Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2013. április 25., csütörtök

Segíts magadon...

Az önsegítő csoportok irányelveit az Anonim Alkoholisták 12 Lépése foglalja össze legjobban. A volt Jehova Tanúi az alkohol helyére nyugodtan behelyettesíthetik a vallási tanítások hatásait, mely valóban hasonlóan hat az azzal élőkre, mint maga az alkohol.

"De ezek is tántorognak a bor miatt, és szédülnek a részegítő italtól: pap és próféta tántorog részegítő ital miatt, a bor elnyelte őket, szédülnek a részegítő ital miatt, tántorognak a jövendőlátásban, és inognak az ítéletmondásban"
(Ézsaiás 28:7)
"Ámuljatok és bámuljatok, vakítsátok magatokat és megvakultok! részegek, de nem bortól, tántorognak, de nem részegítő italtól."
(Ézsaiás 29:9)

1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal (vallási tévtanokból eredő szellemi károk) szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.

2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket.

3. Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket a saját felfogásunk szerinti Isten gondviselésére bízzuk.

4. Félelem nélkül mélyreható erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.

5. Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét.

6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy Isten megszabadítson bennünket mindezektől a jellemhibáktól.
 
7. Alázatosan kértük őt hiányosságaink felszámolására.

8. Listát készítettünk mindazokról, akiknek valaha kárára voltunk, és hajlandóvá váltunk mindnyájuknak jóvátételt nyújtani.

9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk nekik, ahol lehetséges volt, kivéve, ha ez sérelmes lett volna rájuk, vagy másokra nézve.

10. Folytattuk a személyes leltár készítését, és haladéktalanul beismertük, amikor hibáztunk.

11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat a saját felfogásunk szerinti Istennel, csak azért imádkoztunk, hogy felismerjük velünk kapcsolatos akaratát, és hogy legyen erőnk a teljesítéséhez.

12. E lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet alkoholistákhoz (olyan személyekhez, akiket összezavarnak a vallásos tanítások) eljuttatni, és ezeket az elveket életünk minden dolgában érvényre juttatni.


A Névtelen Alkoholisták fontosnak tartják megemlíteni, hogy nem gyakorolnak senkire sem nyomást, hogy hagyjon fel az ivással, mert csak azoknak lehet segítséget nyújtani, akik saját elhatározásukból akarják ezt megtenni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése