Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. szeptember 11., szerda

Férfiként úgy érzed a vallásod vezetői visszaéltek a hatalmukkal?

Miért nem fordulsz az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsághoz jogsérelmeddel?
Az alábbi linkről elérhető cikkben arról olvashatsz, hogy e bizottság nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottsága hogyan tekinti a nők elleni családon belüli erőszakot. Ha egyetértesz az álláspontukkal, akkor kb annyi megértésre számíthatsz tőlük te magad is - mint egy destruktív szekta áldozata -, amennyire a bántalmazott nők maguk. 
Jó érzés az neked, ha a vallásvezetőid büntetlenül megússzák aljas viselkedésüket? Nem? Pedig ha te magad is egy patriarchális, nőket elnyomó és lenéző rendszernek az ideológiájával azonosultál, akkor ugyanúgy el kell viselned az elnyomást, mint ahogy a nőknek is el kell viselniük (szerinted) a férfiak elnyomását. Kb olyan érzés, amikor vallásvezetők, vagy állítólagos mélyen vallásos emberek támogatják a nők elleni erőszakot.
"A kétféle font és a kétféle mérték, útálatos az Úrnál egyaránt mind a kettő." (Péld 20:10)
Egy részlet a cikkből:
"...a meghívott előadóktól 'megtudtuk', hogy valójában nők elleni erőszak nincs is, inkább férfiak elleni erőszak, és szerintük már a tudomány is bebizonyította, hogy ez egy mítosz, amivel nem kell foglalkozni."
http://nokert.hu/index.php/tudatossagnoeveles/kuezdelem-az-erszak-ellen/1176-dr-spronz-julia-a-parkapcsolati-erszakot-szankcionalo-toervenytervezetrl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése