Hamarosan!

Fehér Margaréta, a vallási csoportok és szekták károsultjainak megsegítését tervezi. Ha úgy érzed, hogy egy vallási szervezet károsultja vagy, akkor kérünk írj a megadott elérhetőségre és felvesszük veled a kapcsolatot.

2012. március 27., kedd

Borotválkozz úgy, mint egy férfi!

Elric Freeman, a borotválkozással kapcsolatban ad tanácsokat férfitársainak. Nem állítom, hogy 100%-ban egyetértek vele, mindenesetre érdekes volt olvasni ezeket a gondolatokat egy férfi tollából.
"Itt a tavasz, gondoltam, elültetek pár gondolatot a fejetekben és majd meglátjuk mi nő ki belőle.

Szóval gyümölcsfákat ültettem a földemen és közben gondolkoztam azon, miért nem működnek a családok mostanság. Miért van ez a rengeteg válás? Miért nem találnak a 'jó nők' sem társat maguknak? Mitől terjed a leszbikusság futótűzként a fiatal lányok között? Nyilván rengeteg felstínes okot lehetne találni, de én az 'ős oko' kerestem. A gyökeret, ahonnan az egész probkémakör kinőtt.

Egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolathoz két fél kell: egy férfi, meg egy nő. Ezen két összetevő közül, nőket még lehet találni viszonylag gyakran (bár ez is megérne egy cikket), de férfiakat már csak elvétve. Nem egy vírus pusztította el őket, mint Robert Merle könyvében, hanem a testi/lelki/szellemi tunyaság.

Minden nő, gyereklány kora óta, a herceget várja hófehér paripán. Azt a férfiideált, aki kimenti a sárkány és a szürke hétköznapok fogságából. Sejtjeibe és álmaiba van kódolva a tudás, hogy csak egy ilyen társ mellett tud ő maga is kiteljesedni. Csak egy igazi férfi oldalán tudja megélni a saját nőiességét. Egyetlen nő szívét sem nyeri meg egy gyenge, szégyentelen, hazug, gyáva férfi. A nők nem csodálják a puhányokat.

A hímnemű egyedek, pedig egyre jobban elpuhulnak testben, lélekben és szellemben...

Uraim, nézzenek szembe a tényekkel! Hány van még közülünk, aki valóban biztonságot tud nyújtani az asszonyának? Aki bármilyen gazdasági helyzetben méltó megélhetést biztosít családjának.  Aki kiáll az elvei mellett és nem fülét/farkát behúzva kollog el az első keményebb szóra. Aki gondolkodás nélkül 'kézrátétellel gyógyítja', ha sértő megjegyzéseket tesznek párjára. (Itt remélem fizikai erőszakra gondolt - megjegyzés tőlem.) Akinek vannak ambiciói, mert egy ambició nélküli féfi, egy üres porhüvely csupán. Aki nem csak megígéri a csillagokat az égről, de félelem nélkül berúgja  apokol kapuját is, ha arra van szükség...

Emellett persze fontos, hogy tudjunk megértően hallgatni. Vigaszt nyújtani, ha eltörött a mécses. Kitartóan szeretkezni egész éjszakán át (Higyjétek el nekem, hogy egy lány sem úgy képzeli el a szőke herceget, hogy az első csók után 3 perccel már kielégülten horkol a másik oldalára fordulva.)

Csupán ennyit várnak el tőlünk a nők, nincs ebben semmi lehetetlen.

Nyilván ezt a tudást apáinktól kellett volna megtanulnunk. De mit tegyen az, akinél ez kimaradt? Mi az a lelki gyakorlat, ami révén megszerezhetjük azokat a  tulajdonságokat, amelyek egy férfira jellemzőek? Hogyan tehetünk szert bátorságra, kitartásra, erős koncentrációra, ügyességre, kalandvágyra?

Borotválkozz úgy, mint egy férfi! Felejtsd el a biztonságos villanyborotvát. Felejtsd el azokat a reluxákat, melyeket gyanús nemi identitású pasik próbálnak rád sózni a reklámokban. Használj borotvakést!
Olyan, mint egy Thai-chi gyakorlat. Először csak a test mozog, csinálja a gyakorlatot. De egy idő után észreveszed, hogy a mozdulattal együtt, a megfelelő energiák is kezdenek áramlani. Ahogy gyakorolsz, ezek a férfienergiák egyre erősebben és szabadabban fognak áramlani benned. Kb fél év után már külső jelei is lesznek a megférfiasodásnak. Nem véletlenül mondták annak idején a pelyhedző állú legényeknek, hogy ideje lenne embert faragniuk magukból. Az ember (férfi) faragás eszköze pedig a borotvakés...

Garantáltan megtanít a jelenre való figyelésre is. Amint elkezdesz máson töprengeni, álmodozni, egyből húsba vágó (szó szerinti) figyelmeztetés ránt vissza az 'itt és most'-ba. Ez a 'tanár' nem fog meghatódni a kifogásaidtól és mentségeidtől!

Ahogy az élet, vagy egy párkapcsolat, úgy a borotválkozás is állandó figyelmet (jelenlétet) követel. Amint elkezded rutinból csinálni, hibázni fogsz és hidd el, meg sem kiséreled majd rutinból nyomni.

Erősödik a bátorságod, önuralmad, magabiztosságod, önbizalmad, ügyességed.  Ráadásul mindezt egy alapszintű tanfolyam árából. 10-15 ezer forintból be tudsz szerezni egy kezdő felszerelést (kés, ecset, fenőkő, bőr). Borotvahab, arcszesz és ragtapasz úgyis van otthon. Ha még nincs tapasztalatod, akkor bőven elég egy alap borotva, mert amíg tanulod megélezni, addig úgyis csak elbarmolnád a drágábbat.

Nem mellesleg, segíteni fog helyreállítani a családi békét, legalábbis az életlen konyhakések területén. Az élezést érdemes nem a borotván begyakorolni. Erre a célra kiválóak a (nem recés) konyhakések. Életed párja is rajongani fog a változásért, ha végre nem életlen vasdarabokkal kell elkészítenie a vasárnapi ebédet.

Mind a borotválkozásról, mind a fenésről/bőrözésről kiváló filmek vannak fenn a youtube-on.

Ha valaki még nem bízik annyira magában vagy nincs 15 perce reggelente így borotválkozni, akkor legalább térjen át a hagyományos 'biztonságos' borotvára.
A biztonságos jelző csak a borotvakéshez képest értendő, a puhapöcs (ez a szerző szóhasználata - szerk.) reluxákhoz viszonyítva egyáltalán nem az. Kb 1500 Ft-ból beszerezhető és a cserepengék is kijönnek 100-150 Ft-ból! A felszabaduló pénzből, inkább vidd el a kedvesedet egy cukrászdába.

Lányok, asszonyok lepjétek meg párotokat egy ilyen szerszámmal, hogy elindulhasson a tökéletesebb féfivá válás útján. Jó esetben nyertek vele egy férfit, rosszabb esetben, havi + 1 cukrászdát."

Forrás: http://www.teljessegforrasa.hu/?p=1688

12 megjegyzés:

  1. izééé. még jó hogy a nők tökéletesek. legalább pédát tudnak mutatni nekünk puhány férfiaknak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj dehogy! Nem kell megsértődni, mert a nőknek is van mit fejlődni a nőiességben...
      Egyébként sem én találtam ki ezt a cikket, hanem egy az egyben idéztem egy férfi írását. Azt hiszem, egy nő nehezen tudna példát mutatni, hogyan kell borotválkozni, nemde?

      Azért tetszett ez a cikk, mert szerintem is jó ötlet fejleszteni a képességeinket, inkább, mint afelett nyavalyogni, hogy 'nekem nehéz gyerekkorom volt, nem mutatott példát apám/anyám'.
      Ez a cikk ebben ad ötletet, ami szerintem jó.

      Törlés
  2. "Aki bármilyen gazdasági helyzetben méltó megélhetést biztosít családjának."
    Manapság kicsiny hazánkban becsületes munkával "méltó"megélhetést biztosítani a családnak,szinte egyenlő a varázslással!!!!
    Akinek nincs munkahelye az puhány???
    Akinek 20,30 éves korára milliós csúcs autó gurul a feneke alatt (bodzavirág gyüjtögetésből) az pedig igazi hím,követendő példa?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részben igazad van. Nekem is kissé 'magas lónak' tünt a pasi, ahogy az írásait olvastam...
      De legyen ez az ő gondja.
      Úgy vélem, a cikk mégsem arról szól, hogy elítélje azokat, akiknek átmenetileg nincsen munkájuk, hiszen ez bárkivel előfordulhat. A lényeg inkább abban rejlik, hogy a siránkozás helyett próbáljunk valamit tenni az ügyért.

      Mo-on különösen aktuális a téma, hiszen a középkorú férfiak halandósága igen magas, ami nem mindenhol van így.
      Azért idéztem a cikket, hogy egy férfi nézőpontot is megszólaltassak, mert női szemmel kinéz a dolog, ahogy kinéz, de hát az egy másik nézőpont.
      A JT gyülekezetek pedig előszeretettel vonzzák az érzelmi gondokkal küszködő, de azokkal szembe nézni nem feltétlenül akaró férfiakat, ez látszik az elért 'eredményekből'.

      Törlés
  3. Nekem férfiként tetszett! :)
    De mi az a "reluxa"??
    Szerintem az író a többpengés borotvákra gondol.
    Lehet, hogy azt magyarul nevezik reluxának - akkor én vagyok tudatlan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem hallottam még ezt a szót a többpengés borotvákra alkalmazva, az én szó használatomabn redőnyfélét jelent, amivel árnyékolni lehet.
      Azt gondoltam, hogy a férfiaknak talán egyértelműbb lesz ez a szó, ......de azárt csak kitaláltuk....

      Örülök, hogy tetszett a cikk.

      Törlés
    2. Az is lehet, hogy ez amolyan szarkazmus, és viccből használja ezt a kifejezést a szerző. :)
      (Amúgy én is JT voltam 25 évig, és tök jó ez az oldal, gratula.)

      Törlés
    3. Köszönöm szépen. Ahogy időm engedi, felteszek még írásokat, melykeről úgy gondolom, hogy hasznosak lehetnek másoknak is. De szívesen veszem, ha bárki leírja a (lehetőleg) pozitív) tapasztalatait.

      Törlés
  4. Kedves karalábé, köszönöm a közzétételt és ha nem bánod, akkor reagálok a felmerült gondolatokra, kérdésekre...

    Hogy sorjában haladjunk, a „kézrátétellel gyógyítás” jelentését eltaláltad. Nem vagyok az erőszak híve, de megvan az ideje és helye annak is. Bár kicsit súlyosabb dolog miatt, de Jézus sem szép szóval tessékelte ki a kufárokat a templomból.

    lala: A reluxa az valóban a sokpengés, (minden este Tv-ben reklámozzák) borotvákat jelenti. Nálunk még nem annyira egyértelmű a hasonlat, de az USA-ban már az 5 pengésnél tartanak...

    Sefatias: A nők sem tökéletesek. Tervezek erről is írni egy cikket, de férfiként kicsit nehéz női fejjel gondolkodni.

    Névtelen: A „méltó megélhetés” nem csúcsautót jelent. Én sem azzal járok... Nem is luxus palotát. Pusztán csak azt, hogy amire valóban szüksége van a családnak, azt a férfi előteremti. Ezzen szükséglet persze családonként más és más.

    Az is előfordulhat, hogy valaki padlóra kerül. Akár rossz döntések sorozata, akár isteni próbatétel, de mindannyian kerülhetünk padlóra az életünk során. De egy igazi férfi nem felejtkezik bele az önsajnálatba, hanem felemeli a fejét a porból és összeszorított fogakkal újraépít mindent.


    Összességében pusztán a borotvakéses borotválkozástól nem lesz senki igazi férfi, de jó kiindulási alapot ad. Próbáltam olyan dolgot keresni, amit amúgy is minden nap csinálunk és azt átalakítani egyfajta lelki gyakorlattá. Van még egy aspektusa a borotválkozásnak, ez pedig az önmagunkkal való szembenézés. Nagyapám mindig este borotválkozott, mert úgy akart élni, hogy este még tudjon tükörbe nézni.

    A reggel borotválkozásnak is van plusz jelentése! Kinek a kedvéért borotválkozol? A főnököd kedvéért? Az ügyfeleid kedvéért? Sima arccal dolgozol, aztán este már borostásan, szúrósan odabújsz életed párjához??? Én elsősorban önmagamért borotválkozok, de szeretek a kedvesem kedvére is tenni ezért leszedem a „smirglit az arcomról” mielőtt mellébújok. Szóval én este borotválkozok és nem érdekel, hogy a főnöknek tetszik-e a macsó borostám. :)

    Elric Freeman

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elric!

      Örülök, hogy írtál és utólag is köszönöm, hogy megjelenthettem a cikkedet (láttam az oldaladon, ha megjelölöm a forrást, akkor nincs gond). Mivel nő vagyok, én erről a témáról nem tudnék írni érdemben, de mivel a blogom olvasótábora leginkább férfiakból tevődik össze (olyanokból, akiket esetenként akár évtízedekig is fogvatartott egy vallásos, soviniszta elmekontroll), ezért jó volt egy férfi szájából is hallani, hogy bizony van arra mód, hogy az ember összekapja magát.

      A vallási közösség, melynek (volt)tagjai olvassák ezt a blogot, egy kissé padlóra küldte őket, ezért olyan savanyúak néha, de én szeretem őket és próbálok tükröt állítani elébük a magam módján. Ezért a reagálásokat nem kell szívre venni (feltételezem, hogy nem veszed), mindenkinek megvan a szerepe ebben a szép nagy kerek világban.

      Üdv.: karalábé

      Törlés
    2. karalábé: Nem vettem szívre, sőt örültem mindegyiknek! Beleolvastam a blogodba és csak gratulálni tudok. Nagyszerű munkát végzel!

      Nagyon fontosnak tartom a nyitott elmét, ami szerintem a szabad akarat elválaszthatatlan része. Szerintem minden ami a szabad akarat és a nyitott elme ellen van, az isten ellen van. Minden dogmatikus, hatalomelvű vallási közösség, aki ezen hatalommal nyomást gyakorol a tagjaira az szintén a szabad akarat ellen tesz. Nekünk gyarló, tökéletlen embereknek kell napról-napra, percről-percre helyesen döntenünk. Valahol ez a valódi isten tisztelet és ebből fakad a hit.

      Amit te csinálsz ezen a blogon, az előseg1ti az elme nyitottságát; támogatja a szabad akarat kibontakozását. Nem vagyok pap vagy filozófus, szóval lehet, hogy "szakmailag" hülyeséget írtam a szabad akaratról. Ez csak a saját véleményem. Szóval le a kalappal...

      Törlés
    3. Nagyon köszönöm az elismerésed, ez az első, amit eddig kívülállótól kaptam. Mivel ez a blog egy másik hasonló blog (http://jehovatanui.blog.hu/) társoldala, ezért így el sem tudtam képzelni mi módon kerülnek ide emberek és mennyi érthető az itteni írásokból egy olyan valaki számára, aki nem volt tagja a Jehova Tanúi szektának vagy csak kevés ismerettel rendelkezik róluk.

      Törlés