha ezekkel egyénileg szembenéznek.

      Törlés
  2. Karalábé te akkora megveszekedett feminista vagy, mint a ház... "patriarchálisozás", a feministák egyik kedvenc köpetszava a természetes rend ellen:
    http://www.ferfihang.hu/2012/09/28/en-szoltam/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd, azt gondolsz rólam, amit akarsz. A gondolatok a te fejedben születnek meg, melyek felett csak te vagy hatalommal. Azok miatt, amik velem történtek, éppenséggel feminista is lehetnék, ami ugye az én bajom lenne, ha ebből kifolyólag nem találnék magamnak párt. Azzal neked semmi dolgod nincsen.
      A patriarchális rend egy évezredeken keresztül fennálló élrendezés, amit egyszerűen csak nevén nevezek, mert így nevezik. Ez nem ítélet, sem nem támadás. Az, hogy ez mennyire "természetes" azt a magyar nép népességének drasztikus fogyásából is le lehet mérni, például.
      Elhiszem, hogy neked valami miatt nem tetszenek az írásaim, ehhez jogod van. Ebben az esetben nem olvasod őket. Az ítélkezéseidet viszont légyszíves tartsd meg magadnak.

      Szép napot és minden jót neked!

      Törlés
    2. Ne menj el ilyen "agree to not agree" kifogás irányába, hogyaszongya szépen megyezünk, hogy azt mond meg gondol mindenki a másikról, amit akar. Hja, csak ezzel a lényeg elsikkad.
      Persze, nem tilos feministának lenni, meg az sincs a Btk.-ban hogy tilos fingani egy tömött buszon, más kérdés, hogy nem kicsit undorító és káros.

      A "patriarchális rend" egy feminista bullshit szó, körülbelül éppen annyit ér, mint a marxista "osztályharc" kifejezés. Annak is van bizonyos létjogosultsága, mert hát persze, hogy volt ellentét a jobbágy meg a gróf úr között, csak hát éppen a társadalmat és a történelmet ilyen osztályharcon keresztül szemlélni attól még egy diszkreditálódott marxista nézetnek tekintjük.

      Aki a világot, a társadalmat, a családok életét ilyen méregető, lázító, felforgató módon szemléli, az bizony egy tipikus feminista, és szerintem ez éppoly káros, félrevezető, mint a marxizmus volt. A marxizmus százmillió halottat okozott, a feminizmus "lelkén" mg ki tudja hány millió tönkretett élet, meg nem született ember szárad.

      A magyar nép éppen azért fogy, mert a feminizmus felforgatta a családi-nemi szerepeket, és persze, hogy senki sem akar gyereket. A nő azért, mert "jaj még 'önmegvalósítani' (értsd: diszkózni, kurválkodni, esetleg karrieristáskodni) akarok", a férfi meg azért nem, mert hülye lenne összekötni az életét egy olyan nővel, akin ki tudja hányan mentek át, és utána is sárkány lesz, és ilyen általad lelkesen propagált módon fogja belenyomni a meló után az arcát a szarospelenkába, majd ha esetleg megunja a faszit, akkor kisemmizheti a vagyonából.

      Nevezheted "patriarchálisnak" is, csak ebből a retorikából látni fogja mindenki, hogy mennyire szélsőségesen feminista vagy, hiszen azok rázzák az öklüket ilyen dühösen, hogy "fúj, patriarchális". Nevezd annak, a lényeg, hogy az működött, ez nem. Az organikusan alakult ki a természeti törvények alapján, ezt meg néhány beteglelkű filozófus meg nőietlen szipirtyó ötölte ki az elefántcsonttornyában. Az civilizálta az emberiséget, ez meg visszahozza a "homo homini lupus" állapotokat.

      Törlés
    3. Nézd, én megértelek és sajnálom, ha eddig olyan nőket sikerült kifognod, akik vagy kurválkodtak, vagy kisemmiztek. Nyilván saját keserű tapasztalataidhoz is hozzájutottál valahogyan, ami nem feltétlenül és kizárólagosan a te hibád.

      Ha úgy gondolod, hogy én a "családok életét ilyen méregető, lázító, felforgató módon szemlélem", amivel hozzájárulok a magyar társadalom szétzülléséhez, akkor kérdem én, hogy hol volt ez a hatalmas erkölcsű magyar társadalom akkor, amikor 5 éves koromban szexuális molesztálás áldozatává váltam. Vajon az nem annak a szétzüllésnek a jele, amivel te engem próbálsz itt vádolni? Képzeld, ha én ezért az egész férfinemet vádolnám és tenném felelőssé? Elvileg joggal megtehetném, de nem teszem. De te mégis azt teszed a nőkkel csak azért, mert neked valaki sérelmet okozott. Ezért úgy gondolod, hogy a nők alacsonyabbrendűek, és csak kizsákmányolni akarják a palikat. Büntetséképpen el kell fogadniuk az "organikusan kialakult természeti törvényeket". Hát köszönöm, én azokból nem kérek!
      Igenis jogom van nem egyetérteni, és leírni a véleményem. Ha neked nem tetszik, akkor nem olvasod (ezt már írtam). A felforgatásról és a társadalmi züllesztésről sokkal inkább azok esetében beszélhetünk, akik egyrészt elkövetnek a gyerekek ellen ilyen bűncselekményeket - legyenek azok akár nők, vagy férfiak, másrészt akik sérelmére elkövettek ilyesmiket és nem hajlandóak szembenézni ezekkel, csak ráülnek, mint egy puskaporos hordóra. Ezen emberek ismertetője, hogy "irritálódnak" attól, ha valaki beszélni mer ilyesmiről és mindenáron a másiknak akarják megmondani, hogy neki hogyan kéne, vagy hogy nem lenne szabad éreznie.

      Én inkább ezeket tekinteném beteglelkűeknek. De amint látod nem vagyunk egyformák, különböző tapasztalatokkal és háttérrel vagyunk. Ha kész vagy ezt nálam tiszteleben tartani, akkor cserélhetünk eszmét, ha nem akkor megkérlek, hogy máshol terjeszd nézeteidet, mert nálam ez nem jön be.

      Szép napot neked!

      Törlés
    4. Először is: amikor az emberi közéleti kérdéseken állást foglal, normális esetben csak nagyon sokadik szempontként játszanak szerepet a múltbeli élményei, sérelmei. Tehát én nem azért gondolkodom úgy, ahogy, mert ÉN fogtam ki rossz nőket. Pedig én jelenségekről beszéltem, nem az én élettörténetemről. Te azonban láthatóan képtelen vagy elvonatkoztatni a férfiakkal kapcsolatos keserű tapasztalataidtól, és jól láthatóan alapvető szerepe volt ez annak, hogy olyan ideológia felé sodródtál, amely a társadalmat a férfiak gonosz összeesküvésének láttatja a nők ellen.

      Ezt az ostoba JT-k lövik el a felekezetük kilépett kritikus tagjaival szemben: "te csak sértődött vagy!" Hát normális embernek nem a sérelmein, hanem az intellektuális meggyőződésén alapul a világnézete. És ez ilyen világnézetet nem is lehet ilyen ad hominem (személyeskedés) szurkálódásokkal lesöpörni.

      Eleve milyen logikai összeesküvés van aközött, hogy te a ma élő emberek lelkének, családi életének, szemléletének mérgezéséhez járulsz hozzá, és hogy a múltban miket szenvedtél el? Hol mondtam én, hogy a magyar társadalom "hatalmas erkölcsű"? Ezt senki nem mondta, azonban te ennek nem jobbá, hanem rosszabbá tételén munkálkodsz.

      A szexuális visszaélések áldozatai csupán ürügy a feministák zászlaján, ez körülbelül olyan nekik, mint ahogy a nácik lobogtatták a Rotschildokat, ezzel uszítva a népet az átlagos életet élő zsidók ellen is. Pedig az ún. "patriachális" rend sokkal inkább ügyel a nemi erkölcsök tisztaságára. A "patriachális" rendben nincsenek az utcán részeg miniszoknyás ribancok, az erőszaktevőket meg kasztrálják. Az, hogy történtek és történnek szexuális bűncselekmények, nem lehet tehát ilyen Jolly Joker-ként, ultima ratioként ellőni: "vagy vérgőzös feminista vagy, vagy a pedofilok pártján állsz!" Bocs, de ez hazugság!

      Nem az irritáló, hogy vannak akik "beszélnek" erről, hanem az, hogy ezügyben képzetlen emberek (te mi vagy? rendőrnyomozó? kriminológus?) beszélnek, ideológiai elfogultsággal megfűszerezve, féligazságokból összetákolt hazugságokat, és mindezt olyan kontextusban, gusztustalan hangsúllyal. A feministák a férfi nem kollektív bűnösségét hirdetik néhány erőszakos szociopata miatt. Mi "szembenézni"-valója van a férfi nemnek, hm? Épphogy a konzervatív ("patriachális") férfiak követelik a legszadistább büntetéseket (pl. kasztrálás) a nemi erőszaktevőknek! Mi szembenéznivaló van itt az átlagférfinak? Minden férfi szégyellje egy kicsit magát, mert más férfi megerőszakolt egy nőt? Megint csak: a feministáknak ez az egész ügy bokréta a kalapján, ezeket lehet lobogtatni, de a cél világ felforgatása.

      Törlés
    5. Bocsika, ha el sem olvasod az írásaimat csak támadsz, akkor nem tudok veled mit kezdeni. Hol írtam én, hogy az egész férfi nem hibáztatható egy erőszaktevő miatt? Ennek éppen az ellenkezőjét írtam, így levegőt vagdosol.

      "az ún. "patriachális" rend sokkal inkább ügyel a nemi erkölcsök tisztaságára." ha azon van, akkor jó. Én ebben nem akadályozom meg őket, sőt kifejezetten kérem erre a vezető szerepben levőket. Ha majd érdeklődni fognak az erkölcsök rendbetétele iránt, akkor majd írok erről is, de egyenlőre nincs miről. Ezzel a hozzáállással csak az erőszaktevőket védik, és inkább eltudolják ezeket az ügyeket. Nekem ez a tapasztalatom.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Johnnynak igaza van: "Egy remek férfi verziót is lehetne írni,..." Meglátjuk, hogy karalabe4 ír-e egy 'Apák' verziót. Jó lenne ez a kiegyenlítődés. Így kiderülne, hogy a férfiakkal is tud-e empátiát kimutatni? Várom a II. Apák cikket.

      Törlés
    2. Kiscsillag!
      Már megírtam az "apák" verziót korábban. Ha beírod a keresőbe, hogy "apák" akkor el is olvashatod (apák-remastered...valami ilyesmi címe van). (azt a cikket is másoltam ugyan, mint ahogy ezt is...mert nem minden cikket én írok...csak van olyan, ami tetszik és azt bemásolom)
      Jó szórakozást!

      Törlés
    3. Akkor ez így sántít, mert nem a Te gondolataidat értékeljük, csak az "ollód" élét próbáljuk csorbítani. Vagyis, akkor nem Te vagy a sorok mögött. Kár. Máskor írd oda, hogy beollózott cikkről van szó, mert az eddigi hozzászólások nem Neked szóltak.

      Törlés
    4. A "beollózott" cikkek is az én gondolataimat tükrözik, csak nem én írtam le ezeket. vagyis nem csak én gondolom így, de ez mindegy, mert attól még lehet vitatni a gondolatokat.
      Ez inkább azoknak szól, akik a SZEMÉLYEMET támadják, mert rájuk még kemény percek várhatnak, ha kiderül, hogy éppen a hozzájuk legközelebb álló nők (pl anya, feleség, lány stb) is hasonló gondolatokkal bír, csak éppen ezt soha nem mondta (ja, nem is értem miért? :)). Mivel belém csak bizonyos okok miatta nagyobb harci kedv szorult, és bátrabban ki merek jelenteni dolgokat (ráadásul olyanokat, melyeket én magam is megéltem), még nem jelenti azt, hogy ezek egyedül az én kizárólagos agyszüleményeim. Viszont a reakciókból látszik, hogy kiben mi van. Az "ollóm élét" ez egyáltalán nem csorbítja, ellenben élesíti (Péld 27:17), de úgy látszik erre van szükségem, mert hiszem, hogy mindent magkapok Istentől, ami kell ahhoz, hogy betöltsem a rámbízott feladatokat. Úgy látszik, eddig elég "tompa" voltam, így kapok egy rakás "élesítőt", ezért hálás vagyok a hozzászólásokért, mégha "témadóak" is.
      Mivel egyszer minden ki fog derülni (ezt ugye Jézus is megmondta), akkor mit kell ezen úgy fennakadni. Azon sem kell csodálkozni ha egyszer majd a környezetben levő nőktől fognak hasonló gondolatokat hallani, akkor majd mit csinálnak? Megtámadják őket fizikailag? Ez a családon belüli erőszak alapja: nem toleráljuk a másik véleménykülönbségét, másságát, hanem mindenáron "helyreakarjuk tenni a gondolkodását", ami Isten dolga és nem a miénk. Vagyis játsszuk a kisisteneket. Ami nem meglepő egy JT-s környezethez szocializálódott személynek, csak azt nem szerettük, amikor az Őrtorony csinálta velünk ugyanezt? Ja, csak kicsit vagyunk "képmutatók" nem nagyon.

      Úgyhogy aki van olyan bátor, hogy el meri olvasni az írásaimat, annak maximum csak kisebb sokkban lesz része, ha egyszer megérti ezeket a saját életében (vagyis nem az enyémben próbál turkálni).

      Egyébként a forrásokat meg szoktam említeni, konkrétan ennél a cikknél nem tudtam, mert egy facebook posztról másoltam ide, és ott nem volt forrás, de lehet, hogy ezt megemlíthettem volna a cikkben.

      Törlés
    5. Na, megtaláltad az apákról szóló cikket? Annak az értékelését is szeretném olvasni. Előttem nincsenek férfiak vagy nők, hanem csak emberek vannak. A férfiak felé éppen annyi empátiát vagyok képes mutatni, mint bárki más felé (ebből nyilván mindenki csak annyit fog érzékelni, amennyit ő mutatnak felém....mert azért legyünk már tisztába felállásokkal).

      Látod, ezért gondolom azt, hogy az általad és mások által képviselt "kritika" elsősorban személyem pocskondiázása, és nem a tényekre irányul. Nyilván az én nézőpontom is létezik, mivel nő vagyok és egy szélsőség patriarchális szervezetben éltem át dolgokat, amiket nem átallok ide leírkálni. Ettől még nem vagyok feminista. Szerintem, ha a nők lennének hatalmon, ott ugyanilyen dolgok történnének pepitában. A két nemnek együtt kell működnie, nem alá-fölé rendelt szerepekben, hanem mindenki bizonyítsa a saját rátermettségét. Ez a JT-inél ki van zárva, maga a szervezeti elrendezés zárja ki. Ezt nem ítéletként vagy panaszként mondom, csak egyszerűen, mint értéksemleges tényt közlöm. Olyan, mint egy kisérlet, ami vezet valahova: ez ide vezetett (amit már mindannyian ismerünk). Amikor teljesen kihagyják a nőket és/vagy a nők megközelítéseit, az visszaélésekhez, nők ellene erőszakhoz, gyermekek bántalmazásához vezet, amiket aztán az áldozat nyakába kívánnak varrni. Az így keletkezett problémákat megoldani nem tudják, hanem a szőnyeg alá sőprik.
      Amint már írtam, a nők "uralma" hasonlóan előidézne olyan helyzeteket, melyeket a férfiak nélkül nem tudnának megoldani. Ezért van két nem. Sajnos az exJT blogokban sem szólalhatnak meg a nők, hiszen még ide az én saját oldalamra is utánam jönnek, hogy "helyreigazítsák a gondolkodásomat". Vagyis e szerint: nincs jogom a saját gondolataimhoz és a saját megéléseim interpretálásához, anélkül, hogy egy cenzúrán keresztül ne mennék, és meg nem tanulom úgy megfogalmazni ezeket, hogy ne sértsem bizonyos prominens körök érzékenységét.

      Törlés