Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2011. december 15., csütörtök

Vannak még olyan helyek, ahol az áldozatokat büntetik meg az elkövetők helyett

A Guardian-ban találtam ezt a cikket, amiről ez a cím jutott eszembe.

Röviden összefoglalva: egy 20 éves nőt 2 év 3 hónap után kiengedtek a börtönből, akit korábban 12 évre ítéltek el, mert egy unokatestvére megerőszakolta őt. A nemi erőszak terhességet okozott, így Gulnaz a kislányával együtt töltötte a börtönbüntetését, aminek az újonnan választott elnök, Hamid Karzai, (szintén nemzetközi nyomásra kierőszakolt) rendelete vetett véget.

A bűncselekmény történtekor Gulnaz a rendőrségen tett bejelentést a vele szemben elkövetett támadásról, ahol azonnal "paráznasággal" vádolták és börtönre ítélték. Igaz, támadóját is elitélték és börtönbe zárták.
A börtönben eltöltött ideje alatt Gulnazt az elkövető apja látogatta meg, aki egy papírt akart vele aláíratni (az egyébként írástudatlan lánnyal). Az ügyvédje szerint lehetséges, hogy a lányt az elkövetővel való házasságkötésre akarja rábeszélni, aki egyszer korábban azt nyilatkozta, hogy a kislánya érdekében hajlandó lenne rá. Sőt még azt is szeretné, ha a támadó nővére az ő bátyjával házasodna össze annak érdekében, hogy elejét vegyék további megtorlásoknak.
Az ügyvéd szerint, védence hatalmas nyomás alatt van.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/dec/14/afghan-woman-raped-freed-prison?INTCMP=SRCH

Valószinüleg nem én leszek az egyetlen, aki ebben a megrázó történetben a Jehova Tanúi gyülekezeteiben lezajló bírói eljárásokkal való némi hasonlóságokat vél majd felfedezni...

8 megjegyzés:

  1. Ez lenne a "szellemi paradicsom"... tragikus!
    A diktatúrák nagy vonalakban hasonlítanak egymásra.

    VálaszTörlés
  2. Ez a történet engem is kiakasztott. Ez mutatja, hogy mennyire különbözöek lehetnek egyes kulturákban nevelkedett emberek nézőpontjai.

    VálaszTörlés
  3. Ha a Jehova Tanúi Egyház bármelyik országban többségi vallás lenne,az beláthatatlan következményekkel járna a szabadságjogok,és a családi kapcsolatok szempontjából!

    VálaszTörlés
  4. http://www.quotes-watchtower.co.uk/rape_is_fornication.html

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen néz ki a blogod! Gratulálok hozzá! :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Zsotza! Ne is mondj ilyeneket, mert kiráz tőle a hideg!Szerencse, hogy nem erre tart az irány.
    Üdv, Névtelenül.
    Áldás, Békesség!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm. Még sok munkám lesz vele, de ahogy időm engedi majd bővítem.

    VálaszTörlés