Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. április 2., kedd

Kire hallgassunk?

Bonyolult világban élünk. A régi értékrendek már nem érvényesek, az újak még nem alakultak ki. A fiatalok egy olyan világba születnek, ahol szabad és kreatív képességekre lenne szükség, azonban erre kevés élő példát látnak maguk körül, mivel a széthullóban levő rendszerek éppen ezt büntették.
De képesek vagyunk-e egyedül elindítani egy olyan folyamatot, ami kihatással lehet akár az egész társadalomra? A Civil Rádió Merítés című műsora azt a kérdést feszegeti, hogy milyen összefüggés van a hitünk, a világhoz való hozzáállásunk és a saját életfeladatunk megtalálása között:


http://merites.hu/feltoltes/0331/Merites_adas_2013_03_31_Jovonk_zalogai.mp3

2 megjegyzés:

  1. Nehéz a döntés. Egy kereszténynek ne legyen túl sok köze ehhez a világhoz( társadalomhoz). Arra törekedni hogy magasra törjön kifejezett hiba.Mivel azonban mégis benne élünk a rendszerben, vannak kötelezettségek amiknek eleget kell tenni.Viszont mennél jobban belevegyül az ember annál több kötelezettségnek kell megfelelni.Ez magában hordozza a veszélyét annak hogy távol kerül Istentől. Tény hogy a jelenlegi világ rendszer a végidejét éli és ez Isten szándéka szerint való.A helyzet csak romlani fog. Ennek fényében kell megtalálni a megfelelő utat ( iskola,munka,megoldáskeresés terén). Bízni kell Istenben, de nagyon! Tegyük meg magunkért amit lehet, de eredményes csak az lesz ami a Teremtő szándékaival összhangban van (személyünket illetően is). Fontos hogy ami nem sikerül azt ne tekintsük kudarcnak. Az egyszerűen csak nem a mi utunk. Mindez persze nem egyszerű.

    VálaszTörlés
  2. "...vannak kötelezettségek amiknek eleget kell tenni.Viszont mennél jobban belevegyül az ember annál több kötelezettségnek kell megfelelni.Ez magában hordozza a veszélyét annak hogy távol kerül Istentől."

    Azzal, hogy betöltjük a szerepünket és felvállaljuk az ezzel kapcsolatos felelősségünket és teljesítjük kötelezettségeinket, nem kerülünk távol Istentől. Sőt akkor kerülünk távol, ha nem tesszük ezeket.
    Az Őrtorony doktrinák szándékosan akarják távol tartani ezektől a követőiket, mert így jobban manipulálhatóak. Az eredmény súlyos emberi jogok elleni sérelmek: családon belüli erőszak, szexuális molesztálás, stb. Úgy gondolom, ezek nem olyan dolgok, amikre büszkéknek kellene lenniük a Tanúknak. Istenhez való közelségről ne is beszéljünk!

    Amikor ezek a sallangok lekerülnek, mindenki saját maga fogja látni, hogy mi az ő saját útja.

    VálaszTörlés