Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. május 16., szerda

Hasonló a hasonlót vonzza

"Amikor az ember tudatállapota megváltozik, egy másfajta világot kezd érzékelni maga körül"


Ezeket a gondolatokat Szabó Judit írónőtől idéztem, melyek nagyon hiterősítőek mindazok számára, akik részesei egy belső átalakulási folyamatnak. Lehetséges, hogy ezt még a Jehova Tanúinál kezdtünk el, de amiatt, mert elhagytuk a gyülekezetet, még nem kell megállnunk ebben a munkában.

Nem szükségszerű, hogy törést okozzanak bennünk az ott történtek, sőt az is lehet, hogy éppen azért vagyunk képesek továbbra is hinni egy új világrendbe, mert megszabadultunk a hamisságtól, képmutatástól és keserűségtől, mely paradox módon ennek az új rendnek a szószólójaként tekintett magára.

Az írónő gondolatai nem vallásos tanítások, hanem olyan emberi gondolatok megfogalmazása, melyek a szemünk előtt zajlanak. Csak észre kell vennünk őket.
Te észreveszed?

(Van néhány, volt-JT-i számára nehezebben emészthető gondolat is (pl: csakrák, meg miegyebek), de érdemes végighallgatni, már csak egy újfajta megközelítés kedvéért is.)


2 megjegyzés:

  1. Szomorú...

    Tudom,hogy most nagyon divatos a pszicho-ezo-new age irányzat.
    Szabó Judit nyíltan ezoterikus írónő: http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20071005/2012_vilagvege_vagy_spiritualis_felemelkedes/

    Isten határozottan elutasítja az okkultizmust,akik Istent szellemben és igazságban akarják imádni, nem alkudhatnak meg az okkult erőkkel:

    “Történt pedig egyszer, hogy amikor az imádkozás helyére mentünk, egy szolgálóleány jött velünk szembe, akiben jövendőmondó lélek volt, és jóslásával nagy hasznot hajtott gazdáinak. Követte Pált és minket, és így kiáltozott: “Ezek az emberek a Magasságos Isten szolgái, akik az üdvösség útját hirdetik nektek!” Ezt több napon át is művelte. Pált azonban bosszantotta ez. Ezért megfordult, és ezt mondta a léleknek: “Parancsolom neked Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belőle!” És az még abban az órában kiment belőle. Amikor látták urai, hogy odalett az, amiből hasznot reméltek, megragadva Pált és Szilászt, a hatóság elé, a főtérre hurcolták őket.” ApCsel 16, 16-19

    Az okkultizmussal szimpatizálni nagyon veszélyes dolog,nem szabad lebecsülni a veszélyt!
    http://www.hagiosz.net/?q=okkult

    http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/191-a-magiarol-es-demonologiarol

    Jehova adjon erőt,bölcsességet,és szabadulást!

    Tisztelettel: Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsolt!

      Örülök, hogy leírtad a véleményedet és aggódsz értem. Igazából nem tudtam, hogy milyen iró az illető, mikor meghallgattam az előadását, csak nagyon érdekesnek találtam.

      Írod, hogy veszélyesnek tartod, de azt nem, hogy konkrétan mi volt benne az?

      Nekem nincsenek előítéleteim a más vallásokkal vagy szellemi irányzatokkal kapcsolatban, ezért ilyen alapokon nem hozok döntéseket az életemben. Ezt nagyon is megtanultam a Jehova Tanúival való kapcsolatomban, hogy az ilyenfajta gondolkodás veszélyes lehet és szellemileg romboló.

      Az tény, hogy a mai világban megnőtt az ezoteria és mindenféle spirituális tanítások iránti érdeklődés, ami nem minden esetben jelent szellemi beállítottságot. Ahogy az általad idézett bibliaversből is kiderül, már az első században, mint ahogy az emberi történelem során mindig is, voltak olyanok, akik visszaéltek természetfeletti erőkkel, ami sajnos most sincs másként.

      Viszont azt is tudjuk, hogy ugyanezek a természetfeletti erők más célokra is felhasználhatóak. Ez attól függ, hogy ki használja. Az okkult szó jelentése: rejtett, titokzatos. Jézus általi csodagyógyítások is pont ilyen titokzatosak voltak azok előtt, akik nem ismerték az Isten hatalmát (Máté 21: 23-27). Ezek az emberek magát Jézust is ördöngősnek tartották. Ebben mindenkinek magának kell döntenie, hogy kit vagy mit hallgat meg vagy mit utasít el.

      Úgy tapasztaltam, hogy a világunk érzékelése az tőlünk függ. Ha nem megfelelő az önismeretünk és a negatív dolgokhoz vonzódunk, akkor bárhol össze lehet szedni sötét erőket, melyek a megszállottsághoz vonzódhatnak. Ez alól a magukat kereszténynek nevező gyülekezetek sem kivételek (azt hiszem neked nem kell ezt mondani...). A történelem sajnos rengeteg példát tud mutatni arra, hogy mi módon működtek ezek az okkult erők a kereszténységen belül.
      Ami természetesen nem azt jelenti, hogy minden keresztény démonimádó lenne.
      Véleményem szerint nincs ez másként más spirituális tanításokkal sem.

      Úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a maga útja a szellemi fejlődés során, ahányan vagyunk, annyiféle tapasztalatokon mentünk keresztül, amit tiszteletben kell tartanunk egymásban.

      Én nem kivánom újra alkalmazni a Jehova Tanúi-féle elmekontrollt, semmilyen más vallás formájában sem. A saját tapasztalataim szerint igenis meg lehet gyógyulni ún. alternatív gyógymódok által is, és nem muszály szenvedni. Nagyon sajnálom, hogy a kereszténység hivatalos álláspontja szerint ez spiritizmusnak számít, én ezt nem így látom.

      Azt mondjuk nem tudom, hogy ők (mármint a kereszténység egyházai) milyen jogon próbálnak ítélkezni a világ más vallásai felett, úgy néz ki ebben nem nagyon különböznek Jehova Tanúitól.
      Jóllehet én nem foglaltam állást egyik vallás mellett sem, de ellene sem vagyok semmi jónak. A leckémet megtanultam JT-inál, így csak abban hiszek, amit én magam is megtapasztaltam. A cikkeket is ennek fényében írom.

      Törlés